Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 6

Weekoverzicht 6

Weer veel datums, nieuwe series, pilots, castingnieuws, het antwoord op de prijsvraag en nog meer nieuws in het weekoverzicht van 3 tot en met 9 februari.

Datums Series


Agent Hamilton


Agent Hamilton is een nieuwe Zweedse thrillerserie van de zender TV4. Het eerste seizoen ging vorige maand in première en bestaat uit tien afleveringen. NPO 3 gaat de serie in maart uitzenden.

Castlevania


Castlevania is een Amerikaanse animatieserie van Netflix. De serie ging in première in juli 2017. Het derde seizoen start binnenkort bij de streamingdienst.

Endeavour


Endeavour is een Engelse dramaserie van de zender ITV1. De serie ging in première in april 2013. Het zevende seizoen gaat dit weekeinde van start bij ITV1. En komt eind februari naar NPO Start Plus.

Homeland


Het achtste en laatste seizoen van Homeland gaat op 9 februari in première bij Showtime. Een week later, op 16 februari, zou het laatste seizoen van start gaan op NPO 3.

Kees & Co


De serie Kees & Co draait om Kees, gespeeld door Simone Kleinsma. Kees is het middelpunt van een hectisch gezin, waarin ze probeert te redden wat er te redden valt. De serie komt eind februari naar RTL 4.

Kingdom (2019)


Kingdom (2019) is een Zuid-Koreaanse actieserie van Netflix. De serie ging januari 2019 van start en het eerste seizoen had zes afleveringen. In maart gaat het tweede seizoen van start.

The Mandalorian


The Mandalorian is een Amerikaanse sciencefictionserie van streamingdienst Disney+. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen, waarvan de laatste op 27 december 2019 is verschenen. Het tweede seizoen zal in oktober van start gaan.

No Offence


No Offence is een populaire Engelse politieserie van de zender Channel 4. De serie ging daar in première in mei 2015. In maart is het derde seizoen te zien bij NPO 2.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 6 (3 – 9 februari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Why Women Kill


Why Women Kill is een Amerikaanse misdaadserie van de zender CBS All Access. De serie ging daar in première in augustus 2019 en het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. Videoland gaat binnenkort de serie laten zien.

Nieuwe Series


The Fugitive (2020)


Het Amerikaanse streamingplatform Quibi lanceert binnenkort een nieuwe versie van The Fugitive (2020), een actieserie die ABC vanaf 1963 uitzond.

Lieve Mama


Rifka Lodeizen, Shahine El-Hamus en Guy Clemens spelen de hoofdrollen in de nieuwe psychologische thrillerserie Lieve Mama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef.

The Naked and the Dead


John Buffalo Mailer, zoon van de bekende auteur Norman Mailer, werkt samen met Hivemind aan een korte serie op basis van zijn vaders roman The Naked and the Dead.

Pieces of Her


Toni Collette, bekend van de serie Unbelievable, gaat een hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie Pieces of Her.

The Terminal List


Chris Pratt krijgt een hoofdrol in de nieuwe serie The Terminal List. Tevens is hij uitvoerend producent. De serie is gebaseerd op de roman van Jack Carr.

A Tree is Known by Its Fruits


Speechless-actrice Minnie Driver werkt samen met 20th Century Fox TV aan een nieuwe dramaserie voor FX.

Pilots


ABC


In serieland is de koorts van het bestellen van pilots en series-orders in alle hevigheid los gebarsten. Maar welke series zijn besteld, welke pilots worden er gemaakt en bij welke zender? We hebben die van ABC op een rijtje gezet.

CBS


In serieland is de koorts van het bestellen van pilots en series-orders in alle hevigheid los gebarsten. Maar welke series zijn besteld, welke pilots worden er gemaakt en bij welke zender? We hebben die van CBS op een rijtje gezet.

Pivoting


De Amerikaanse zender FOX heeft een pilot besteld van de nieuwe serie Pivoting. Het is een project van schrijver Liz Astrof, Aaron Kaplan en Warner Bros TV.

Ways & Means


CBS werkt aan een nieuwe politieke dramaserie met als titel Ways & Means. Acteur Patrick Dempsey heeft een rol te pakken in de pilot.

Gecancelde Series


Ray Donovan


Liev Schreiber, die de titelrol speelt in Ray Donovan, heeft de fans opgeroepen om Showtime er toe aan te zetten om een achtste seizoen te maken.

Spinning Out


Spinning Out is een Amerikaanse dramaserie van Netflix die sinds 1 januari te zien is. De serie is na slechts één seizoen gecanceld.

Tyler Perry's If Loving You Is Wrong


Tyler Perry's If Loving You Is Wrong is een Amerikaanse dramaserie van de zender OWN, het Oprah Winfrey Network. De serie ging in première in september 2014 en krijgt geen achtste seizoen.

Casting Nieuws


Goliath


Het allerlaatste seizoen van Goliath heeft nog geen startdatum, maar wel al nieuwe castleden.

Hit and Run


Netflix heeft al in 2018 Hit and Run als serie besteld. De spionnen-dramaserie komt van de Fauda bedenkers Lior Raz en Avi Issacharoff. Er is castingnieuws.

Inventing Anna


Jennifer Esposito gaat een belangrijke rol vertolken in de nieuwe Netflix-serie Inventing Anna.

The Lincoln Lawyer


In augustus 2019 heeft CBS een nieuwe televisieserie besteld bij de schrijver en producent David E. Kelley, op basis van de romans van Michael Connelly.

Lucifer


Lucifer is een Amerikaanse misdaadserie met een vleugje dramedy van Netflix. De serie krijgt nog een vijfde en laatste seizoen, dat momenteel in productie is. Er is castingnieuws.

Thirtysomething(else)


Acteur Chris Wood, bekend van Supergirl en The Vampire Diaries, wordt een hoofdrolspeler in de ABC-pilot van de serie Thirtysomething(else).

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Disney+


Disney+, de streamingdienst van Disney, heeft in drie maanden tijd 28,6 miljoen betalende abonnees gekregen.

Netflix


Gebruikers van Netflix kunnen nu het automatisch afspelen van trailers in menu’s uitzetten. De functie was een doorn in het oog van veel klanten van de streamingdienst.

Overlijdensberichten


Gene Reynolds


Gene Reynolds, de Amerikaanse acteur en maker van televisieseries en films, is op 96-jarige leeftijd in Californië overleden.

Orson Bean


De Amerikaanse acteur Orson Bean is overleden tijdens een verkeersongeluk in Los Angeles.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Disney+


Tijdens de uitzending van de Super Bowl heeft Disney+ in de Verenigde Staten een video vertoond met korte beelden van diverse nieuwe series uit het Marvel-universum.

Locke & Key


Netflix heeft een opmerkelijke manier bedacht om via YouTube de aandacht te trekken voor nieuwe series. De eerste tien minuten van Locke & Key, de serie die vandaag beschikbaar komt, zijn nu door iedereen te bekijken.

MijnSerie nieuws


Column


- Serie en winnaars en verliezers
Er zijn in elke competitie altijd winnaars en verliezers. Maar wie heeft er nu uiteindelijk gelijk? Zoveel series, zoveel meningen en daar is helemaal niets mis mee.

Kijkcijfers: Week 5


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 27 januari tot en met 2 februari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van The Restaurant; Hoe heet het restaurant van de familie Löwander?, was Djurgårdskällaren. Weetje: The Restaurant speelt zich af in Stockholm, maar wordt voor het merendeel opgenomen in Göteborg. Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari 2020 die in week 7 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 12 februari


Expedition X – Serie première (Discovery Channel)

-

Donderdag 13 februari


20.00 – Well-Intended Love – Seizoen 2 (Mango TV)
21.00 – Hospital – Seizoen 5 (BBC Two)
21.00 – Hunted (2015) – Seizoen 5 (Channel 4)

-

Vrijdag 14 februari


Utopia Falls – Serie première (CBC)
El Pueblo – Seizoen 2 (Amazon)
Morden i Samdhamn – Seizoen 8 (TV4)

Wist je Dat?


Friends


Het ernaar uit ziet dat de cast van de iconische komedieserie Friends weer bij elkaar komt voor een reünie-special. Dat is dan ruim 25 jaar nadat de serie van start ging.

De Luizenmoeder


Er mogelijk een speelfilm komt als vervolg van van de televisieserie De Luizenmoeder. Ilse Warringa, Jan Albert de Weerd en Eva Aben, die ook de serie schreven, werken aan een scenario.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten