Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 6

Inhoud

  Weekoverzicht van 6 februari tot en met 12 februari

  * Weetjes:
  -Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt een eigen magazine. Aankomende zomer zullen er vier edities uit worden gebracht van het GTST-magazine, waarvan de eerste op 7 juli zal verschijnen: de dag dat de cliffhanger wordt uitgezonden door RTL 4. Het is de bedoeling dat elke twee weken tijdens de zomerstop een nieuw nummer verschijnt. In het magazine zullen interviews met de acteurs en reportages te lezen zijn. En de verhaallijn voor het nieuwe seizoen zal als een rode draad door de uitgaven lopen.


  Algemeen Serienieuws
  Taken (2017)
  - Het ziet er goed uit voor de actieserie van NBC Taken (2017). Amazon Prime UK heeft de rechten aangekocht voor de rechten van de prequel van de gelijknamige film met Liam Neeson. Taken (2017) gaat op 27 februari in première bij NBC en vanaf 28 februari zal Amazon Prime UK de serie wekelijks gaan streamen. Het zal dus niet raar zijn als er een vroege vernieuwing aan zit te komen van Taken (2017), uiteraard op voorbehoud van kijkcijfers en positieve recensies.

  The CW
  - Of er van uitstel afstel komt is niet bekend, maar The CW heeft twee series uitgesteld tot zeker 2018. Maar ze hebben ook een militaire serie als pilot besteld. Klik hier om te lezen over welke series het gaat.

  Datums Series
  Amazone Prime Video’s
  - Amazon heeft startdatums aangekondigd van enkele series. Het tweede seizoen van Hand of God zal op 10 maart starten. En het derde seizoen van de serie Bosch zal op 21 april van start gaan. De meeste series van Amazon worden gelijktijdig wereldwijd uitgezonden.

  Netflix
  - Welke serie komen wanneer uit bij Netflix? Hier kun je lezen welke series een start- of premièredatum hebben gekregen van Netflix.

  Orphan Black
  - Het vijfde en laatste seizoen van Orphan Black gaat op zaterdag 10 juni van start bij BBC America.

  Stranger Things
  - Lees hier op welke datum het tweede seizoen van Stranger Things van start zal gaan bij Netflix.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Veep
  Het zesde seizoen van de kritisch toegejuichte komedieserie van HBO Veep gaat op 16 april van start.

  Gecancelde Series
  MTV
  - MTV heeft besloten twee eerstejaars series te cancelen, eerstejaars serie Sweet/Visious staat nog te wachten op een beslissing. Lees hier welke series MTV heeft gecanceld.

  Nieuwe Series
  Cardinal
  - BBC Four heeft een nieuwe Canadese misdaad-/dramaserie besteld. Cardinal zal in het eerste seizoen zes afleveringen krijgen van elk 60 minuten en ergens later in 2017 in première gaan. Cardinal volgt Detective John Cardinal (Billy Campbell, The Killing) en Lise Delorme (Karine Vanasse, Revenge) wanneer zij hun krachten bundelen om een moordenaar op te sporen in een kleine Northern Ontario stad.

  Out of Africa
  - Susanne Bier (The Night Manager) gaat haar pijlen richten op een heel ambitieus project. Samen met producent David Heyman (Harry Potter) gaat zij namelijk een serie maken over de memoires van Karen Blixens, Out of Africa. Deze memoires zijn al eens zeer succesvol verfilmd met Meryl Streep en Robert Redford in de hoofdrollen. De gelijknamige film werd in 1985 overladen met maar liefst zeven Oscars. Wie de hoofdrollen gaan spellen moet nog bekend worden gemaakt, net als de productie- en premièredatum.

  Succession
  - Eén van de eerste pilots die Casey Bloys had besteld heeft een serieorder gekregen. Klik hier om te lezen om welke serie het gaat en wie er onder andere aan meewerken.

  Too Old To Die Young
  - Amazon heeft een nieuwe misdaad-thriller van tien afleveringen besteld. Too Old To Die Young verkent de criminele onderwereld van Los Angeles. De serie volgt de existentiële reis van verschillende karakters, van moordenaars die samoerais worden in de Stad van Engelen. Too Old Too Die Young zal in het najaar worden opgenomen in Los Angeles. Wanneer de serie in première gaat is nog niet bekend gemaakt.

  Vernieuwde Series
  ABC
  - ABC heeft de hele TGIT-avond vernieuwd voor seizoen 2017/2018. Lees hier welke series er op de donderdagavond zijn vernieuwd.

  Catfish: The TV Show
  - Op 1 maart 2017 zal het 20-delige zesde seizoen van MTV’s Catfish: The TV Show van start gaan.

  Channel Zero
  - Voorlopig komt er nog geen eind aan de anthologie horrorserie Channel Zero. Syfy heeft Channel Zero vernieuwd met een derde en vierde seizoen.

  Damned (2016)
  - Channel 4 heeft Jo Brand en Alan Davies opnieuw verdoemd. De scherpe zwarte komedie Damned (2016) heeft een tweede seizoen gekregen. Damned (2016) vertelt het verhaal van sociaal werkers Rose en Al die werken op het departement voor kinderwelzijn, waar ze dagelijks geconfronteerd worden met alle sociale problemen die de media overspoelen. Al zwemmend tegen de stroom in krijgen ze dagelijks te maken met bureaucratie, betweterij, absurditeiten in de wetgeving en de irrationaliteit van het leven op een sociale dienst, die een zware invloed hebben op zowel hun professionele als persoonlijke levens.

  Delicious
  - Sky1 heeft de dramaserie Delicious vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal laat 2017 of begin 2018 van start gaan bij Sky1.

  Dokter Tinus
  - Thom Hoffman mocht het zelf aankondigen: Dokter Tinus krijgt een zesde seizoen van SBS 6. Klik hier om te zien wat Hoffman precies had te vertellen.

  Gåsmamman
  - De Zweedse dramaserie Gåsmamman is vernieuwd met een derde seizoen. De productie van het derde seizoen start deze week en zal in het najaar van 2017 te zien zijn bij C More en in het voorjaar van 2018 zal de serie van start gaan bij Kanal 5. De serie Gåsmamman moet alleen zijn weg nog vinden naar de Amerikaanse, Britse en Canadese huizen.

  MasterChef Junior
  - Fox heeft de jonge kookcompetitieserie MasterChef Junior vernieuwd met een zesde seizoen, dit terwijl het vijfde seizoen net van start is gegaan. Op 25 juni begint de casting van het zesde seizoen om laat 2017 of begin 2018 van start te gaan.

  Netflix
  - Netflix heeft vier series vernieuwd, welke dat zijn kan je hier lezen.

  Trollhunters
  - Netflix heeft aangekondigd dat de animatieserie Trollhunters is vernieuwd met een dertiendelige tweede seizoen die later dit jaar te streamen zal zijn.

  Afleveringen
  Game of Thrones
  - Er is nog geen nieuws over wanneer het zevende seizoen gaat beginnen, maar tot die tijd wel ander nieuws over de populaire HBO fantasyserie Game of Thrones. Lees het hier.

  Casting
  American Crime Story: Katrina
  - Het tweede seizoen van de veel geprezen anthologie-serie American Crime Story heeft Annette Bening (American Beauty) op de loonlijst gezet. Annette Bening (foto) zal in de serie, die in het tweede seizoen gaat over de gebeurtenissen na Orkaan Katrina, Kathleen Blanco gaan spelen. Blanco was gouverneur in 2005 van Louisiana. De gouverneur kreeg veel kritiek voor het niet goed regelen van hulpverlening. Blanco zou te laat zijn geweest met het uitroepen van de noodtoestand. Hierdoor kon de federale overheid pas laat hulp bieden aan de getroffen gebieden. Orkaan Katrina veroorzaakte meer dan 1800 doden. 25.000 mensen werden opgevangen in de Superdome, een stadion in New Orleans. Vanwege gebrek aan eten, water en airconditioning was ook de evacuatie van dit gebouw noodzakelijk. In 2018 is de serie te zien op zender FX.


  Doctor Who
  - Doctor nummer dertien wordt voorlopig nog niet gecast voor het elfde seizoen van Doctor Who. Radio Time berichtte dat de zoektocht naar een vervanger van Peter Capaldi zeker pas over een maand of vijf van start zal gaan. Dat zou betekenen dat pas in de herfst iets bekend zal zijn. Daarna zullen pas de opnames voor het elfde seizoen, onder leiding van Chris Chibnall, van start gaan. En dat zou inhouden dat het elfde seizoen waarschijnlijk pas in het najaar van 2018 van start gaat. Het tiende seizoen van Doctor Who, met de vertrekkende Capaldi en Moffat, gaat op 15 april van start bij BBC One.

  Holland's Next Top Model
  - Het tiende seizoen van Holland's Next Top Model krijgt twee nieuwe gezichten. Fred van Leer en Anouk Smulders hebben besloten om te stoppen met de modellenwedstrijd.

  Naamloze X-Men serie
  - Hoewel de FOX serie over de X-Men nog geen titel heeft, is er al wel een naam toegevoegd aan de castinglijst. De eerste naam op de lijst is die van Blair Redford. Redford (The Lying Game, Satisfaction) zal Sam gaan spelen, een koppige Amerikaan die leider is van een ondergronds netwerk. De serie zal zich gaan focussen op twee gewone ouders die er achter komen dat hun kinderen mutanten-krachten hebben. De familie slaat op de vlucht voor de overheid en sluit aan bij ondergronds netwerk van mutanten.

  The Crown
  - The Crown ontmoet Dexter en Quarry. Klik hier om te lezen wie er is toegevoegd aan de castinglijst en wie ze zullen gaan spelen in het tweede seizoen van The Crown.

  Pilots
  ABC
  - ABC heeft nog niet genoeg pilots, ze hebben dus nog vier komediepilots bijbesteld. Lees hier welke vier komedieseries ABC als pilot heeft besteld.

  FOX
  - FOX had al vijf komedie-pilots besteld en daar komt er nog één bij, Amy’s Brother. Lees hier welke pilots FOX nog meer heeft besteld.

  Living Biblically
  - CBS heeft de biedingsoorlog gewonnen en nu zal er een pilot worden gemaakt van de komedie Living Biblically. Klik hier om er meer over te lezen.

  S.W.A.T.
  - CBS heeft nog een pilot besteld, gebaseerd op de film uit 2003: S.W.A.T. Lees hier meer over deze prestigieuze pilot.

  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 6. het populairst. Klik hier om het te lezen.


  Columns
  De Onbekende Seriekijker
  - Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Helgoned gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en met wie hij dan kijkt.

  Showtime, aflevering 38
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 5
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 30 januari tot en met 5 februari.

  Kijktip van de Week
  Legion
  - Kijktip van de week is deze week Legion. Klik hier om het de tip te kunnen lezen.


  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen uit je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe als hij nog niet in de database staat. Ook kun je als je een foutje ziet in de content van een serie het zelf wijzigen. Onder 'info' op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen, maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Netflix
  - Vanaf 2018 kunnen Nederlandse Netflix-abonnees de eigen content in heel Europa bekijken. Als je nu een Netflix abonnement hebt en je wil in Spanje een serie kijken gaat het beeld in de meeste gevallen op zwart, dit heeft te maken met rechten van series en films die in vele gevallen slechts per land geregeld zijn. Vanaf 2018 valt deze barrière weg. Het Europees Parlement, de Europese lidstaten en de Europese Commissie hebben dinsdag een overeenkomst bereikt over het verwijderen van deze belemmeringen voor online media-abonnementen. Daarmee is één digitale Europese markt een stap dichterbij.

  Nominaties en Prijzen
  American Film Institute
  - Volgens de AFI zijn dit de beste tien series van 2016.

  Serie van het Jaar verkiezing
  - De uitslag is bekend, welke series staan in 2016 op nummer één? Lees het hier.

  Overlijdensberichten
  Richard Hatch
  - Acteur Richard Hatch is dinsdag 7 februari overleden aan de gevolgen van kanker. Hatch werd vooral bekend van zijn rol als Captain Apollo in de serie Battlestar Galactica (1978). Deze rol leverde hem niet alleen een nominatie voor een Golden Globe, maar ook de titel sekssymbool op. Hatch speelde ook in series als Fantasy Island, CHiPs, Murder, She Wrote, Dynasty, Hotel, The Love Boat, MacGyver en Baywatch. Hij speelde in de serie Battlestar Galactica uit 2004 de rol van Tom Zarek. Richard Lawrence Hatch is 71 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  Antwoord prijsvraag week 5
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * Into the Badlands
  Vraag: In seizoen 1 wordt duidelijk dat Sunny en M.K. op een bepaalde manier zijn verbonden aan elkaar. Op welke manier?
  Antwoord: Ze komen uit dezelfde stad.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari.

  -Dinsdag 14 februari
  21.00 – You Me Her – Seizoen 2 (AUDIENCE Network)

  -Zondag 19 februari:
  23.30 – Rick and Morty – Seizoen 3 (Adult Swim)

  * Wist je Dat?:
  -Ewan McGregor speelt in het derde seizoen van Fargo de hoofdrol(len). Daarvan werd eerst gedacht dat het een tweeling zou worden, hij speelt namelijk Ray en Emmit. Nu blijkt dat het geen tweelingen zijn, maar twee broers die qua uiterlijk behoorlijk van elkaar verschillen. McGregor zat dus vaak bij de make-up en moest vele protheses dragen: “Ik speel twee broers, dus er was behoorlijk wat werk met protheses en make-up. Ze zien er heel verschillend uit, ze zijn geen tweelingen. Door hen te spelen, moest ik verschillende stemmen vinden, en dat was een behoorlijke uitdaging waar ik van heb genoten.” Wanneer het derde seizoen van start gaat bij FX is nog niet bekend gemaakt.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Ewan McGregor

  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst