Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: karin1809

De Onbekende Seriekijker: karin1809

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De zesde Onbekende Seriekijker is Karin Witowski (45).

Karin Witowski

Aantal serie-uren per week: Ik haal zeker de vijftien uur, vooral als ik een weekend vrij ben.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik keek was: Little House on the Prairie. Ik vond het een hele mooie serie, waarschijnlijk omdat ik ook opgroeide en volwassener werd, net als Laura Ingalls.
Beste serie ooit: Er zijn erg veel series waar ik heel erg van genoten heb. Ik heb dan ook niet één favoriet, maar ik heb twee favorieten (eigenlijk wel twintig, maar ik moet een keuze maken): Banshee en Outlander.
Beste serie op dit moment: De beste serie op dit moment is voor mij Outlander. Het is een prachtige serie, die het heden en het verleden laat zien door de ogen van één vrouw. Zij verliest haar hart aan twee mannen; de ene leeft in 1945, de andere in 1843.
Serie die op de planning staat: Deze moet ik echt nog zien!? Breaking Bad en 24. Die staan al heel lang op het lijstje, maar er komen elke keer andere series tussendoor.Karin, haar gebruikersnaam is karin1809, is al drie jaar en vier maanden trots lid en recensent bij MijnSerie.nl: “Daarnaast ben ik ook nog moeder van een zoon van achttien en werk ik op de dvd afdeling van de Bibliotheek. Ik ben in het bezit van een energieke Border Collie, waar ik heerlijk lang mee ga lopen, en daarna kan ik zonder schuldgevoel heerlijk op de bank ploffen, met een slapende hond naast me. Natuurlijk ben ik al veel langer een liefhebber van series. Dat begon vroeger met: Little House on the Prairie, The Waltons en Happy Days. Die series maakten plaats voor As the World Turns, Bones en House, die uitgezonden werden op televisie. Een paar jaar geleden ontstond het hele principe uitzending gemist, On Demand en streamen. Sinds die tijd kijk ik ook veel meer series. Het liefst op een hoekje van de bank, alleen, met een kop koffie of thee. (…) Als ik ga binge-watchen dan zorg ik dat ik eten, drinken en een lekkere warme deken bij de hand heb.

De top vijf van Karin ziet er als volgt uit; 1. Banshee en Outlander, 2. The Blacklist, 3. Ray Donovan, 4. Chicago Fire, 5. True Blood. Karin zegt over haar top vijf: “Zoveel series, zoveel genres. Daarom een gedeelde eerste plaats.” Wat de slechtste serie is die ze ooit heeft gezien? “Meestal geef ik series een paar afleveringen de kans en kijk dan of ik doorga met kijken of dat ik ermee stop. Als ik er toch eentje moet kiezen dan ga ik toch voor Under the Dome.” Karin volgt heel veel series op dit moment: Ray Donovan, The Vampire Diaries, Homeland, The Blacklist, Bitten, Dominion, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Masters of Sex, The Big Bang Theory, Chicago Fire, Chicago PD, Beauty and the Beast, Devious Maids, Mistresses, Poldark en The Walking Dead.”Series betekenen voor Karin ontspanning, maar ook tijdverdrijf: “Ik vind het heerlijk om op een druilerige zondag een heel seizoen van een serie te kijken. Ik kan me helemaal inleven in de hoofdpersoon, waardoor een serie kijken soms ook vermoeiend kan zijn. Kruip maar eens in de huid van Dexter, of van één van de vampiers uit True Blood.” Op de vraag of Karin weleens verslaafd is geweest aan een serie gaf zij het volgende antwoord: “Verslaafd ja, enorm. Ik heb een ding voor vampiers, dus toen een vriendin mij wees op True Blood ging ik die maar eens kijken. Het kostte me één aflevering om verslaafd te raken, en het kostte me twee dagen om de eerste twee seizoenen te bekijken. Op een gegeven moment zag ik iedereen voor vampier aan, en dat is een rare gewaarwording als je bij de supermarkt in de rij staat. Ik heb in een paar dagen alle seizoenen tot dat moment gekeken, en keek daarna elke week de nieuwe, in Amerika uitgezonden, aflevering. Toen de serie uiteindelijk met het zevende seizoen stopte, viel ik in een gat. Gelukkig ontdekte ik toen The Vampire Diaries, en een nieuwe verslaving was geboren.”

Liev Schreiber uit Ray Donovan
Op de vraag of zij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Karin: “Liev Schreiber, hij zet de rol van Ray Donovan echt perfect neer.” Haar voorkeur gaat uit naar Amerikaanse series omdat ze een groot budget hebben waardoor de stunts en de speciale effecten geweldig goed zijn. En het genre waar ze het liefst naar kijkt: “Dan ga ik toch voor de horror, en dan met name de verhalen over vampiers, weerwolven en heksen.” Ze heeft een tijdelijk gratis account van een half jaar op HBO, en daar kan ze al niet meer zonder: “Ik stream bepaalde series, want op sommige afleveringen moet ik te lang wachten. Ray Donovan, Banshee, Outlander, Masters of Sex en Game of Thrones kijk ik een dag na Amerika op On Demand van HBO.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot en met 10) antwoordde Karin: “Ik geef mezelf een 8,5. Ik ben gek op series en wil elke nieuwe serie die uitkomt graag een kans geven. Zo komen er steeds meer series bij die ik volg. Soms kom ik op MijnSerie.nl een oudere serie tegen die ik de kans geef. Of ik lees over een serie en ga dan kijken wat anderen ervan zeggen. Recensies en commentaren van kijkers bij de serie maken dan of ik de serie een kans geef of niet.”

Karin (karin1809) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 30 november komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Karin, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

.5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten