Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 23

Weekoverzicht 23

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 4 tot en met 10 juni voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Het nieuws zal voor velen niet als een schok komen, maar er komt geen reünie van Friends. Bedenker/schrijver David Crane (foto) vertelde het volgende: “We hebben het gedaan en het is klaar. We hebben er een strik om gedaan. En als je Friends nu wilt zien, dan kan dat gewoon. De serie wordt nog steeds uitgezonden. Het wordt bewaard, precies zoals het moet zijn. Je wilt niet een stel mensen van over de 50 in een koffietent zien zitten.”
Embed from Getty Images

Algemeen Serienieuws


Ray Donovan


Op Netflix staat dat de vier seizoenen van Ray Donovan nog tot 26 juni te bekijken zijn. Dat betekent naar alle waarschijnlijkheid dat na die datum de Showtime dramaserie niet meer te zien is bij de streamingdienst.

Datums Series


Champions


De NBC komedie Champions met ondere andere Mindy Kaling zal vanaf 12 juni te zien zijn bij Netflix. In Champions volgen we Vince, een charismatische fitness eigenaar zonder ambitie, die leeft met zijn jongere broer Michael, een verrukkelijke idioot. Hun simpele leven van vrouwen en trainen wordt in de wacht gezet, wanneer de puberzoon van Vince op hun stoep wordt gedropt door Priya, een van Vince's scharrels uit de tijd van de middelbare school.

De Jacht


De Jacht is een Nederlandse thrillerserie van de zender SBS6. De serie was daar in 2016 te zien. Vanaf 22 juni biedt Videoland De Jacht aan op het online platform.

Marlon


Het eerste seizoen van de NBC komedie Marlon zal op 14 juni als een Netflix Original verschijnen bij de streamingdienst. De dramedy is losjes geïnspireerd op het leven van Marlon Wayans die ook de hoofdrol speelt in de serie. Het tweede seizoen gaat op 14 juni van start bij NBC. Wanneer dat te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend gemaakt.

Orange Is the New Black


Het zesde seizoen van de populaire serie Orange Is the New Black heeft een premièredatum gekregen.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Bridge (2011)


Het vierde en laatste seizoen van de Deens/Zweedse misdaadserie The Bridge (2011) start op 21 juli om 20.20 uur op NPO 2.

Nieuwe Series


Centraal


In de zesdelige dramaserie Centraal wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten.

L.A.’s Finest


Recent werd bekend dat NBC niet onder de indruk was van de pilotaflevering van de Bad Boys spin-off serie L.A.'s Finest. Er werd geen seizoen besteld. Nu blijkt dat een andere partij de serie toch gaat oppakken.

Naamloze Netflix Dolly Parton- serie


Er is een serie in de maak die gebaseerd is op de hits van de Amerikaanse zangeres Dolly Parton (72). Dat heeft Netflix bevestigd.

Swamp Thing


Er zijn twee personage bekend gemaakt van de nieuwe DC Universe-serie Swamp Thing. Wie ze gaan spelen en wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

Tell Me A Story


Actrice Danielle Campbell, bekend van The Originals, speelt een hoofdrol in de psychologische thrillerserie Tell Me a Story van Kevin Williamson. Dat heeft CBS bekendgemaakt.

The Underground Railroad


Oscarwinnaar Barry Jenkins regisseert alle 11 afleveringen van de nieuwe serie The Underground Railroad, zo heeft Amazon bekendgemaakt.

Gecancelde Series


Marvel’s The Defenders


Zoals verwacht heeft Netflix de serie Marvel's The Defenders na één seizoen gecanceld.

Mary Kills People


Global heeft de Canadese dramaserie Mary Kills People vernieuwd voor een derde en allerlaatste seizoen. Het allerlaatste seizoen zal in het voorjaar van 2019 te zien zijn met zes nieuwe afleveringen van elk 60 minuten.

People of Earth


TBS heeft toch besloten om geen derde seizoen te bestellen van de zomerserie People of Earth. Bedenker David Jenkins bracht het nieuws zelf op Twitter op 9 juni: “Het derde seizoen dat wel al geschreven was zal niet worden opgenomen. Seizoen twee is het allerlaatste seizoen.” De komedieserie met een sciencefiction tintje was eigenlijk al vernieuwd in september 2017, maar TBS is nu dus van gedachten veranderd.

Shadowhunters


Freeform's dramaserie Shadowhunters eindigt na het huidige derde seizoen. Hoewel het kabelnetwerk ervoor heeft gekozen om geen vierde seizoen te laten maken, komen er in het voorjaar van 2019 nog twaalf afleveringen (seizoen 3B).

The Detail


CTV heeft besloten om geen tweede seizoen te gaan bestellen van de Canadese procedurele misdaadserie The Detail. De serie draait om drie vrouwelijke detectives, afdeling moordzaken. Zij lossen misdaden op en dealen met hun persoonlijke leven. De allerlaatste aflevering werd op 3 juni uitgezonden.

Vernieuwde Series


3%


Netflix heeft met een korte video het derde seizoen van de Braziliaanse serie 3% aangekondigd.

13 Reasons Why


Netflix heeft bekend gemaakt dat dramaserie 13 Reasons Why een derde seizoen zal krijgen. In 2019 wordt het seizoen verwacht.

Atlanta


De serie Atlanta van Donald Glover krijgt een derde seizoen. Dat heeft de Amerikaanse zender FX bevestigd, nadat er de afgelopen maanden al geruchten waren.

Baantjer


De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar wel in een nieuwe jas. In een speelfilm, gevolgd door een serie voor Videoland en RTL 4.

Cardinal


De internationaal succesvolle en kritisch toegejuichte Canadese dramaserie Cardinal is vernieuwd met een vierde seizoen, nog voor het derde seizoen is uitgezonden.

Castlevania


Acteur Richard Armitage heeft bevestigd dat er een derde seizoen gaat komen van de Original Netflix animatieserie Castlevania.

De 12 van Oldenheim


In 2019 zal er bij RTL 4 een tweede seizoen worden uitgezonden van de anthologieserie De 12 van Oldenheim.

The Innocents


Het ziet er naar uit dat Netflix de bovennatuurlijke dramaserie The Innocents al vroeg heeft vernieuwd met een tweede seizoen. Op 24 augustus zal het eerste seizoen in première gaan bij de streamingdienst, maar meerdere insiders melden dat de serie al vernieuwd is. In The Innocents volgen we June die een plan maakt met haar vriend Harry om weg te lopen en een nieuw leven te beginnen. Althans dat denken ze. Ze komen er al snel achter dat niets is wat het lijkt. En in deze wereld is de enige manier om te overleven, veranderen. Netflix moet het nieuws nog officieel bevestigen.

Younger


Op 5 juni 2016 ging het vijfde seizoen van de serie Younger van start bij TV Land. De zender heeft 4 juni 2018 aangekondigd dat er een zesde seizoen zal volgen.

Afleveringen


Pokémon


Op zondag 10 juni werd om 8.10 uur de duizendste aflevering van Pokémon uitgezonden bij RTL 7.

Casting Nieuws


American Gods


Amazon Prime Video kondigt castleden aan voor het tweede seizoen van de fantasyserie American Gods.

Chambers


Acteur Tony Goldwyn speelt samen met Uma Thurman in de Netflix-serie Chambers, een bovennatuurlijke dramaserie, geproduceerd door Stephen Gaghan.

Keiynan Lonsdale


Keiynan Lonsdale keert niet terug als vast castlid in het Arrowverse. Hij zal dus niet meer als regulier acteur te zien zijn in The Flash (2014) en DC's Legends of Tomorrow als Wally West. Hij vertelde op Twitter: “(…) Het is geen definitief, niet een totaal afscheid zo van zie je nooit meer, omdat Wally West er nog steeds zal zijn als je hem het meest nodig hebt. Het zal alleen niet de hele tijd meer zijn.(…) In ieder geval hoop ik dat je blijft kijken naar de nieuwe avonturen, het enige wat ik kan beloven is magie.”

Pilots


Cul-De-Sac


NBC heeft een pilot besteld van de horrorserie Cul-De-Sac van schrijver Brian Sieve en regisseur Larysa Kondracki. Het is een productie van Blumhouse Television en Universal Television.

Naamloze Game of Thrones spin-off


De hitserie Game of Thrones krijgt mogelijk een spin-off. Dat heeft de Amerikaanse betaalzender HBO gemeld Er wordt een pilotaflevering voor een prequel van de serie gemaakt.

Resident Alien


Syfy heeft plannen om de Dark Horse-comicbookserie Resident Alien om te gaan zetten in een serie. Ze hebben al een pilot besteld.

Overlijdensberichten


Anthony Bourdain


De chef-kok Anthony Bourdain is op 7 juni 2018 overleden. Volgens nog onbevestigde berichten zou het gaan om zelfmoord. De presentator van onder andere Anthony Bourdain: No Reservations en Anthony Bourdain: Parts Unknown was in Frankrijk bezig met de opnames van het eerst genoemde reis- en kookprogramma. CNN bevestigde het overlijden van de topkok en auteur: “Met buitengewone droefenis kunnen wij bevestigen dat onze vriend en collega Anthony Bourdain is overleden.” Anthony Michael Bourdain is 61 jaar geworden, R.I.P.

