Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Serie van het Jaar Verkiezing 2019

De Serie van het Jaar Verkiezing 2019

Over een paar weken is het weer zover, de Serie van het Jaar verkiezing! Sinds 2012 organiseert MijnSerie elk jaar deze verkiezing waarin we terugkijken op het afgelopen jaar.
2019 was een bevlogen jaar, wat series betreft. Grote series hebben hun laatste seizoen gehad (denk aan Game of Thrones en The Big Bang Theory), maar we hebben ook van prachtige nieuwe series kunnen genieten (denk aan Chernobyl en When They See Us). Met het groeiende aanbod van Netflix en Amazon en de nieuwe streaming service Disney+ en Apple TV+ lijkt de wereld volledig in de ban te zijn van series. Aan ons nu de taak om uit dit grote aanbod onze favorieten kiezen.

Een moeilijke opgave, ieder jaar weer. Maar wel heel leuk! En dit jaar hebben we het je zelfs nóg moeilijker en leuker gemaakt. We hebben namelijk twee nieuwe categorieën toegevoegd aan de lijst: beste acteur en beste actrice in een serie. Het leek ons leuk om eens wat extra aandacht te schenken aan de indrukwekkende acteerprestaties van de mensen uit onze favoriete series. De lijst van categorieën ziet er nu als volgt uit:

Beste komedie serie
Beste superhelden serie
Beste niet-Engels/Nederlandstalige serie
Beste Nederlandstalige serie
Beste animatie serie
Beste bingewatch serie
Beste sciencefiction serie
Beste misdaad serie
Best beëindigde serie
Beste actrice
Beste acteur
Beste mini- of anthologieserie
Meest teleurstellende serie
Beste nieuwe serie
Beste serie van 2019

De categorie guilty pleasure doen we dit jaar niet omdat er elke keer een discussie ontstaat over wat een guilty pleasure precies is. Omdat het geen duidelijk genre is hebben we besloten om ‘m weg te laten.

Je kunt vanaf maandag 6 januari 2020 tot maandag 3 februari 2020 je stem uitbrengen op deze vijftien categorieën. Om het kiezen wat makkelijker te maken zijn er weer per categorie tien series genomineerd door de schrijvers van MijnSerie. Deze tien nominaties zijn in samenwerking met de schrijvers en leden van MijnSerie opgesteld. Mocht jouw favoriete serie er toch niet tussen staan dan kun je er alsnog op stemmen door een wildcard (niet bij beste acteur/actrice) te gebruiken, mits deze in 2019 is uitgezonden en in het genre past.

Vanaf maandag 23 december verschijnt er elke dag een column online waarin telkens één van de bovenstaande categorieën aan bod komt. In de column wordt verteld welke tien series genomineerd zijn en nog belangrijker: waarom. Heerlijk om je tijdens de feestdagen mee te vermaken. Op zondag 5 januari verschijnt de laatste column online.

Het stemmen kun je doen op de website en de app van MijnSerie. Als je graag via de app stemt is het belangrijk dat je de nieuwste versie van de app op je mobiel hebt. Het is belangrijk dat je dit doet want anders heb je de kans dat je niet op de twee nieuwste categorieën (beste actrice en acteur) kan stemmen.

Nog meer belangrijk nieuws; er vallen namelijk prijzen te winnen door te stemmen! Onder de stemmers worden de volgende prijzen verloot:
3 x DVD pakket t.w.v. € 100,-
10 x een Premium account t.w.v. € 24,95. Meer info over premium.

Op maandag 3 februari sluit de verkiezing en worden de stemmen geteld. Maandag 12 februari wordt dan eindelijk de uitslag bekend gemaakt en weten we welke series er met alle eer vandoor gaan!

Namens alle serie-gekkies van MijnSerie wens ik iedereen die dit leest hele fijne feestdagen en een nieuw jaar vol met mooie series. Geniet van het lezen van alle columns die na vandaag online komen in aanloop op de verkiezing. Moge de beste series winnen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

Tamino
Tamino 22 december 2019, 17:10
En beste drama serie?
Tamino
Tamino 22 december 2019, 17:11
Maak een aparte categorie voor vlaamse series en nderlandse series
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 23 december 2019, 09:25
Vind ik ook!
Mandy1966
Mandy1966 25 december 2019, 11:45
Het is de categorie Nederlandstalige series geworden.
tweemaalh
tweemaalh 22 december 2019, 17:15
Er is al een categorie voor Nederlands/Vlaamse series. En drama is een dermate brede categorie, een groot deel van alle series zijn dramaseries. Grey's Anatomy en This Is Us zijn dramaseries, maar politieseries en series als Game of Thrones en Outlander kun je ook dramaseries noemen
JanWillemK
JanWillemK 22 december 2019, 22:29
Het weglaten van de categorie 'guilty pleasure' is toch wel het beste. Elk jaar vraag ik me eigen weer af waarom de series die genomineerd zijn, genomineerd zijn :P

In de categorie 'beste serie' maakt The Witcher ondertussen wel een zeer goede kans bij mij!
Log in om een reactie achter te laten