Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Makers De Luizenmoeder willen bioscoopfilm realiseren

Er komt mogelijk een speelfilm als vervolg van van de televisieserie De Luizenmoeder. Ilse Warringa, Jan Albert de Weerd en Eva Aben, die ook de serie schreven, werken aan een scenario.

Op Diederik Ebbinge na heeft de voltallige hoofdcast toegezegd mee te willen doen aan de film. Ook AVROTROS, die de serie uitzond, staat achter het plan.

“We willen het erg graag en hopen oprecht dat het gaat lukken”, stelt een woordvoerder van producent Bing Film & Televisie. Het belangrijkste struikelblok is op dit moment de financiering, voegt hij toe. Het is onduidelijk wanneer hier duidelijkheid over kan worden gegeven.

Video on youtube


De Luizenmoeder ging over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Het eerste seizoen van De Luizenmoeder werd in 2018 uitgezonden bij AVROTROS en was een doorslaand succes. De vierde aflevering, Laat ze maar glanzen, haalde het kijkcijferrecord van 4,7 miljoen kijkers en werd daarmee het best bekeken uitzending van 2018. In 2019 volgde het tweede seizoen, dat qua kijkers het eerste seizoen wist te overtreffen. De eerste aflevering, Safety First, werd inclusief uitgesteld kijken door 5,1 miljoen mensen bekeken.
Vorige aflevering
Lievelingsjuf
Lievelingsjuf
02x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
06 feb 2020 18:45 -
Mwa.. ze hadden moeten stoppen na het 1e seizoen. De verwachtingen waren te hoog na dat ijzersterke 1e seizoen en dat hebben ze niet waar kunnen maken.
Reageer
De Luizenmoeder