Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De 100 recensies van Peter Rotthier

De 100 recensies van Peter Rotthier

De recensies op MijnSerie worden elke dag door vele geïnteresseerden gelezen, maar wisten jullie wel dat al deze recensies geschreven worden door onze toegewijde vrijwilligers?
Hun liefde voor series en schrijven willen zij graag met jullie delen en maken dankbaar gebruik van MijnSerie als platform. Maar MijnSerie is ze ook enorm dankbaar, want zonder deze vrijwilligers zouden wij geen recensies kunnen aanbieden. Als dank voor hun inzet voor MijnSerie willen wij elke recensent die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt even in het zonnetje zetten en blikken wij onder andere terug naar hun allereerste en 100ste recensie. Dit keer zetten wij Peter Rotthier in het zonnetje.

Vertel wat over jezelf.
Geboren in 1963 en van kindsbeen af verslaafd aan televisie(reeksen). Andere passies zijn heavy metal en strips. Naast recensies schrijven voor MijnSerie, schrijf ik ook nog reviews van cd’s en strips voor gespecialiseerde sites in Vlaanderen.

Hoe heb je MijnSerie leren kennen en wat heeft je doen besluiten je aan te melden als recensent?
Tijdens opzoekwerk over een serie per ongeluk op de site gekomen en de advertentie gezien waarbij ze recensenten zochten. Daar schrijven een passie is en ik heel veel reeksen volg was de stap om de solliciteren vlug gemaakt.

Wat was jouw eerste recensie en waarom koos je juist die serie?
De eerste aflevering van The Night Of. Er was niet echt een speciale reden. Die recensie was vrij en daar ik geen streamingdiensten gebruik om reeksen te bekijken is Play More van Telenet een van de weinige zenders die nieuwe reeksen uitzendt. Zij zenden in Vlaanderen alle HBO-reeksen gelijktijdig uit met Amerika dus waag ik mij geregeld aan die eerste afleveringen van HBO-series.

Wat was voor jou de leukste recensie om te schrijven?
Ik vind schrijven gewoon plezant en het maakt mij weinig uit over welke serie ik iets schrijf. Als wij (mijn vrouw en ik) thuis een reeks volgen, kijk ik naderhand ook steeds of die recensie nog open staat of niet. Als die open staat, bied ik mij dan ook aan om de recensie te schrijven ongeacht of ik die serie nu zelf graag zag of ik gewoon meekeek met mijn eega.

Welke recensie was het lastigst om te verwoorden om te schrijven?
Taboe van Philip Geubels. Geubels maakte een humoristische reeks rond minderheidsgroepen zoals gehandicapten, allochtonen, ongeneeslijk zieken enz… De kunst was vooral om de bedoeling van het programma duidelijk te maken en de lezer mee te geven dat het geen uitlach-televisie was.

Met welke recensie behaalde je die magische grens van 100 recensies?
Het eerste seizoen van Siren (2018). Leuke serie met een Vlaamse actrice in de hoofdrol die misschien wel ergens in mijn stamboom zou kunnen opduiken daar ze dezelfde achternaam heeft als mijn moeder en ook uit het Antwerpse komt.

Welke recensie had je graag zelf willen schrijven maar was een andere recensent je voor?
Daar lig ik echt niet wakker van. Er staan altijd voldoende series open waarvoor een recensent gezocht wordt.

Heb je wel eens op verzoek een recensie geschreven?
Heb de eerste aflevering van het tweede seizoen van Into The Badlands exclusief kunnen bekijken een paar weken voor ze op televisie kwam. Was leuk om te doen maar ik miste de ondertitels wel.

Wat is het laagste cijfer dat je hebt gegeven in een recensie?
4,5 aan de eerste aflevering van het Amerikaanse Divorce (2016). Zoals eerder aangehaald zijn nieuwe HBO series zowat de enige buitenlandse reeksen die ik van bij het begin kan volgen. Zodoende dat ik die meestal toch probeer in te palmen bij de eerste aflevering. Die bekijk ik toch altijd om te zien of de serie iets is voor ons. Bij Divorce (2016) had ik het na tien minuten al gehad. Daar ik beloofd had ze te recenseren heb ik die aflevering ook uitgekeken en me zelfs een week later opnieuw voor de buis gezet om aflevering twee te bekijken. Een eerste aflevering zegt niet altijd alles en het gevoel dat ik bij die eerste aflevering kreeg, werd nog versterkt bij de tweede aflevering zodat die 4,5 terecht was.

Wat is de leukste reactie die je ooit op een recensie hebt gekregen?
Deze reactie op de recensie van het vierde seizoen van Smeris was aangenaam om te krijgen: “Een top seizoen en een top recensie”.

Lees je ook graag recensies van andere MijnSerie recensenten?
Ik probeer de meeste recensies wel te lezen. Meestal gewoon uit interesse van wat anderen schrijven en hoe ze het schrijven. Je steekt er ook iets van op.

Heb je veel veranderingen doorgemaakt tussen je eerste en je 100ste recensie?
Niet echt. Ik schrijf al dertig jaar en heb in die jaren een eigen stijl ontwikkeld. Ik probeer wel om als ik voor MijnSerie schrijf te vermijden om te veel Vlaamse woorden en/of gezegden in de recensies te stoppen, want ik heb gemerkt dat dat soms moeilijk ligt.

Stoppen of doorgaan?
Doorgaan. Ik schrijf veel te graag om dit zo maar opzij te zetten. Hoop nog veel recensies te schrijven. Op naar nummer 200 zou ik zeggen.

Wil je de lezers van jouw recensies nog iets vertellen, of heb je zelf nog iets toe te voegen wat je niet kwijt kon in deze vragen?
Ik wil iedereen bedanken die MijnSerie geregeld bezoekt en daar de berichten, recensies etc… geregeld leest. Dankzij hen blijven wij gemotiveerd om ons beste schrijversbeentje voor te zetten bij het maken van artikelen en recensies.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

renzoroy
renzoroy 9 juni 2018, 03:16
Niet lullig bedoeld, maar ik sla je recensies meestal over aangezien je regelmatig veel te veel spoilers weg geeft. Het leest vaak meer als een soort samenvatting van het verhaal dan als een echte recensie.
Log in om een reactie achter te laten