Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en winnaars en verliezers

Series en winnaars en verliezers

Er zijn in elke competitie altijd winnaars en verliezers. Maar wie heeft er nu uiteindelijk gelijk? Zoveel series, zoveel meningen en daar is helemaal niets mis mee.
Elk jaar worden er prijzen uitgereikt aan de beste serie van dat jaar. Er zijn heel veel verschillende Awards die uitgereikt worden. Denk daarbij aan de Emmy’s, Golden Globes, Bafta’s, SAG, De TelevizierRing, Critics’ Choice, People Choice en uiteraard onze eigen MijnSerie Serie van het jaar verkiezing. Sommige prijzen worden genomineerd en gekozen door professionals andere weer door het publiek.

Maar uiteindelijk blijkt dat het toch geen exacte wetenschap is maar meer een populariteit wedstrijd. Want zeg nou eens eerlijk, is het niet altijd een kwestie van smaak? De ene serie ligt je beter dan de andere. De ene heeft niets met komedie en de andere kijkt alleen maar naar komedies. De ene kijker vindt fantasyseries helemaal niks, terwijl weer een andere kijker helemaal kan wegdromen bij een sciencefictionserie.

Dus waar het uiteindelijk met al deze prijzen op neer komt is: welke serie is het populairst? Pas serieus kun je een prijs noemen als het gaat om dingen die je wel kunt meten. Dus het aantal scènes, of het gebruik van de kleur blauw, of het aantal cuts waaruit een serie bestaat. Maar vertel mij eens zit je te wachten op de beste blauwe serie of de serie met het meest aantal cuts? Nee toch? En toch zijn er elke keer, bij elke uitslag mensen het niet eens met de prijswinnaar.



Dat niet eens zijn kan zich uiten in een laag gebrom wat lijkt op een vloek of een nonchalant schouder ophalen en verder niets. Maar soms mondt het uit in felle discussies thuis, in de media (krant, televisie, bladen) of zelfs via social media. Een discussie is niet iets om uit de weg te gaan maar wel als mensen over en weer elkaar gaan beschuldigen van wansmaak. Het gaat soms zo ver dat er gescholden gaat worden naar elkaar. En waarom? Omdat iemand het niet met je eens is?

Dus bedenk je als op maandag 10 februari de uitslag bekend wordt gemaakt van de Serie van het Jaar verkiezing dat er altijd een hele grote kans in zit dat jouw favoriete serie niet is gekozen als de beste. En neem mensen dan ook niet kwalijk dat ze niet op jouw favoriete serie hebben gestemd maar op de serie die zij het beste vonden. Want gelijkgestemden gaan niet op elkaar inhakken als ze beide op dezelfde serie hebben gestemd.

Je mag best wel je mening uiten. Graag zelfs. Maar doe dat met respect naar elkaar en bedenk dat de ene van rood houdt en de ander van groen. Dat iemand helemaal los kan gaan op The Big Bang Theory terwijl iemand anders lyrisch wordt van The 100. Want zolang er in elk genre honderden series zijn zullen er altijd in elke genre honderden meningen zijn. En met een mening hebben is helemaal niets mis. Maar wel als het met disrespect komt voor iemand die een andere mening is toegedaan.

Met vriendelijke respectvolle groet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

TnTNL
TnTNL 6 februari 2020, 14:38
Goede mentale voorbereiding Mandy :P
Mandy1966
Mandy1966 6 februari 2020, 18:55
Dank je wel. Sterkte straks met de uitslag.
BlackBiker
BlackBiker 6 februari 2020, 15:30
Wat een inleiding! Dan zal mijn serie wel niet gewonnen hebben :-D
Mandy1966
Mandy1966 6 februari 2020, 18:54
Welke serie is jou favoriet?
BlackBiker
BlackBiker 7 februari 2020, 09:56
Als het Chernobyl of The Mandalorian wordt, zal je mij niet horen.
(Anders ook niet hoor :-))
Mandy1966
Mandy1966 7 februari 2020, 10:35
Nou a.s. maandag zul je weten of één van deze of wellicht beide hebben gewonnen of niet. Ik hoop dat je niet teleurgesteld wordt.
TnTNL
TnTNL 7 februari 2020, 10:48
Chernobyl is ook één van mijn favo's (op meerdere categoriën zelfs als ik me niet vergis). Maar zou het heel goed snappen als anderen dit niet vinden.
Mandy1966
Mandy1966 7 februari 2020, 12:16
Helaas mag ik niets verklappen. Maandag zul je het weten.
BlackBiker
BlackBiker 7 februari 2020, 12:26
Haha, dat nou ik nog wel vol. Ben benieuwd!
Inter
Inter 6 februari 2020, 16:48
Mooi en krachtig geschreven.
Mandy1966
Mandy1966 6 februari 2020, 18:54
Dank je wel.
Log in om een reactie achter te laten