Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Negende seizoen Vera in augustus bij NPO Start Plus

Vera is een Britse detectiveserie van ITV. De serie ging in première in mei 2011. Er zijn tot dusver negen seizoenen van vier afleveringen verschenen. Het negende seizoen werd in februari afgesloten bij ITV.

Vera volgt het leven van inspecteur Vera Stanhope (Brenda Blethyn), chef van de recherche. Gekleed in haar grote jurken, meestal gepaard met een paar stevige kaplaarzen, is ze de schrik van het politieteam. Vera gaat samen met haar vertrouwde en moedige collega Aiden Healy (Kenny Doughty), haar rechterhand elke nieuwe zaak, steeds aan de slag met veel enthousiasme en professionaliteit. Aan de start van het negende seizoen onderzoekt Vera de moord op forensisch psycholoog Joanna Caldwell. Haar dood heeft mogelijk iets te maken met een van haar oude zaken.

Video on youtube


Vera is gebaseerd op de boekenreeks van Ann Cleeves. Het negende seizoen van Vera verschijnt 30 augustus op NPO Start Plus, waar alle voorgaande seizoenen ook al te zien zijn. Het negende seizoen van Vera is vanaf 13 september tevens te zien op NPO 1 Extra. Of de serie ook op NPO 1 of 2 gaat verschijnen is nog onbekend. Dat gebeurde wel met het achtste seizoen in juni 2018.

De vier op zichzelf staande misdaadverhalen in het negende seizoen zijn wederom geïnspireerd op boeken van de veelgeprezen misdaadschrijver Ann Cleeves, die in 2017 de Diamond Dagger Award ontving bij de Crime Writer's Association.
Vorige aflevering
Salt & Vinegar
Salt & Vinegar
13x03
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Vera