Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Series en plaatsen te bezoeken II

Lezers die wel vaker iets van mij hebben gelezen zullen inmiddels weten dat ik dol ben op Engeland. Zo was ik ook dit jaar weer in het prachtige land. Dit keer in de Cotswolds en de plek waar delen van Peaky Blinders zijn opgenomen.
Peaky Blinders de serie die hier thuis met veel waardering ontvangen is, en in ons top tien lijstje staat van series die op dit moment nog springlevend zijn. Dat wil zeggen niet gecanceld, er staan ons nog een paar seizoenen te wachten van deze fantastische historische dramaserie.

Omdat wij in de buurt van Birmingham waren konden we het uiteraard niet laten om te kijken welke serie(s) er in deze omgeving zijn opgenomen. Dat zijn er veel, want de Cotswolds een uitermate fotogenieke plek om te bezoeken. Maar Peaky Blinders springt er direct uit. Op naar de Black Country Living Museum waar een groot deel van de serie is opgenomen.

5591 PB havenThe Boat Docks

Voor één Britse pond konden we een ‘Peaky Blinders Filming Location Map’ kopen waarop stond waar precies de opnames plaats hadden gevonden in dit prachtige openluchtmuseum. Als je wilt weten hoe het er ongeveer uitziet denk aan Openluchtmuseum Arnhem of Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

5596 PB brugCanal Street Bridge

Sommige plaatsen waren direct herkenbaar. Denk aan het steegje, The Back-to-Backs, waar Tommy door heen loopt (S02E01). Of de plek, Canal Street Bridge, waar Ada en Freddy hun geheime ontmoeting hebben (S01E01-03). Andere plaatsen waren wel herkenbaar, maar vanwege alle computer technische veranderingen lastiger om direct te zeggen: ‘dat herken ik.’

5591 PB SteegThe Back-to-Backs

Het was ook geweldig om mensen te ontmoeten die in het museum werkte en te horen wat zij vonden van de opnames. Tijdens het eerste seizoen konden de acteurs nog vrij rondlopen. Tijdens het laatste seizoen was de serie en de acteurs zo populair dat ze afgeschermd moesten worden voor het in grote getallen toegestroomde publiek. Ook hier heeft een serie een plaats geen windeieren gelegd.

5591 PB huwelijkBlacksmith's Shop

Mocht je een groot Peaky Blinders fan zijn. Op vrijdag 7, 14 en zaterdag 8, 15 september wordt er in het museum een Peaky Blinders Night gehouden. In het museum zijn diverse souvenirs te koop als Peaky Blinders bier, petten, scheermesjes (niet scherp), deurmatten en andere dingen die de Peaky Blinders liefhebber niet kan laten liggen maar wel veel geld kosten.

Met vriendelijke museumgroet

Mandy

5591 PB tunnelDudley Canal Trust
Foto's: © Mandy Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten