Over Water

7.4 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.4 / 10
2seizoenen/20afleveringen/2018 - heden
NetwerkEen
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:45 min2018 - heden
Genres:Drama
Netwerk:Een
Over Water is een Belgische dramaserie van de zender Een. De serie ging in première in 2018.

‘Over Water’ draait rond de voormalige tv-ster John Beckers die van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

De Antwerpse haven is voor John een hele nieuwe wereld. Het is een harde omgeving, maar ook één met geheel eigen regels en tradities. Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 2
0 / 10

Recensies (3)

Over Water - Seizoen 1

6.5

Over Water - Seizoen 1

8.5

Nieuws (19)

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
29 jun 2020
1
Vanwege het weinige aanbod in augustus staat er in dit overzicht ook de series die in die maand zullen starten of in première gaan. Hou het nieuws en de weekoverzichten in de gaten voor meer datums in augustus.
29 jun 2020
Hoewel de corona-crisis langzaam op zijn retour lijkt te zijn, zijn we nog steeds niet geheel uit de lock down. We mogen alweer een terrasje pakken maar gehele vrijheid is het nog niet. Hieronder het serienieuws uit de week van 8 - 14 juni.
15 jun 2020
1

Populaire reacties (2)

6
04 mrt 2019
Ben echt een groot liefhebber van de series van onze Zuiderburen. Gevoel Voor Tumor, Tabula Rasa, La Treve, Ennemi Public, stuk voor stuk pareltjes. Ik begon dan ook met hoge verwachtingen aan Over Water, maar deze is het niet voor mij.

Ik kan dit natuurlijk niet hard maken, maar volgens mij heeft de schrijver een nogal moeilijke relatie met vrouwen. Misschien dat hij nog met wat onverwerkte emoties zit, omdat zijn moeder vroeger weigerde om hem voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen ofzo. Nagenoeg alle vrouwen in deze serie zijn labiel, onzeker en ziekelijk afhankelijk van de man in hun leven. Hoe meer je er op gaat letten, hoe hemeltergender het wordt.

Het gebrek aan bed time stories heeft er wel voor gezorgd dat de schrijver noodgedwongen zijn fantasie lekker heeft ontwikkeld. Misschien een beetje teveel zelfs, want Over Water is een aaneenschakeling van stugge verhalen. Niks mis met een flinke dosis drama, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven.

Het verhaal ontbeert ook spanning, waardoor je vooral gefocust bent op de karakters. Dat zou geen probleem hoeven zijn, ware het niet dat deze stuk voor stuk van onsympathiekheid aan elkaar hangen. Er is eigenlijk geen één personage wat er met je hart vandoor gaat. In ieder geval niet het mijne.

Op de lekker grimmige, haast Scandinavische, cinematografie na heeft Over Water niet heel erg veel te bieden. De Belgen hebben de afgelopen jaren meerdere malen bewezen dat ze de kunst van het serieknutselen bovenmatig goed beheersen, maar Over Water is daar niet het lichtende voorbeeld van. Een heel mager zesje. Als je het mij vraagt. Niet dat iemand dat deed, maar ik kon mezelf niet inhouden. Excuses daarvoor. Het zal niet meer gebeuren. Waarschijnlijk.
7
31 okt 2020
Ja, haalt niveau van andere belgische series helaas bij lange na niet

Vergelijkbare series

Breaking Bad
3 stemmen
Grenslanders
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem