Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 43

Weekoverzicht 43

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 22 tot en met 28 oktober voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Series toevoegen


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen aan de database van MijnSerie. Inmiddels zijn we hard op weg om de 8400ste serie in ons bestaand te kunnen toevoegen. Maar er zijn enkele ‘regels’ die horen bij het toevoegen van nieuwe series. Ik neem ze met je door. Een serie moet eerst in TVDb staan, en goedgekeurd zijn, voor het kan worden toegevoegd. (Televisie)films horen niet thuis in onze database. Let bij het toevoegen, dat je hier kunt doen, goed op de volgende informatie; staat de duur (tijd hoelang een aflevering duurt) en datum (jaartal) goed, is het land van herkomst correct, is de zender juist, zijn er afleveringen, eventueel, met datums toegevoegd en welke genres kan ik toevoegen. En over genres toevoegen het volgende; één tot drie genres zijn vaak meer dan genoeg. Hoe meer genres je toevoegt hoe verwarrender het kan worden, voorbeeld: een detective heeft vaak al met misdaad te maken of superhelden met actie, die hoeven dus niet samen toegevoegd te worden. In beschrijving is het de bedoeling dat je daar een correcte Nederlandse tekst neerzet. En soms kan het wat langer duren voor een serie goedgekeurd wordt. Dit kan te maken hebben met tijd maar ook omdat de informatie eerste nagekeken of aangevuld moet worden. Wanneer kan een serie worden afgekeurd? Als niet alles (correct) is toegevoegd, of er geen Nederlandse omschrijving in staat. Succes met het toevoegen van je favoriete serie(s).

Algemeen Serienieuws


Best betaalde acteur en actrice


The Big Bang Theory-acteur Jim Parsons is opnieuw de bestbetaalde televisie-acteur ter wereld. Sofia Vergara uit Modern Family verdiende in het afgelopen jaar voor het zevende jaar op rij het meest van alle Amerikaanse televisie-actrices.

Datums Series


Beat


Beat is een Duitse misdaadserie die zich afspeelt in het nachtleven van Berlijn. Amazon Prime Video gaat de serie aanbieden vanaf 9 november. Het eerste seizoen heeft zeven afleveringen.

Brooklyn Nine-Nine


Het ziet er naar uit dat het zesde seizoen van Brooklyn Nine-Nine in januari 2019 van start zal gaan bij NBC. Terry Crews kondigde het nieuws zelf aan via Twitter.

Eigen Kweek


Eigen Kweek is een Vlaamse dramaserie van de zender Eén. De serie gaat over een boerengezin dat cannabis begint te telen om het hoofd boven water te houden. Vanaf 1 november is de serie te zien bij Netflix.

Friends from College


Friends from College is een Amerikaanse komedieserie van de zender Netflix. De serie ging in première in 2017. Na een lange tijd van wachtenstart 11 januari 2019 het tweede seizoen.

Gevoel voor tumor


Een van de Vlaamse series die dit jaar voor controverse zorgde was Gevoel voor tumor. In deze serie wordt een geneeskunde student geconfronteerd met kanker. De serie is vanaf 16 december te zien bij NPO 3.

Good Trouble


Good Trouble is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de zender Freeform. De serie gaat in première op 8 januari 2019.

The Passage


20th Century Fox Television produceert de nieuwe thrillerserie The Passage. FOX zal de serie op 14 januari 2019 lanceren.

Timeless (2016)


De tijdloze serie Timeless (2016) liet zich maar niet cancelen, maar in december komt er een echt een einde aan de NBC-serie.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

Tidelands


Tidelands is de eerste Australische originele serie van Netflix die wereldwijd op 14 december wordt gelanceerd. Er is nu een eerste teaser uitgebracht.

You


Netflix heeft bekend gemaakt dat de nieuwe serie You vanaf 26 december te zien is. De serie is afkomstig van de makers van Riverdale.

Nieuwe Series


Naamloze Apple TV- serie


Steve Carell, bekend van de Amerikaanse versie van The Office, speelt de mannelijke hoofdrol in de dramaseriedie Apple ontwikkelt over de wereld van ochtendtalkshows in New York.

Netflix


In vervolg op het succes van de bovennatuurlijke dramaserie Dark gaat Netflix vijf nieuwe Duitse originals produceren.

Star Trek: Lower Decks


CBS All Access komt met een animatieserie voor volwassenen onder de titel Star Trek: Lower Decks. De afleveringen duren 30 minuten en CBS heeft meteen twee seizoenen besteld.

Gecancelde Series


American Vandal


Netflix heeft besloten dat er na twee seizoenen geen vervolg komt van de serie American Vandal.

Vernieuwde Series


Atypical


Netflix heeft een derde seizoen van Atypical besteld, bestaande uit tien afleveringen.

Deze series zullen we gaan terug zien in 2019-2020


Het televisie najaar seizoen is inmiddels in volle gang en er zijn series die bijna zeker zijn van vernieuwing. Maar bijna is niet helemaal. Wij hebben een lijst samen gesteld van series die wel zeker zijn van vernieuwing.

Mocro Maffia


Acteur Robert de Hoog (29) verwacht dat er wel een tweede seizoen komt van de Videolandserie Mocro Maffia.

Afleveringen


ABC


A Million Little Things krijgt in het eerste seizoen in totaal zeventien afleveringen. ABC heeft namelijk vier extra afleveringen besteld. Ook The Conners krijgen een aflevering extra.

Disenchantment


De Netflix-animatieserie Disenchantment van Matt Groening is op 17 augustus in première gegaan. Nu is al besloten dat de serie twintig afleveringen extra krijgt in 2020 en 2021.

Casting Nieuws


The Crown


Actrice Emerald Fennell, bekend van Call the Midwife, gaat Camilla Parker Bowles spelen in het derde seizoen van The Crown. Dat heeft Netflix bevestigd. Het derde seizoen zal in 2019 verschijnen.

Daybreak


Netflix is druk bezig met het samenstelling van de cast van Daybreak, een nieuwe apocalypse-dramaserie die zich afspeelt op een wonderlijke middelbare school.

The Last Kingdom


De Nederlandse acteur Tygo Gernandt heeft een rol te pakken in het derde seizoen van de BBC-serie The Last Kingdom. Hij onthulde dat zelf via Twitter.

Party of Five


Er komt een remake van de serie Party of Five waarvan het origineel van 1994 tot 2000 liep. Party of Five gaat over vijf ouderloze broers en zussen. Freeform en Sony Pictures Television werken momenteel aan een pilot voor de remake. En er is meer bekend gemaakt over de castinglijst.

The Walking Dead


Andrew Lincoln neemt in de komende twee afleveringen van The Walking Dead afscheid van zijn iconische rol als Rick Grimes.

Nominaties en Prijzen


Mark Twain-prijs


De actrice Julia Louis-Dreyfus is in het Kennedy Center in Washington onderscheiden met de prestigieuze Mark Twain-prijs voor Amerikaanse humor.

Serie van het Jaarverkiezing 2018


Aan het eind van dit jaar organiseert MijnSerie weer de Serie van het Jaar Verkiezing, waarbij we kijken naar de beste series van afgelopen jaar.

Overlijdensberichten


James Karen


Acteur James Karen is dinsdag 23 oktober overleden, zijn vriend Leonard Maltin heeft het bevestigd. Karen (foto) was film- en televisieacteur. Op de televisie is hij vooral bekend geworden van zijn rol als Dr. Burk in As the World Turns en Nathan Lassiter in Little House on the Prairie. Maar hij speelde ook rollen in The Rockford Files, Eight is Enough, Lou Grant, The Waltons, Dallas, Dynasty en Cheers. Karen wordt overleefd door zijn vrouw en zoon. James Karen is 94 jaar geworden, R.I.P.
Embed from Getty Images

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


La Casa de Papel


De eerste beelden van de opnamen van het derde seizoen van La Casa de Papel zijn naar buiten gebracht door Netflix.

Homecoming


Amazon heeft een tweede officiële trailer gedeeld voor de nieuwe psychologische thrillerserie Homecoming met onder anderen Julia Roberts, in aanloop naar de wereldwijde première op vrijdag 2 november.

Queen America


Catherine Zeta-Jones speelt een hoofdrol in de duistere komedie Queen America die op 21 november van start gaat op Facebook Watch. Er is een trailer uitgebracht.

The Marvelous Mrs. Maisel


The Marvelous Mrs. Maisel is een Amerikaanse dramaserie van Amazon Prime Video. Op 5 december gaat het tweede seizoen van start. Amazon heeft een trailer vrijgegeven.

MijnSerie nieuws


Column


- Wat je van series leren kunt!?
Chesapeake Shores: 'Waarom een gewoon verhaal soms de beste televisie oplevert.'

Afgelopen weekend te zien (27/28 oktober)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 42


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 15 tot en met 21 in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht oktober 2018 die in week 44 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 29 oktober


20.00 – LEGO Star Wars – Seizoen 8 (Disney XD)

-

Dinsdag 30 oktober


18.45 - The Simpsons - Treehouse of Horror marathon (FOX)
20.30 – Verslaafd! – Seizoen 5 (RTL 4)
20.30 – Waar Is De Mol? – Seizoen 8 (SBS 6)

-

Woensdag 31 oktober


Black Summer – Serie première (Netflix)
21.00 – Dark Heart – Serie première (ITV)

Wist je Dat?


MijnSerie kampt met een storing. Daardoor kunnen sommige app gebruikers niet meer inloggen via hun Facebook-account. Lees hier hoe je dan wel kan inloggen.

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten