Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 51

Weekoverzicht 51

De start van de Serie van het Jaar verkiezing 2019, datums, prijsvraag antwoorden. Dit en meer in het weekoverzicht van 16 tot en met 22 december.

Serie van het jaar verkiezingen 2019


Stemmen op serie van het jaar 2019


Over een paar weken is het weer zover, de Serie van het Jaar verkiezing! Sinds 2012 organiseert MijnSerie elk jaar deze verkiezing waarin we terugkijken op het afgelopen jaar. Welke fantastische series hebben jullie gezien en welke verdient er een plek in?

Algemeen nieuws


Investeren in Nederlandse producties


De ministers Van Engelshoven (Cultuur) en Slob (Media) willen dat streamingdiensten en bioscopen een vast deel van hun omzet gaan investeren in Nederlandse series en films.

Datums Series


Avenue 5


Avenue 5 is een nieuwe Amerikaanse komische sciencefictionserie van de zender HBO. De serie is afkomstig van de makers van Veep. Er is een premièredatumeen trailer uitgebracht.

De Bende van Jan de Lichte


De Bende van Jan de Lichte is een avonturenserie van de Belgische zender VTM. De tiendelige serie is gebaseerd op de historische roman van Louis Paul Boon. Binnenkort is deze te zien bij Netflix.

Flikken Maastricht


Het veertiende seizoen van Flikken Maastricht gaat op vrijdag 3 januari 2020 om 20.35 uur van start op NPO 1, zo werd begin november bekend. Maar eerder al bij NPO Start Plus.

Gomorra (2014)


Gomorra (2014) is een misdaadserie van Sky Atlantic. Tot nu toe zijn er vier seizoenen verschenen bij de Italiaanse zender. In januari 2020 is het vierde seizoen te zien bij Netflix.

Grey’s Anatomy


MijnSerie heeft op 12 december gemeld dat Net5 op dinsdag 7 januari 2020 start met het zestiende seizoen van Grey's Anatomy. Maar Ziggo gaat de eerste vijftien seizoenen vanaf januari 2020 laten zien.

Hoogvliegers


De nieuwe dramaserie Hoogvliegers volgt drie F-16 vliegers in opleiding. De jonge vliegers hebben elk hun eigen reden om aan deze opleiding te beginnen en ieder van hen draagt het gewicht van een bewogen verleden met zich mee. De serie gaat in première in januari.

Meisje van Plezier


Meisje van Plezier is een Nederlandse dramaserie van Videoland en RTL 4. Sinds 17 oktober 2019 is het tweede seizoen te bekijken bij Videoland. In februari is de serie te zien bij RTL 4.

Narcos: Mexico


Narcos: Mexico is een Amerikaanse misdaadserie van Netflix. De serie volgt de opmars van het Guadalajara-kartel, terwijl een Amerikaanse DEA agent er achter komt hoe gevaarlijk het kan zijn om zo’n groep in Mexico te volgen. Er is een startdatum bekend gemaakt voor het tweede seizoen.

Over Water


Over Water is een Belgische dramaserie van de zender Een. De serie ging in première in december 2018. Binnenkort start het tweede seizoen.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 51 (16 – 22 december)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Nieuwe Series


Grace


Acteur John Simm, bekend van Doctor Who en The Catch, heeft de hoofdrol in de nieuwe misdaadserie Grace van de Britse zender ITV.

Landscapers


Alexander Payne gaat de nieuwe misdaadserie Landscapers regisseren voor HBO en Sky.

Spin-off


Doodstil


Luther, de steun en toeverlaat van Carmen, krijgt zijn eigen serie: Doodstil. We kennen Luther uit Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die zwijgzame killer eigenlijk geworden?

Gecancelde Series


Daybreak


Daybreak is een Amerikaanse dramedy van de zender Netflix. Het eerste seizoen is verschenen op 24 oktober 2019 en bestaat uit tien afleveringen. De serie krijgt geen tweede seizoen.

The Vampire Chronicles


Al in mei 2017 berichtte MijnSerie dat de boekenreeks The Vampire Chronicles van Ann Rice de basis zou zijn voor een nieuwe televisieserie. Maar die komt toch niet.

Vernieuwde Series


Special


Special is een Amerikaanse komedieserie, te zien bij Netflix. De serie ging in première op 12 april 2019. Er komt een tweede seizoen.

Star Trek: Picard


Star Trek: Picard is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender CBS All Access. De serie gaat in première op 23 januari 2020. Er is al een tweede seizoen aangekondigd.

Van Helsing


Van Helsing is een Amerikaans-Canadese horrorserie van de zender Syfy. Momenteel is het vierde seizoen bezig, dat in 2020 ook te zien zal zijn bij Netflix. De serie is vernieuwd met een allerlaatste vijfde seizoen.

Virgin River


Virgin River is een Amerikaanse romantische serie, te zien bij Netflix. De serie ging in première op 6 december 2019. De serie is vernieuwd met een tweede seizoen.

Afleveringen


The Mandalorian


The Mandalorian is een Amerikaanse sciencefictionserie van Disney+. De serie ging in première op 12 november 2019 en inmiddels zijn er zes afleveringen verschenen. De zevende aflevering komt eerder dan verwacht.

Casting Nieuws


Chicago Med


Actrice Jessy Schram, bekend van Falling Skies, Nashville en Mad Men, is binnenkort te zien in meerdere afleveringen van de medische dramaserie Chicago Med van NBC.

The Chilling Adventures of Sabrina


Op 24 januari 2020 gaat het tweede seizoen van The Chilling Adventures of Sabrina van start, een Amerikaanse horrorserie van Netflix. Er is castingnieuws.

Fargo


Fargo is een Amerikaanse misdaadserie van de zender FX. Er zijn inmiddels drie seizoenen verschenen, die hier bij Netflix te bekijken zijn.Er is castingnieuws.

Firefly Lane


Netflix heeft in februari 2019 tien afleveringen van Firefly Lane besteld, een nieuwe dramaserie die is gebaseerd op de bestseller-roman van Kristin Hannah. Er is meer bekend over de cast.

Hollywood


Ryan Murphy werkt momenteel aan de nieuwe Netflix-serie Hollywood. Het is zijn derde serie voor Netflix, na de The Politician (2019) en Ratched.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Travelgirl gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 50


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 9 tot en met 15 december in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 26 december kans op het vierde en vijfde seizoen van Familie Kruys.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van De Luizenmoeder; In het tweede seizoen van de Luizenmoeder nodigt Anton een bekende Nederlander uit om voor te lezen tijdens de Kinderboekenweek. Welke bekende Nederlander was dat?, was Hein Boele. Weetje: Hein Boele speelde zichzelf in de aflevering Fons de Poel, maar hij was wel zichtbaar ouder gemaakt, zittend in een rolstoel. Boele speelde ook rollen in onder andere Flikken Maastricht, Westenwind, Oppassen!!! en De Fabriek.

- Het antwoord op de prijsvraag van Manifest; In elke aflevering van Manifest komt wel een keer in de ene vorm of de ander het cijfer 828 voor. Zo ook in het huisnummer van het appartement van Michaela. Wat is het huisnummer van haar appartement?, was 414. Weetje: 414 is de helft van 828. Er zijn talrijke referenties naar het getal 828 te noemen die voorkomen in de serie. Maar zelden beseffen mensen dat er ook een referentie zit in de zestien afleveringen namelijk 2x8.

- Het antwoord op de prijsvraag van Supernatural ; In Supernatural speelt classic rock een hele grote rol. De muziek komt voornamelijk uit de privécollectie van Eric Kripke. Maar hij heeft één favoriete band, welke is dat?, was Led Zeppelin. Weetje: De reden dat Led Zeppelin niet horen is in de serie is omdat de licentie te duur was om aan te schaffen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht december 2019 die in week 52 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 24 december


20.30 – All you need is Love – Seizoen 29 (RTL 4)

-

Donderdag 26 december


21.00 – Dr. Pimple Popper – Seizoen 4 (TLC)

-

Vrijdag 27 december


The Gift (2019) – Serie première (Netflix)
Kevin Hart: Don't F**k This Up – Serie première (Netflix)
Flikken Maastricht – Seizoen 14 (NPO Start Plus)

-

Zondag 29 december


The Trial of Christine Keeler – Serie première (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten