Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Baantjer in 2019 terug bij Videoland, RTL 4 en eerst in de bioscoop

De Cock, met ceeooceekaa, komt terug, maar wel in een nieuwe jas. In een speelfilm, gevolgd door een serie voor Videoland en RTL 4.

Waar de hoofdrollen vroeger werden vertolkt voor Piet Römer (als rechercheur De Cock) en Victor Reinier (zijn assistent), zijn er nu nieuwe acteurs. De kijker maakt kennis met een jonge Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. De rol van zijn partner, Tonnie Montijn, wordt vertolkt door Tygo Gernandt. De regie is in handen van Arne Toonen. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs Römer en Peter Römer.

Het decor wordt gevormd door de roerige jaren '80 in Amsterdam. Het verhaal begint als De Cock (dan eind 30) net rechercheur is geworden. De Cock en Montijn stuiten op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is volgend jaar te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is.

Waldemar Torenstra over zijn rol: “Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van één van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock.”

Tygo Gernandt: “Ik kijk er enorm naar uit om met Waldemar dit detective duo te gaan spelen. En om met regisseur Arne Toonen te werken, die een meester is in het creëren van een eigen wereld op beeld. Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 maar het zal heel erg van nu voelen.”

De opnames van Baantjer starten in september. De serie en de film worden geproduceerd door Millstreet Films.

Het filmscenario is geschreven door Carl Joos en Thijs Römer. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck (Van God Los, Moordvrouw) en Wolter Muller (De Ludwigs).

Regisseur Arne Toonen: “Mijn handen jeuken om deze film te maken. Mijn taak om de legendarische De Cock te laten herrijzen, maar dan in zijn jongere jaren is echt een toffe uitdaging, waar ik direct voor heb getekend. We gaan de fans niet teleurstellen en een nieuw publiek verrassen.”

De speelfilm en dramaserie Baantjer worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm volgend jaar uit in de bioscoop in Nederland en België. Er wordt ook nog gesproken met Belgische omroepen.

Baantjer is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.
Vorige aflevering
De Cock en de onzichtbare moordenaar (deel 2)
De Cock en de onzichtbare moordenaar (deel 2)
12x08
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Baantjer