Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 24

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 11 tot en met 17 juni voor je op een rijtje gezet.

  Weetjes


  Star Trek: Discovery kan weer op zoek gaan naar een nieuwe showrunner. Het zou volgens bronnen niet gaan om creatieve problemen, maar meer operationele issues. Maar showrunners Gretchen Berg en Aaron Harberst, die het roer al hadden overgenomen van Bryan Fuller, zijn vertrokken. Uitvoerend producent Alex Kurtzman zal het in het tweede seizoen overnemen van het duo als showrunner en hij zal ook de schrijverskamer gaan leiden. Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery staat nog steeds gepland om in 2019 van start te gaan.

  Algemeen Serienieuws


  American Horror Story


  Showrunner Ryan Murphy heeft de fans op het verkeerde been gezet. Hij vertelde dat er in seizoen acht van American Horror Story nog geen cross-over zou komen, die komt er dus wel.

  De Luizenmoeder


  De opnames van het tweede seizoen van de AVROTROS-serie De Luizenmoeder gaan waarschijnlijk in oktober van start, laat scenarioschrijver en hoofdrolspeler Diederik Ebbinge via Twitter weten.

  Game of Thrones


  Er toen waren er nog maar drie. Eén van de vijf Game of Thrones prequels is geschrapt door HBO.

  Orange Is the New Black


  Het zesde seizoen van de gevangenisserie Orange Is the New Black zal op 27 juli van start gaan. Maar waar?

  Stranger Things


  De ene videogame wordt een serie, de ene serie wordt een videogame. Stranger Things zal door Teltale Games tot videogame worden gemaakt.

  Datums Series


  Delicious


  Delicious is een Engelse dramaserie van de zender Sky1. Vanaf 14 juli is het eerste seizoen te volgen op NPO 1.

  Killing Eve


  Killing Eve is een Amerikaanse thrillerserie van de zender BBC America. Het eerste seizoen ging daar in april van start. Vanaf 21 augustus is de serie te volgen op NPO 3.

  Marvel's Iron Fist


  Uitvoerend vicepresident Jeph Loeb van Marvel Television heeft bevestigd dat het tweede seizoen van Marvel's Iron Fist nog dit jaar van start zal gaan.

  Patrick Melrose


  De VPRO brengt de door de Britse pers bejubelde serie Patrick Melrose vanaf 25 juni op NPO 2.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The Good Cop


  Netflix heeft de lanceerdatum van de nieuwe dramaserie The Good Cop bekend gemaakt. Vanaf 21 september is de serie te zien.

  Young Sheldon


  De prequel van The Big Bang Theory, Young Sheldon, zal vanaf oktober 2018 exclusief te zien zijn bij Comedy Central.

  Gecancelde Series


  Vroom & Dreesmann: Opkomst en Ondergang van het Warenhuis


  Ruim een jaar geleden werden de plannen voor een televisieserie over Anton Dreesmann, de man achter Vroom & Dreesmann, aangekondigd. Nu gaan de plannen de ijskast in.

  Nieuwe Series


  Anne+


  De dramaserie Anne+, over het liefdesleven van de lesbische twintiger Anne, is dit najaar te zien bij de NPO.

  How Anna Delvey Tricked New York’s Party People


  Rhimes tekende eind 2017 een meerjarig contract bij Netflix. Nu is de eerste serie bekend gemaakt die zij gaat maken voor Netflix.

  KAOS


  Netflix heeft bekend gemaakt dat opdracht is verstrekt voor de productie van de nieuwe serie KAOS.

  Minecraft: Story Mode


  Netflix werkt in samenwerking met Telltale Games aan de serie Minecraft: Story Mode.

  Modern Love


  Amazon Studios heeft direct een achtdelige serie besteld van Modern Love, een romantische komedieserie.

  Netflix


  Netflix heeft vier nieuwe series besteld; één nieuwe gescripte sciencefictionserie en drie ongescripte series.

  The Outsider


  Het nieuwste Stephen King boek, The Outsider, ligt nog maar net in de schappen van de boekwinkels en nu al zijn de rechten verkocht om er een televisieserie van te maken.

  Vernieuwde Series


  Aeon Flux


  Aeon Flux is een Amerikaanse animatieserie die van start ging in 1991 op MTV. In 1995 stopte de zender met de serie. Maar waarschijnlijk komt er nu een reboot in de vorm van een live-action serie.

  B: The Beginnning


  Netflix heeft aangekondigd dat de animatieserie B: The Beginning een tweede seizoen gaat krijgen. Wanneer het tweede seizoen te streamen zal zijn is niet bekend gemaakt.

  Barbapapa


  Huup, huup, Barbatruuk, Nickelodeon gaat nieuwe afleveringen maken van Barbapapa. Samen met Barbamama en hun zeven kinderen Barbabore, Barbabenno, Barbabee, Barbabob, Barbabella, Barbalala en Barbabientje zal vanaf 2019 de animatieserie weer te zien zijn op de televisie. Barbapapa is gebaseerd op een boek dat in 1970 voor het eerst uitkwam om gevolgd te worden door een televisieserie die eindeloos werd herhaald.


  Baroness von Sketch Show


  CBC heeft het komische sketchprogramma Baroness von Sketch Show vernieuwd met een vierde seizoen. Het derde seizoen zal ergens in het najaar van start gaan en het vierde seizoen wordt verwacht in 2019.

  Father Brown (2013)


  De misdaad-oplossende geestelijke Father Brown (2013) krijgt een zevende seizoen van BBC One Daytime. Mark Williams zal daarin terugkeren als de Rooms Katholieke priester.

  Keeping Faith


  S4/C is een kleine Welshe televisiezender die uitzendt vanuit de Welshe hoofdstad Cardiff. De zender heeft het eerste seizoen van de thrillerserie Keeping Faith laten maken die eind 2017 te zien was. Nu zal het tweede seizoen Bij BBC One worden uitgezonden.

  Lucifer


  Een dag voor het aflopen van de contracten krijgt de duivelse serie Lucifer toch een vierde seizoen.

  Queer Eye


  Op 15 juni ging het tweede seizoen van de Netflix realityserie Queer Eye van start bij de streamingdienst. Maar nu al is er sprake dat de streaminggigant de serie stilletjes heeft vernieuwd met een derde seizoen dat later dit jaar van start zal moeten gaan.

  RuPaul's Drag Race en Rupaul's DRag Race: Untucked!


  VH1 heeft groen licht gegeven aan een elfde seizoen van RuPaul's Drag Race en het napraatprogramma RuPaul's Drag Race: Untucked! Het tiende seizoen van de Emmy winnaar is op dit moment het beste seizoen ooit in de geschiedenis van de serie. Het elfde seizoen staat gepland om in het voorjaar van 2019 van start te gaan.

  Succession


  Het eerste seizoen van Succession ging op 3 juni in première en de derde aflevering is afgelopen zondag 17 juni uitgezonden. En kennelijk is het een succes want HBO heeft de dramaserie Succession nu al vernieuwd met een tweede seizoen. In Succession volgen we het doen en laten van deze steenrijke familie welke eigenaar is van één van 's werelds grootste mediaconglomeraten.

  The Smurfs


  De Smurfen (The Smurfs) krijgen in 2020 een nieuw jasje en seizoen. Er komt een nieuwe 3D versie van de wereldberoemde strip- en animatieserie. Véronique Culliford, de dochter van Peyo (Pierre Culliford), de geestelijk vader van de kleine blauwe wezentjes, is blij dat ze het werk van haar vader kan continueren: “Alle liefhebbers zullen de smurfen in 3D-CGI ontdekken, net zoals in de laatste film van de smurfen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze reeks nog generaties lang laten kennismaken met de smurfen.” In 2020 zullen de eerste afleveringen van The Smurfs van start gaan op Ketnet.

  Vida


  Starz heeft aangekondigd dat de dramaserie Vida een tweede seizoen gaat krijgen. Het is een serie over Emma en Lyn, twee Mexicaans-Amerikaanse zussen. Ze komen uit de oostkant van Los Angeles, en staan totaal verschillend in het leven. Wanneer de omstandigheden dwingen terug te keren naar hun oude buurt, worden ze geconfronteerd met het verleden en een verrassende waarheid over de identiteit van hun moeder.

  Voltron: Legendary Defender


  Volgens bronnen is de animatieserie van Netflix Voltron: Legendary Defender stiletjes vernieuwd met een zevende seizoen. Het zesde seizoen van de serie is op 15 juni 2018 gereleaset door de streaminggigant en de bedoeling is dat het zevende seizoen in 2019 van start zal gaan. Netflix moet het nieuws nog bevestigen.

  Afleveringen


  Living Biblically


  Er is goed nieuws voor de kijkers die de allerlaatste afleveringen van de CBS komedieserie Living Biblically nog willen zien. Vanaf 7 juli 2018 zullen de resterende vijf afleveringen nog worden uitgezonden door CBS. Op 7 en 14 juli worden er twee afleveringen achter elkaar uitgezonden en op 21 juli zal de allerlaatste aflevering te zien zijn.

  Me, MYSELF & I


  De resterende zeven afleveringen van de gecancelde CBS komedie Me, MYSELF & I zullen vanaf 7 juli worden uitgezonden. Het Eye-Network heeft aangekondigd dat op 7 en 14 juli dubbele afleveringen worden uitgezonden en op 21 juli zullen de allerlaatste drie afleveringen te zien zijn. Daarna zal Me, MYSELF & I net als Living Biblically begraven worden op de begraafplaats van gecancelde series.

  Casting Nieuws


  Heirs of the Night


  De Nederlandse acteurs Monic Hendrickx, Sallie Harmsen en Benja Bruijning gaan rollen spelen in de internationale vampierenserie Heirs of the Night. Dat hebben de producenten Lemming Film en AVROTROS bekendgemaakt.

  His Dark Materials


  We wisten al dat Dafne Keen de hoofdrol ging spelen in de fantasyserie His Dark Materials. Aan de castinglijst zijn nu meerdere namen toegevoegd.

  Tell Me A Story


  Actrice Dania Ramirez, bekend van Once Upon a Time, speelt een hoofdrol in de psychologische thrillerserie Tell Me a Story van Kevin Williamson. Dat heeft CBS bekendgemaakt.

  The Flash (2014)


  Danielle Nicolet is gepromoveerd tot regulier castlid in het vijfde seizoen van The CW superheldenserie The Flash (2014). Nicolet (foto) speelt in The Flash (2014) de rol van Cecile Horton. Het vijfde seizoen zal dit najaar nog van start gaan bij The CW.

  Wie is de Mol?


  Al bijna sinds het begin van Wie is de Mol? kunnen de Molloten (fans van de serie) niet wachten om te weten waar en met wie het volgende seizoen zich afspeelt.

  Kijkcijfers Algemeen


  Televisie-abonnementen


  Het aandeel Nederlandse huishoudens zonder traditionele tv-aansluiting gaat richting de vijf procent, een stijging van vijftig procent ten opzichte van twee jaar geleden.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  NPO


  De NPO breidt in de komende weken het aanbod van volledige seizoenen van populaire series bij de online tv-dienst NPO Start Plus verder uit.

  Overlijdensberichten


  Jackson Odell


  De jonge acteur Jackson Odell uit The Goldbergs(2013) werd slechts 20 jaar, R.I.P.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


  GLOW


  Binnenkort gaat het tweede seizoen van de Netflix-serie GLOW van start. De Gorgeous Ladies Of Wrestling hebben nu alvast een trailer gekregen.

  Tom Clancy's Jack Ryan


  Tom Clancy's Jack Ryan is een Amerikaanse thrillerserie van de zender Amazon. De serie gaat op 31 augustus in première. Amazon geeft de kijker alvast een voorproefje met een trailer.

  MijnSerie nieuws


  Column


  - Uitgelicht: Roken in televisieseries
  In de series die Netflix aanbiedt wordt heel wat afgepaft. Dat gebeurt niet alleen in The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, maar ook in series als Mad Men, House of Cards (2013), Californication, Sons of Anarchy en Homeland.

  Afgelopen weekend te zien (16/17 juni)


  Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je het afgelopen weekend zou hebben kunnen gaan kijken.

  Kijkcijfers: Week 23


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 4 tot en met 10 juni in Amerika.

  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

  Prijsvraag


  - Maak tot 20 juni kans op het eerste seizoen van Channel Zero.

  *NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van The Lawyer; The Lawyer is een Zweedse serie maar speelt zich ook af in Denemarken. Welke serie speelde zich nog meer af in beide landen?, was The Bridge (2011). Weetje: Wallander is een Zweedse serie die zich afspeelt in Ystad. Modus is een Zweedse serie die zich afspeelt in Stockholm. Jordskott is een Zweedse serie die opgenomen is in Sala en Ragunda. The Bridge (2011) is een Deens/Zweedse serie die zich afspeelt in Malmö en Kopenhagen.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juni 2018 die in week 25 van start of in première zullen gaan.

  -

  Dinsdag 19 juni


  00.00 – Love Is___ - Serie première (OWN)

  -

  Vrijdag 22 juni


  22.00 – The Last Leg – Seizoen 14 (Channel 4)

  -

  Zondag 24 juni


  09.30 - Rapunzel’s Tangled Adventure (voorheen Tangled: The Series) – Seizoen 2 (Disney Channel)

  Met overzichtelijke groet

  Mandy
  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Lyckoviken. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Vandaag, 14:00
  Het dertiendelige derde seizoen van Colony verschijnt begin mei op Netflix. De eerste twee seizoenen van de USA Network zijn al te bekijken bij Netflix.
  Gisteren, 16:00
  4
  Het vijfde seizoen van Line of Duty zal vanaf mei uitgezonden worden bij BBC First. Er zal wekelijks een aflevering worden uitgezonden.
  Gisteren, 15:00
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een festivalpas voor het Sneak Peek festival van MyLum. We geven twee passen weg. Doe mee en maak kans op een pas!
  Gisteren, 14:00
  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
  Gisteren, 13:00
  De vierde Netflix serie die gebaseerd is op een verhaal van Harlan Coben verschijnt binnenkort. Netflix deelt vast de eerste beelden.
  Gisteren, 12:00
  2