Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Televisieserie over Anton Dreesmann gecanceld

Ruim een jaar geleden werden de plannen voor een televisieserie over Anton Dreesmann, de man achter Vroom & Dreesmann, aangekondigd.
Ondanks het enthousiasme bij BNNVARA lijkt de serie er niet te komen. De NPO wil komende tijd nauwelijks meer in nieuwe series op het gebied van ‘historisch drama’ investeren. MijnSerie bracht in maart 2017 al het bericht Dreesmann, serie over de opkomst en ondergang van V&D, maar die komt er dus waarschijnlijk niet.

Producent Pupkin Film wilde het boek van Philippe Hondelink en Richard Otto met de titel ‘Vroom & Dreesmann: Opkomst en Ondergang van het Warenhuis’ gaan verfilmen. Het script richtte zich vooral op de persoon Anton Dreesmann.

Dreesmann bouwde in de jaren tachtig moederbedrijf Vendex uit tot een multinational met een omzet van 16 miljard gulden. Naast het warenhuis bezat het concern ook meer dan 100 winkelketens, waaronder Barnes & Noble, Vedior, Vendorama, Edah, Konmar, Hunkemöller, Kijkshop en deels De Bijenkorf.



Al sinds de jaren tachtig werd de neergang van V&D ingezet. Dreesmann kreeg een hersenbloeding en een conflict met zijn beoogde opvolger Arie van der Zwan. Het werd een koningsdrama, waarbij zowel Dreesmann en Van der Zwan het veld moesten ruimen.

Het historische drama over vliegtuigbouwer Fokker krijgt wel een vervolg. AVROTROS en producent Topkapi TV werken momenteel aan het script van Vliegende Hollanders. Dit is een televisieserie over luchtvaartpioniers Anthony Fokker en Albert Plesman. De opnames gaan op z’n vroegst eind 2018 van start. Schrijverscollectief Winchester McFly is verantwoordelijk voor het scenario.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten