Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Helgoned

De Onbekende Seriekijker: Helgoned

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken, het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 38ste Onbekende Seriekijker is Remco Admiraal (47).

Remco Admiraal

Aantal serie-uren per week: Dat verschilt, meestal zo´n tien uur, maar in vakantietijd wel meer dan 20 uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste series die ik keek waren tekenfilms zoals Betty Boop, Brigadier Dog en Wickie de Viking en iets later natuurlijk Pippi Langkous. Pippi Longstockings vond ik toen vooral erg spannend. Daarna stapte ik over op series als Mork & Mindy, Man from Atlantis, The Six Million Dollar Man en Blake's 7. Weer wat later kwamen daar Moonlighting, The A-Team, Riptide, Simon and Simon, Magnum, P.I., Miami Vice en Cheers bij.
Beste serie ooit: Mijn absolute favoriet is de Engelse komische misdaadserie The Persuaders met Roger Moore en Tony Curtis uit de jaren 70. De chemie tussen de twee zeer verschillende acteurs, de scherpe dialogen en de humor is tijdloos. Destijds was het de allerduurste televisieserie ooit gemaakt. De locaties en de sets zijn prachtig en de serie is met heel veel aandacht gemaakt.
Beste serie op dit moment: De beste serie van dit moment vind ik The Americans. Een Russisch echtpaar dat met hun kinderen als ‘sleeper cell’ opereert in het Amerika van de jaren 80. De verhalen zijn ijzersterk, de spanning is om te snijden en het acteerwerk is zeer overtuigend. De wijze waarop de geheime diensten van beide wereldmachten werken kun je je als kijker heel wat bij voorstellen. Vooral de manier waarop zij met hun Russische achtergrond kijken naar de ontwikkelingen in Amerika en hoe ze daar verschillend op reageren is erg knap gedaan.
Serie die op de planning staat: Ik ben benieuwd naar de serie This Is Us. Als ik de recensies lees word ik enthousiast, het klinkt als de moderne versie van de jaren 80 serie Thirtysomething.



Remco Admiraal, zijn gebruikersnaam is Helgoned, is 4 jaar lid van MijnSerie.nl: “Ik ben 47 jaar en ben al sinds kleine jongen gek op televisieseries. Vanaf 2013 bezoeker en ook schrijver voor MijnSerie onder de pseudoniem Danny Wilde.” Hoe ziet je persoonlijke top 5 van beste series die je ooit hebt gezien eruit?: “1. The Persuaders, 2. The Americans, 3. House M.D., 4. Frasier, 5. M*A*S*H. Het is een mooie mix van misdaad, drama en humor. House M.D. is humor, drama, spanning en mysterie samengebracht door het perfecte acteerwerk van Hugh Laurie. Frasier is een heerlijke serie over een neurotische psychiater die een radioshow presenteert. En het cynische M*A*S*H is ook een regelrechte klassieker, over een team chirurgen dat zich vlakbij het front tijdens de oorlog in Korea met humor staande probeert te houden.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Zo ja, hoe ga je daar dan mee om?:The Persuaders is wel een verslaving. Ik spaar alles van de serie, van videobanden uit Mexico tot paperbacks in het Hebreeuws. Als er iets van de serie waar dan ook op de wereld te vinden is van de serie, ga ik er op af. Ik denk dat ik één van de allergrootste verzamelingen van deze serie heb.” Je hebt een mooie top 5, maar wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Voor elke goede serie is er minstens één slechte. Ik ben geen fan van The Following. CSI: Cyber was niet best en Stalker behoort ook tot de categorie slecht. De comedyseries Hank (met Kelsey Grammer) en Dads (2013) (van Seth MacFarlane) zijn tenenkrommend, maar de slechtste serie die ik ooit heb gezien is denk ik de comedy Saint George.”



Welke series volg je op dit moment?: “Ik volg veel series, waaronder The Flash (2014), Arrow, NCIS, Criminal Minds, Hawaii Five-0, Orange Is The New Black, Blindspot, The Americans, The Walking Dead, Chicago Fire, Chicago PD, Sherlock, Suits en Homeland, maar ik vergeet er vast wel een paar.” Wat betekenen al deze series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Vanaf mijn vroege jeugd vooral ontspanning, heerlijk vluchten in een schijnwerkelijkheid en genieten van actie en avontuur. Vroeger betekende het ook na de aftiteling weer een hele week wachten totdat de volgende aflevering op televisie kwam.” Hoe en waar kijk je dan naar series, en met wie?: “Ik kijk een serie eigenlijk altijd op televisie, met mijn gezin of met mijn vrouw.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account bij Netflix of een andere streamingdienst?: “Ik kijk nog steeds vrij traditioneel, series op de Nederlandse, Belgische of Engelse televisie. Daarnaast koop ik ook nog steeds geregeld series op dvd, ook uit het buitenland. Soms kijk ik via internet, maar dat is heel beperkt. En ik heb nog geen account bij een streamingdienst.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “De misdaad- en politieseries. De strijd tussen goed en kwaad, waarbij het goede wekelijks weer overwint trekt mij het meeste. Standaardseries zoals Starsky & Hutch, Kojak en The Streets of San Francisco, maar ook mengvormen met sciencefiction zoals Person of Interest en Life on Mars zijn mooi.”
Keri Russell uit The Americans
Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?: “Ik heb geen voorkeur voor een land. Het Scandinavische The Bridge (2011) en Borgen zijn sterke series, maar Engelse series als Inspector Morse, Ashes to Ashes, George Gently en Cold Feet zijn ook prachtig. Er zijn ook veel sterke Amerikaanse series zoals Dexter, Breaking Bad, Mad Men, Suits, Boss (met Kelsey Grammer) en Homeland.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Ik heb geen uitgesproken favoriete acteur in een serie die momenteel op televisie is. Ik vind de beide hoofdrolspelers van The Americans goed; Keri Russell en Matthew Rhys. De Britse acteurs Martin Shaw en Hugh Laurie mag ik graag aan het werk zien en Clive Owen is ook een erg goede acteur die een karakter pakkend kan neerzetten.”



We zijn alweer bij de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik geef mezelf een 8, ik probeer de nieuwste series en ontwikkelingen te volgen. MijnSerie is daarbij een perfecte bron van nieuws, achtergronden, trailers en meningen.”

Remco Admiraal (Helgoned) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 20 februari komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Remco, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

sarlottje
sarlottje 6 februari 2017, 18:21
U volgt leuke series!!
Helgoned
Helgoned 6 februari 2017, 22:20
Dank u!
Log in om een reactie achter te laten