Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Legion

Deze week is de kijktip de eerste serie die rechtstreeks gelieerd is aan de X-Men films. FX's Legion, gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics, is bedacht door Noah Hawley, die ook dienst doet als showrunner. In oktober 2015 kondigde FX en Marvel Television aan dat ze een nieuwe samenwerking aangingen om een televisieserie te maken die gebaseerd was op het X-Men-karakter Legion. Hawley werd aangetrokken om de pilot te schrijven en regisseren.

De casting van de Marvel-superheldenserie Legion ging van start in januari 2016 en de pilot was in mei van datzelfde jaar. De serie werd toen besteld als serie. Het is de bedoeling dat het eerste seizoen acht afleveringen gaat krijgen. Dan Stevens is David Haller, ook wel bekend als Legion, de mutante zoon van Charles Xavier. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen zijn.

Video on youtube


Legion, David Charles Haller, is bedacht door schrijver Chris Clearmont en kunstenaar Bill Seinkiewicz. Het karakter Legion kwam het eerst voor in de comic New Mutants nr. 25 voor (maart 1985). Legion is de mutante zoon van Professor Charles Xavier en Gabrielle Haller. Hij neemt de rol aan van antiheld en leidt aan een ernstige vorm van een mentale ziekte, inclusief een vorm van een dissociatieve identiteitsstoornis, waarbij elk van zijn persoonlijkheden controle heeft over één van zijn vele superkrachten.

Naast Dan Stevens (Downton Abbey) spelen ook Rachel Keller (Fargo), Jean Smart (Fargo), Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Jeremie Harris (A Walk Among the Tombstones), Amber Midthunder (Hell or High Water), Katie Aselton (The League) en Bill Irwin (Interstellar) een rol in Legion.

Legion is op donderdag 9 februari 2017 te zien bij FOXNL. NOTE: Op woensdag 8 februari is de serie bij FX in première gegaan.


(vLnR) Aubrey Plaza, Rachel Keller, Jeremie Harris, Amber Midthunder, Noah Hawley, Dan Stevens, Katie Aselton, Camille Mitchell en Bill Irwin
Vorige aflevering
Chapter 27
Chapter 27
03x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
09 feb 2017 15:11 -
Ga vanavond zeker kijken.
Reageer
Legion