Alan O’Neill


Op woensdag 6 juni is acteur Alan O’Neill overleden. O’Neill werd dood aangetroffen in de hal van het appartementencomplex waar hij woonde. Hij zou last hebben gehad van hartproblemen. Ook zou hij een alcohol- en drugverslaving hebben gehad. O’Neill werd vooral bekend door zijn rol in Sons of Anarchy waar hij zeven afleveringen de rol van Hugh speelde. Alan O’Neill is 47 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Insecure


Op 12 augustus (13 augustus in Nederland) start het derde seizoen van de HBO komedieserie Insecure. Insecure draait om de belevenissen van twee jonge vrouwen, die steeds in ongemakkelijke situaties verzeild raken. Er is een officiële teaser vrijgegeven.
Video on youtube


Kidding


Jim Carrey zal dit najaar voor het eerst in decennia op tv te zien zijn. Hij speelt de hoofdrol in de serie Kidding van Showtime. Daarvan is nu een eerste trailer verschenen.

Nashville


Op 7 juni is bij de Amerikaanse zender CMT de laatste reeks afleveringen van dramaserie Nashville (seizoen 6B) gestart. CMT heeft een trailer vrijgegeven.

Preacher


Het derde seizoen van fantasyserie Preacher is in Nederland vanaf 25 juni wekelijks te zien bij Amazon Prime. Dat is een dag na de première bij AMC in de Verenigde Staten. AMC heeft een trailer vrijgegeven van het aankomende derde seizoen.

Sacred Games


Netflix heeft de trailer online gezet van de eerste Indiase originele serie, Sacred Games. De serie legt de donkere onderbuik van Mumbai bloot, waar politiek, misdaad en passie samenkomen.

MijnSerie nieuws


Column


- De 100 Recensies van…
Als dank voor hun inzet voor MijnSerie willen wij elke recensent die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt even in het zonnetje zetten en blikken wij onder andere terug naar hun allereerste en 100ste recensie. Dit keer zetten wij Peter Rotthier in het zonnetje.

- Serie en plaatsen te bezoeken II
Lezers die wel vaker iets van mij hebben gelezen zullen inmiddels weten dat ik dol ben op Engeland. Zo was ik ook dit jaar weer in het prachtige land. Dit keer in de Cotswolds en de plek waar delen van Peaky Blinders zijn opgenomen.

Dit weekend te zien (9/10 juni)


Mocht je niets gepland hebben dit weekend kun je altijd nog op je favorieten zitmeubel plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je dit weekend zou kunnen gaan kijken.

Kijkcijfers: Week 22


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 28 mei tot en met 3 juni in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 15 juni kans op het eerste seizoen van The Lawyer.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Scorpion; De titels van de aflevering van Scorpion refereren allemaal naar een film, liedje of artiest(en)/band. Aflevering 24 in het derde seizoen heet Maroon 8. Naar wat/wie refereert deze titel?, was Maroon 5. Weetjes: Maroon 5 is een Amerikaanse poprockband uit Los Angeles. In 2011 stond de band met vier nummers in de Radio 2 Top 2000, in 2017 waren dat er nog twee.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Bold Type; In The Bold Type draait het om de vrouwen van het magazine Scarlet. Op welk wereldwijd magazine is dit blad en de vrouwen die er werken losjes gebaseerd?, was Cosmopolitan. Weetjes: Cosmopolitan of Cosmo is een maandelijks gepubliceerd Amerikaans lifestyle- en modetijdschrift, dat volledig in kleur wordt uitgegeven. Het tijdschrift verschijnt sinds 1982 ook in een Nederlandse versie. Het blad wordt uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij Hearst Corporation.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juni 2018 die in week 24 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 11 juni


21.50 – VI Oranje: blijft thuis – Serie première (RTL 4)

-

Dinsdag 12 juni


00.00 – Champions – Seizoen 1 (Netflix)

-

Vrijdag 15 juni


22.00 – The Dead Files – Seizoen 10 (Travel Channel)

Wist je Dat?


Actrice Camren Bicondova, ze speelt Selina ‘Cat’ Kyle in Gotham, vertelde tijdens een Instagram Live broadcast dat het vijfde seizoen slechts tien aflevering gaat krijgen. Niet de eerder aangekondigde dertien en dat het allerlaatste seizoen in januari 2019 van start zal gaan en niet midseason zoals FOX eerder aankondigde.
Video on youtube


Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten