Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Pro4free

De Onbekende Seriekijker: Pro4free

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 79ste Onbekende Seriekijker is Mikey Wiedijk (20).

Mikey Wiedijk


Aantal serie-uren per week: Ongeveer dertien uur als ik de statistieken van mijn MijnSerie.nl premium account mag geloven. Ik kijk in de avonden en op zondag vaak veel.
Allereerste serie ooit gezien: Als ik eerlijk zou zijn moet dat Teletubbies zijn, omdat mijn moeder mij dat vroeger liet kijken. Ik denk dat één van de eerste series die ik echt serieus heb gekeken, die mij ook het meest is bijgebleven, 24 is. Die serie was elke minuut spannend en het verhaal was erg goed.
Beste serie ooit: Ik heb Temptation Island (NL/BE) als beste beoordeeld, omdat ik daar altijd erg naar uitkijk. Dat vind ik goede reality televisie. Als ik echt een serie moet noemen die naar mijn mening het beste was, kom ik waarschijnlijk (net zoals vele andere) op Game of Thrones uit. Ik heb deze pas net helemaal gezien, maar dat verhaal is zo goed, en bijna alle acteurs spelen goed. Maar het echt speciale aan Game of Thrones vind ik dat het verhaal zo uitgebreid is en dat er echt heftige scenes inzitten.
Beste serie op dit moment: De laatst bekeken serie die ik echt goed vond, was Narcos: Mexico. Daar heb ik ook een recensie over geschreven, ik houd zelf van misdaadseries. Het zijn altijd interessante verhalen met extravagante figuren. Ook moet ik vermelden dat Mocro Maffia voor mij de beste Nederlandse serie is, enorm goed verhaal en ik ben ook verbaasd over het acteerwerk van de Nederlandse acteurs.
Serie die op de planning staat: Ik heb nog een hoop op mijn lijst staan, maar wat ik van vrienden en andere recensenten hoor moet ik Band of Brothers nog een keer helemaal kijken. Friends, De Luizenmoeder, Penoza en Gomorra (2014) staan ook nog in de planning. Maar ik zal waarschijnlijk als eerste Judas gaan kijken, ik ben erg benieuwd hoe ze dit verhaal verfilmd hebben en hoe de acteurs spelen.



Mikey Wiedijk, zijn gebruikersnaam is Pro4free, 2 jaar en 2 maand lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Mikey, ik ben 20 jaar (29 september 1998) en ik kijk ongeveer 5 jaar actief series. Ik gebruik nu iets meer dan twee jaar MijnSerie.nl, ik vond het makkelijkste aan MijnSerie.nl dat je alle series bij kunt houden. Later ben ik ook de artikelen en de recensies gaan volgen, en nu schrijf ik sinds december ook zelf recensies. Mijn gebruikersnaam is Pro4free, een gamertag die ik veel gebruik. Ik werk doordeweeks in ons familiebedrijf HowieHo als algemeen manager, waar we horecamaterialen opkopen en vervolgens zelf veilen.”



Hoe ziet je persoonlijke top 5 eruit?: “1. Game of Thrones, 2. Sons of Anarchy, 3. 24, 4. Prison Break, 5. Narcos.” Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: “Ik heb een keer met vrienden Rick and Morty mee moeten kijken, maar dit is echt helemaal niks voor mij. Ik vind het overdreven en heb veel moeite met het kijken naar animatieseries. Ook moest ik een keer Black Mirror meekijken, dit vond ik ook niks.”



Welke series volg je op dit moment?: “Op dit moment volg ik Empire, Riverdale, Dynasty (2017), The Blacklist, KLEM en Suits. Ik kijk Lucifer nu vanaf het begin, wat ik ook een erg vermakelijke serie vind. Ook kijk ik twee keer in de week naar Veronica Inside.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe ging je daar mee om?: “Ik ben niet echt verslaafd geweest aan een serie, ik kan me redelijk goed beheersen over wanneer ik kijk. Naar mijn mening ben je echt verslaafd als je bijvoorbeeld niet meer naar je werk gaat, omdat je series wilt kijken. Ik heb weleens dat ik toch nog een extra aflevering kijk, waardoor ik iets te laat naar bed ga. Dit heb ik gedaan bij series als Narcos, Game of Thrones, Ozark, The 100 en La Casa de Papel.”



In de wereld van serie zijn er heleboel genres. Heb jij een voorkeur voor een bepaald genre?: “Sowieso misdaad, het liefst met veel actie. Ik heb veel series in andere genres waar ik mijn aandacht er niet volledig bij kan houden, en dan ga ik op mijn telefoon naar wat dingen ga kijken. Bij misdaad mis je dan al snel belangrijke details, daardoor blijf je bij misdaad goed opletten. En wat goede actie is altijd mooi om te zien! Overigens zijn er natuurlijk ook series in andere genres waar je goed moet opletten, omdat je anders belangrijke details mist.” Naast genres komen serie uit heel veel verschillende landen. Uit welk land kijk je het liefst een serie?: “Mijn vader kan nooit naar andere series kijken dan Amerikaanse, dit heb ik niet van hem overgenomen. Ik moet wel zeggen dat ik Amerikaans prefereer, maar zo heb ik afgelopen jaar Elite, La Casa de Papel, El Capo en natuurlijk Narcos en Narcos: Mexico gezien in het Spaans, Bodyguard in het Brits en Suburra in het Italiaans. Bij deze series had ik geen moeite met de taal, maar er zijn wel series waar ik niet naar kan kijken door de taal.”




Kiefer Sutherland uit Designated Survivor
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Dit is een moeilijke vraag, ik vind veel acteurs goed in een bepaalde serie. Als ik mijn all-time favoriete acteur moet kiezen zou ik toch voor Kiefer Sutherland gaan, hij maakt de serie 24 goed en ik vond hem ook goed in Designated Survivor. Ik ken weinig acteurs die ik in meerdere series goed vindt.”



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Het is voornamelijk ontspanning, ik vind het heerlijk als ik in de avond klaar ben met al mijn werkzaamheden om op de bank een serie te gaan kijken.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Meestal kijk ik series met mijn vader in de avond, liggend op de bank. Ook kijk ik veel series alleen, zittend op de bank.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik kijk op meerdere manieren, het grootste gedeelte stream ik via Netflix naar de Chromecast op de televisie. Maar af en toe kijk ik ook op mijn telefoon in bed of op de tablet in bad. Ik profiteer mee op het Videoland-account van een vriendin en begin steeds meer series te kijken via Ziggo Go.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Door MijnSerie.nl ben ik zeker naar een 8,5 gegaan, ik weet nu veel beter welke series ik nog moet kijken. Ik pas mijn keuze ook aan door recensies van mede-recensenten, af en toe geef ik ook vrienden advies in wat ze moeten kijken.”

Mikey Wiedijk (Pro4free) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 21 maart komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Mikey, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 16 januari 2019

, 5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten