Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 31

Weekoverzicht 31

Ballers, Familie Kruys, startdatums en nieuwe series augustus, antwoord prijsvraag. Peaky Blinders en nog veel meer nieuws de afgelopen week. Lees het hieronder.
Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 29 juli tot en met 4 augustus voor je op een rijtje gezet.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Datums Series


13 Reasons Why


13 Reasons Why is een Amerikaanse dramaserie van Netflix. Het tweede seizoen werd in mei 2018 afgesloten. Netflix heeft nu bekend gemaakt dat het derde seizoen op 23 augustus verschijnt.

Augustus


Welke series starten wanneer in augustus 2019 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Ballers


HBO heeft de startdatum aangekondigd van het vijfde seizoen van de Dwayne ‘The Rock’ Johnson-serie Ballers.

Familie Kruys


Familie Kruys is een Nederlandse komedieserie van de zender RTL 4. Op 1 september gaat het vijfde seizoen van start.

The Good Place


Netflix heeft laten weten wanneer het vierde en tevens laatste seizoen van komedieserie The Good Place van start gaat.

Homeland


Homeland is een Amerikaanse misdaadserie van de zender Showtime. Het zevende seizoen werd in april 2018 afgesloten. De serie is hier te zien bij Netflix. Het allerlaatste seizoen zal pas in 2020 te zien zijn.

Ray Donovan


Zou Ray Donovan kunnen veranderen? Of beter nog: laat de wereld hem veranderen? Daar zal de fan achter gaan komen in het zevende seizoen bij Showtime.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 31 (30 juli – 4 augustus)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Vera


Vera is een Britse detectiveserie van ITV. De serie ging in première in mei 2011. Er zijn tot dusver negen seizoenen van vier afleveringen verschenen. Het negende seizoen werd in februari afgesloten bij ITV. NPO Start Plus gaat het negende seizoen laten zien.

Nieuwe Series


The Banker’s Wife


Het boek van Cristina Alger The Banker’s Wife zal worden vertaald naar een dramaserie bij Amazon.

Bridgerton


De nieuwe dramaserie Bridgerton bestaat uit acht afleveringen van een uur en verschijnt in 2020 bij Netflix.

Circe


De nieuwe streamingdienst HBO Max is klaar om de Griekse mythologie te verkennen. Ze hebben een achtdelige serie besteld met de titel Circe.

Dertigers


BNNVARA zal een nieuwe dramaserie uitzenden, gebaseerd op de Vlaamse hit Dertigers. Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet duidelijk.

Fast Color


Amazon Studios laat een serie-aanpassing maken van de speelfilm Fast Color, met Viola Davis als uitvoerend producent.

Gina & Chantal


Het gratis onlineplatform VTM GO bestaat nu vier maanden en boekt goede resultaten. Dat succes wordt gevierd met een cadeau voor de online kijkers. Sinds 1 augustus worden op het platform de eerste twee afleveringen aangeboden van Gina & Chantal.

Harkum


De nieuwe serie Harkum van BNNVARA is vanaf 30 september tien weken lang te zien op NPO 3.

How to Lose a Guy in 10 Days


Het nieuwe streamingplatform Quibi heeft een plan gepresenteerd waarin van de romantische komediefilm How to Lose a Guy in 10 Days een serie wordt gemaakt.

The Lincoln Lawyer


Volgens The Wrap heeft CBS een nieuwe televisieserie besteld bij de schrijver en producent David E. Kelley, op basis van de romans van Michael Connelly; The Lincoln Lawyer.

Love, Beth


Comédienne en actrice Amy Schumer keert terug naar het kleine scherm. Hulu heeft gemeld dat er een nieuwe serie is besteld met als titel Love, Beth.

The Man Who Fell to Earth


Ben jij fan van de 1976 film The Man Who Fel lto Earth? Dan kun je bij CBS All Acces over een tijd de nieuwe serie gaan kijken.

Overzicht nieuwe series augustus


In augustus 2019 komen er weer nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst hier.

The Serpent


De Belgische regisseur Hans Herbots gaat in zee met Netflix en de BBC. Hij zal namelijk de laatste vier afleveringen van The Serpent regisseren.

Sistas


Tyler Perry gaat een nieuwe serie maken voor de Amerikaanse zender BET. De zender heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan de dramaserie Sistas.

Spin-off


Power II: Ghost


De serie Power is te zien bij Starz en op 25 augustus gaat daar het zesde seizoen van start. Intussen werkt Starz ook al aan een spin-off die Power Book II: Ghost gaat heten.

The Walking Dead spin-off


Er komen diverse spin-offs van de serie The Walking Dead. Ondanks dat de cast van één van de spin-offs pas net onthuld is, heeft AMC nu ook al een video vrijgegeven.

Gecancelde Series


Baskets


FX heeft genoeg van Baskets. Het vierde seizoen waarvan de laatste aflevering op 22 augustus wordt uitgezonden zal het allerlaatste zijn. Er zal geen vijfde seizoen komen, niet volgend jaar en niet ooit. Dit vertelde FX over de beslissing: “Gedurende vier seizoenen heeft Baskets zijn plaats ingenomen tussen de grote FX-komedies als een innemende en hilarische kijk op de dromen en ambitie van Chip Baskets en zijn uitgebreide, liefdevolle familie. Deze serie is een vreugde geweest voor iedereen bij FX en we zijn Jonathan Krisel, Zach Galifianakis, Louie Anderson, Martha Kelly en de rest van de cast en crew dankbaar voor het geven van het juweel dat Baskets is.”

Vernieuwde Series


City on a Hill


Showtime klimt weer naar de top, ze hebben City on a Hill vernieuwd met een tweede seizoen. De serie met onder anderen Kevin Bacon en Aldis Hodge is gesitueerd in Boston begin jaren 90. Een tijd waarin corruptie en racisme de norm waren, totdat het allemaal plotseling veranderde door wat het 'Boston Miracle' werd genoemd. Het tweede seizoen zal in 2020 van start gaan bij Showtime.

Flack


Pop en W gaat voor meer Flack. De kabelaars hebben de dramedy vernieuwd met een tweede seizoen dat in 2020 van start zal gaan. Pop vertelde: “Flack en zijn sterrencast, geleid door Anna Paquin, blijven de inspanningen verlichten waar mensen naar toe gaan om hun indiscreties uit de nieuwscyclus te houden of, omgekeerd, ze proberen onder de aandacht te brengen. Met heel veel verve en kracht, er is zoveel meer om op te lossen, omdat deze personages werken om de problemen van anderen op te lossen terwijl ze worstelen met hun eigen problemen."

Kidding


Nee, het is geen grapje. Showtime heeft de dramedy met Jim Carrey vernieuwd met een tweede seizoen en dat zal op zondag 3 november van start gaan. Naast een datum is er ook een trailer uitgebracht. In de tweet staat: “Het verhaal is niet over vrienden. Haal het eerste seizoen in met Mr. Pickles voordat #Kidding terugkeert op 3 november bij #Showtime.”

Trinkets


Trinkets is een Amerikaanse romantische dramedyserie, te zien bij Netflix. De serie ging in première op 21 juni 2019. Er komt een tweede seizoen.

Casting Nieuws


Chicago PD


Chicago PD is een Amerikaanse politieserie van de zender NBC. Op 25 september gaat het zevende seizoen van start. Er is een actrice toegevoegd aan de castinglijst.

The Nevers


HBO heeft al in 2018 besloten de serie The Nevers te laten maken, een project van Joss Whedon, die bekend is van The Avengers en Buffy the Vampire Slayer.

Kijkcijfers Series


La Casa de Papel


De Spaanstalige Netflix-serie La Casa de Papel heeft in de eerste week van het tweede seizoen een kijkcijferrecord gebroken. Er keken niet eerder zoveel mensen naar een niet-Engelstalige serie.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van ABC. We hebben voordat het nieuwe seizoen begint een update gemaakt van de Alfabet-zender series.

CBS


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van CBS. We hebben voordat het nieuwe seizoen begint een update gemaakt van de Eye-zender series.

The CW


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van The CW. We hebben voordat het nieuwe seizoen begint een update gemaakt van de The CW-series.

FOX


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van FOX. We hebben voordat het nieuwe seizoen begint een update gemaakt van de FOX-series.

HBO Max


De nieuwe streamingdienst HBO Max, die volgend jaar start in de Verenigde Staten, heeft de rechten verworven van de BBC-serie Doctor Who.

Nominaties en Prijzen


TCA Awards


Op zaterdag 3 augustus werden voor de 35ste keer de TCA Awards (Television Critics Association) uitgereikt. De avond werd gepresenteerd door door Desus en Mero.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


American Horror Story


American Horror Story is een Amerikaanse anthologieserie van de zender FX. De serie ging in première in oktober 2011. Het negende seizoen start op 18 september. Er is een video vrijgegeven.

Peaky Blinders


Peaky Blinders is een Britse historische misdaadserie van de BBC, die ook te zien is bij Netflix. Binnenkort zal het vijfde seizoen verschijnen. Maar eerst is er een trailer uitgebracht.

Tom Clancy’s Jack Ryan


Tom Clancy's Jack Ryan is een Amerikaanse thrillerserie van Amazon Prime Video. De serie ging in première in augustus 2018 en binnenkort verschijnt het tweede seizoen. Er is een teaser trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- Serie en zomer of winter
Nog niet zo heel lang geleden kon je in de zomer nog je nog-te-kijken lijst opschonen. Want er kwam bijna niets nieuws uit de zomer. Het was dus de tijd om verloren tijd in te halen.

Kijkcijfers: Week 30


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 22 tot en met 28 juli in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van Elementary; In de serie Elementary komt het karakter detective Bell voor. Wie stond model voor dit karakter?, was Dr. Joseph Bell. Weetje: Het terugkerende personage Detective Bell (Jon Michael Hill) is een briljante politieagent met eigen deductieve krachten. Dit is een knipoog naar Dr. Joseph Bell, een Schotse arts en professor, kennis van Sir Arthur Conan Doyle, en het echte model voor Sherlock Holmes. Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht augustus 2019 die in week 32 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 6 augustus


21.00 – Intervention – Seizoen 20 (A&E)

Wist je Dat?


De Luizenmoeder


AVROTROS beide seizoenen van De Luizenmoeder online aanbiedt. Hallo allemaal, wat fijn dat jullie er nog zijn! De Luizenmoeder is helaas afgelopen, maar deze zomer kun je zes weken lang nagenieten van de wondere wereld die de basisschool heet.

The Stand


Stephen King een ander einde gaat schrijven voor de nieuwe serie gebaseerd op zijn gelijknamige boek The Stand. Naast James Marsden als Stu Redman zal Amber Heard Nadine Cross gaan spelen in de nieuwe serie waar al in 1994 een serie van is gemaakt. De nieuwe The Stand zal worden gemaakt voor CBS All Acces en King zal voor de serie een nieuw einde gaan schrijven. Hij was volgens eigen zeggen altijd al ontevreden over het einde dat hij in het boek heeft geschreven.

Titelloze serie


Sylvester Stallone (foto) en Dolph Lundgren (foto) herenigd zullen worden in een nieuwe serie die nog geen zender of titel heeft. De nieuwe actieserie gaat aangeboden worden aan de zenders FOX, CBS en NBC en de streamingdiensten Netflix en Apple. De serie wordt geschreven door Ken Sanzel (Numbers en Reef Break) en daarin is Lundgren een geheim agent bij het departement van veiligheid en beveiliging van de Verenigde Naties. Stallone zal waarschijnlijk de pilot gaan regisseren en doet ook dienst als uitvoerend producent.


Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten