Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 47

Weekoverzicht 47

Vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs hebben enkele omroepen/netwerken besloten om afleveringen om te wisselen of uit te stellen. Dit is onder andere gebeurd bij Supergirl, Legends (2014), Saving Hope, Jekyll & Hyde en NCIS: Los Angeles. Mocht je dus een aflevering missen of klopt de omschrijving niet in de week van 16 november tot en met 22 november, dan weet je waardoor het komt. Van bovenstaande series hebben we een officieel persbericht gelezen. Het kan wel zijn dat meer omroepen of netwerken afleveringen hebben uitgesteld of verwisseld. Mocht je dat weten of mocht je weten wanneer de uitgestelde afleveringen wel worden uitgezonden, schrijf het dan in de reacties hieronder.

Algemeen Serienieuws
ABC
- ABC heeft wederom een supersized woensdagavond, komedieavond. Vier van de ABC komedies hebben extra afleveringen gekregen. Van The Middle, The Goldbergs (2013) en Black-ish zijn twee afleveringen extra besteld. Voor Fresh off the Boat is er ook goed nieuws. Het tweede seizoen zou dertien afleveringen krijgen maar ABC heeft een back-order gedaan voor nog negen afleveringen. Nu heeft ABC nogmaals twee afleveringen extra besteld en zal Fresh off the Boat maar liefst 24 afleveringen krijgen. Met Modern Family zijn de gespreken nog gaande voor twee extra afleveringen.

Heroes Reborn
- In januari 2016 zullen er nog drie afleveringen van Heroes Reborn worden uitgezonden bij NBC. Maar zijn het de laatste drie? Komt er geen tweede seizoen? Het is niet duidelijk wat NBC bedoeld met de titel van de trailer ‘The Final Three Episodes”. Kijk hieronder en oordeel zelf:
Video on youtube


Rosewood
- Tia Mowry (The Game) krijgt een terugkerende rol in de serie Rosewood. Mowry (foto) zal in de procedurele misdaadserie Rosewood Cassie gaan spelen, een voormalig dakloze lesbische tiener, die door hard werken en doorzettingsvermogen haar eigen restaurant is begonnen. Ze is ook Pippy’s (Gabrielle Dennis) jeugdvriendin uit een mysterieuze en verontrustende tijd in haar verleden.

Wie is de Mol?
- MolTalk, het populaire napraatprogramma van Wie is de Mol?, verhuist van online naar NPO1. Direct na de reguliere uitzending van Wie is de Mol? zal MolTalk worden uitgezonden op de televisie. Dat heeft de AVROTROS 20 november bekend gemaakt. Door de enorme populairiteit van MolTalk heeft de omroep besloten om het na praten te verplaatsen van het computerscherm naar het televisiescherm. Wie is de Mol? zal op zaterdagavond worden uitgezonden om 20.25 uur en direct daarna, rond 21.25, zal MolTalk van start gaan.

Gecancelde Series
Gravity Falls
- De animatieserie van Disney XD Gravity Falls krijgt geen derde seizoen. Het is geen beslissing van Disney XD geweest maar van bedenker Alex Hirsch: “Er is geen makkelijke manier om dit te vertellen dus zeg ik het maar gewoon: Gravity Falls zal eindigen. Er zijn nog slechts twee afleveringen over. Weirdmageddon II: Escape from Reality en Weirdmageddon III en de laatste zal een één uur durende finale aflevering zijn. Na deze, zal Gravity Falls zoals wij het kennen over zijn”. Weirdmageddon II zal op 23 november worden uitgezonden en Weirdmageddon III zal in 2016 uitgezonden worden.

Transporter
- Schrijver Frank Spotnitz heeft onthuld dat de actie-avonturenserie Transporter niet zal terugkeren met een derde seizoen. Spotnitz: “Ik denk niet dat het terug gaat keren, jammer genoeg. Het deed het erg goed in Canada, maar in Frankrijk werd het volgens mij direct na de Charlie Hebdo aanslag uitgezonden – en ik denk niet dat iemand er naar gekeken heeft, het was dus eigenlijk slechte timing”. In Amerika werd Transporter door TNT uitgezonden.

The Bastard Executioner
- De fictieve historische dramaserie The Bastard Executioner krijgt geen tweede seizoen van FX, de kijkcijfers waren niet goed genoeg.

