Grimm

8.2 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
6seizoenen/123afleveringen/2011 - 2017 
NetwerkNBC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:42 min20112017 (Beëindigd)
Genres:Fantasy
Netwerk:NBC
Grimm is een Amerikaanse fantasyserie van de zender NBC. De serie ging in première op 21 oktober 2011.

Grimm draait om Nick Burkhardt (David Giuntoli) die met partner Hank Griffin (Russell Hornsby) voor de politie van Portland werkt. Nick woont samen met zijn vriendin Juliette (Bitsie Tulloch) die dierenarts is. Hij is als kind na het overlijden van zijn ouders opgevoed door zijn tante Marie (Kate Burton) die na een aanval op straat uiteindelijk aan de gevolgen hiervan komt te overlijden. Vlak hiervoor vertelt zij hem echter op haar sterfbed hun familiegeheim… Zijn familie stamt af van de familie Grimm en zijn verantwoordelijk voor de balans tussen de mensen en ‘Wesen’ hier op de wereld. Wesen (het Duitse woord voor wezens) zijn mythische figuren waarover de gebroeders Grimm ook in hun verhalen schrijven. Deze zijn echter niet verzonnen maar gebaseerd op deze wezens die tussen ons mensen rondlopen hier op aarde. Alleen Grimm’s kunnen deze Wesen zien voor wat zij echt zijn en met het overlijden van tante Marie moet Nick deze taak van ‘beschermer’ op zich nemen. Een taak waar hij in eerste instantie moeilijk mee om kan gaan. Maar met de hulp van zijn vriend Monroe (Silas Weir Mitchell, bekend van Prison Break), een ‘Blutbad’ die Nick tijdens een van zijn zaken leert kennen, leert Nick gaandeweg wat het precies inhoudt om een Grimm te zijn.
Serie van het Jaar1x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
2e plaats in Beste beeindigde serie van 2017
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 22
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 22
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 22
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 22
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 22
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 13
Seizoen 6

Populaire reacties (51)

avatar filmes62
9
1 apr 2017
Bewust gewacht om de 2 laatste afleveringen samen te kijken en het was zeer zeker de moeite waard. Jammer maar ook aan goede series moet een einde komen. Wie weet ooit nog een spinoff met Kelly en Diana in de hoofdrol.
avatar anonymous
-
13 dec 2013
Zeer goede serie! Het is een verrassend en een nieuw verhaal. Het is spannend en afwisselend.

Vergelijkbare series

Supernatural
54 stemmen
Arrow
37 stemmen
Sleepy Hollow
36 stemmen
Fringe
15 stemmen
Elementary
13 stemmen
Grimm