Wicked City
- De laatste vijf afleveringen van de gecancelde serie Wicked City zullen online beschikbaar worden. Waar en wanneer is nog niet bekend gemaakt. Aanvulling: Uitvoerend producent Laurie Zaks heeft erop aan gedrongen dat het einde compleet en geweldig zal zijn.

Vernieuwde Series
Child Genius (US)
- Lifetime heeft de competitie serie Child Genius (US) vernieuwd met een tweede seizoen die op donderdag 7 januari 2016 van start zal gaan. Voormalig NASA astronaut Leland Melvin zal terugkeren als presentator.

Cold Feet
- Op 3 november had MijnSerie al bericht dat Cold Feet na twaalf jaar zou terugkerenop de televisie. Nu heeft ITV het helemaal officieel gemaakt. Zie de tweet hieronder:

Comedy Central
- Comedy Central heeft twee series vernieuwd; Tosh.0 en Adam DeVine's House Party. Tosh.0 zal een achtste seizoen krijgen en die zal op 9 februari 2016 van start gaan. Adam DeVine's House Party derde seizoen gaat op 3 maart 2016 van start en zal tien afleveringen krijgen.

Long Island Medium
- TLC heeft het medium uit Long Island nog een seizoen gegeven. Het achtste seizoen van Long Island Medium gaat op 3 januari 2016 van start en er zullen bekende gasten langskomen als Jim Parsons, Susan Lucci en Jamie Lynn Sigle.

Penoza
- De maffia doet het goed bij de KRO, Penoza krijgt een vijfde seizoen.

Syfy
- Syfy heeft twee ongescripte serie vernieuwd. Ghost Hunters krijgt een elfde seizoen en Paranormal Witness krijgt een vijfde seizoen. Beide series krijgen dertien afleveringen en zullen in 2016 worden uitgezonden.

Worst Cooks in America
- Food Network heeft de slechtste koks uit Amerika vernieuwd. Het achtste seizoen van Worst Cooks in America zal op zondag 3 januari 2016 van start gaan. “Worst Cooks in America is komisch en competitief en uiteindelijk ook inspirerend”, zei Bob Tuschman, General Manager and Senior Vice President, Food Network.

Nieuwe Series
11/22/63
- De nieuwe Hulu originele serie 11/22/63, gebaseerd op het boek van Stephen King, heeft een eerste teaser-trailer gekregen. Daarin is James Franco te zien als leraar James Epping die de geschiedenis wil veranderen door de aanslag op president John F. Kennedy te voorkomen. Bekijk de teaser hieronder:

Video on youtube


Channel Zero
- De nieuwe horrorserie van Syfy Channel Zero, krijgt niet één maar twee seizoenen die elk onderdeel gaan uitmaken van de 31 dagen van Halloween in 2016 en 2017.

FOX
- Voor alle liefhebbers van horror is er goed nieuws, FOX heeft twee nieuwe horrorseries besteld. Klik hier om te lezen welke twee horrorseries er in de pijplijn zitten.

Frontier
- Discovery Canada komt met een nieuwe avonturenserie met Jason Momoa in de hoofdrol. Frontier zal op Netflix worden uitgezonden.

The Family
- ABC heeft een trailer uitgebracht van hun nieuwe thriller The Family. De nieuwe serie met Joan Allen, Alison Pill, Margot Bingham, Zach Gilford, Liam James, Floriana Lima, Madeleine Arthur, Rarmian Newton, Rupert Graves en Andrew McCarthy zal op donderdag 6 maart 2016 in première gaan. Zie de tweet hieronder:

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben wij Karin1809 gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Kijktip
- We hebben een nieuwe ‘vaste’ column: de KIJKTIP. Wil je meer kijktips lezen laat het ons weten in de reacties. De eerste kijktip is van de Netflix serie Jessica Jones.

Datums
ABC
- De alfabetzender heeft ook zijn winterschema voor 2016 bekend gemaakt. Klik hier als je het schema van ABC wilt nalezen.

Better Call Saul
- Het tweede seizoen van de prequel van Breaking Bad, Better Call Saul zal op maandag 15 februari van start gaan. Aanvulling: Het tweede seizoen krijgt geen dertien afleveringen maar tien afleveringen. Dat heeft Peter Gould bevestigd.

DC's Legends of Tomorrow
- Wat gebeurt er als Arrow, The Flash, White Canary, The Atom, Captain Cold, Hawkgirl en vele andere superhelden samen komen om te vechten tegen tijd-reizende superschurken. Dan krijg je DC's Legends of Tomorrow. The CW heeft aangekondigd dat DC's Legends of Tomorrow op donderdag 21 januari 2016 in première zal gaan.

Prey (2014)
- Het driedelige twee seizoen van de miniserie Prey (2014) zal op woensdag 9 december van start gaan.

Kijkcijfers
Week 46
- Klik hier voor de kijkcijfers van 9 november tot en met 15 november.

MijnSerie
Nieuw: Sidebar
- De ontwikkeling van MijnSerie staat niet stil. Ook nu weer hebben ze achter de schermen gewerkt aan een nieuwe feature, de laatste reactieszijn nu te zien op je dashboard.

Nominaties en Prijzen
Denzel Washington
- Denzel Washington krijgt tijdens de uitreiking van de 73ste Golden Globes Awards, die op 10 januari 2016 zullen worden uitgereikt, De Cecil B. De Mille Award is een oeuvreprijs. Bij serieliefhebbers is Denzel Washington vooral bekend van zijn rol als Dr. Philip Chandler in de ziekenhuisserie St. Elsewhere, verder is Washington vooral bekend van zijn vele filmrollen.

Overlijdensberichten
Vincent Margera
- De oom van Jackass-lid Bam Margera, Vincent ‘Don Vito’ Margera is na een maand in coma te hebben gelegen overleden aan lever- en nierfalen. Hij kreeg de bijnaam Don Vito omdat hij net als Don Vito in The Godfather soms overstaanbaar kon mompelen. Vincent werd regelmatig in de maling genomen door zijn neef Bam en zijn vrienden in Jackass en Viva la Bam. Het vele feesten wat Vincent heeft gedaan de laatste paar jaren is hem uiteindelijk fataal geworden. Vincent Roy Margera is 59 jaar geworden, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 23 november kun je kans maken op de onderstaande serie:
We Bare Bears
- Klik hier als je kans wil maken op de gift bag van We Bare Bears.

- Tot 24 november kun je kans maken op de onderstaande series:
Bluf
- Klik hier als je kans wil maken op het tweede seizoen van Bluf.

Bureau Raampoort
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Bureau Raampoort.

Overspel
- Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van Overspel.

Wolf Hall
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Wolf Hall.

- Tot 25 november maak je kans op de onderstaande series:
Dallas (2012)
- Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van Dallas (2012).

The Big Bang Theory
- Klik hier als je kans wil maken op het achtste seizoen van The Big Bang Theory.

- Tot 27 november maak je kans op de onderstaande series:
The Red Road
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van The Red Road.

The Mentalist
- Klik hier als je kans wil maken op het zevende seizoen van The Mentalist.

Turn
- Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Turn.

Antwoorden prijsvragen week 46
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

*Grimm
Vraag: Over de serie Grimm zijn verschillende boeken geschreven. Wat is de naam van het tweede boek?
Antwoord: The Chopping Block

Voor je Serieagenda
Welke serie beginnen aankomende week?
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maand
23 november - In Treatment (IT) – Seizoen 2 (Sky Cinema)

Weer een herfstachtige week voorbij met veel prijsvragen en serienieuws. Mocht je sommige nieuwberichten missen, je kunt ons altijd tippen. Stuur een persoonlijk bericht naar roeman en we zullen je tip natrekken en mogelijk plaatsen. Een rustige serieweek en tot volgende week.

Met overzichtelijke seriegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

anonymous
anonymous 23 november 2015, 12:09
Ik ben erg benieuwd naar 11.22.63
Petertjuh4
Petertjuh4 23 november 2015, 18:43
Het tweede seizoen van de prequel van Breaking Bad, Better Call Saul zal op maandag 15 januari van start gaan. <-- februari stond in het nieuwsbericht.. wel benieuwd hoe het verder gaat! Ook benieuwd naar DC's legends.. hopelijk wordt het niet te veel superhelden bij elkaar...
anonymous
anonymous 23 november 2015, 19:00
15 februari is het inderdaad. Heb het aangepast.
JanWillemK
JanWillemK 24 november 2015, 09:47
Spijtig dat Don Vito is komen te overlijden, altijd enorm gelachen om hem.
Log in om een reactie achter te laten