Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 21

Weekoverzicht 21

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 20 tot en met 26 mei voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Game of Thrones


Na een koffiebeker van Starbucks in een eerdere aflevering, hebben oplettende kijkers van Game of Thrones nu ook een plastic waterflesje zien staan in het middeleeuwse decor van de fantasyserie.

Algemeen Serienieuws


MijnSerie Podcast


MijnSerie.nl heeft ook een maandelijkse podcast! Mandy en Peter bespreken een tv-serie, praten je bij over het laatste serienieuws en houden je op de hoogte wat de meest populaire series zijn op MijnSerie.nl

Datums Series


The Cry


The Cry is een Britse dramaserie van de zender BBC One. De serie ging in première in september 2018 en bestaat uit vier afleveringen. NPO Start Plus zal de serie vanaf 1 juni laten zien.

The Dark Crystal: Age of Resistance


Al eerder deze maand maakte Netflix de originele film van Jim Hanson en Frank Oz The Dark Crystal beschikbaar. Dat leek het startsein voor de nieuwe serie The Dark Crystal: Age of Resistance.

Divorce (2016)


De HBO-komedieserie Divorce (2016) zal in juli voor een derde seizoen terugkeren. Zaterdag is een teaser voor het komende seizoen op YouTube geplaatst.

Glee


Glee is een Amerikaanse, muzikale dramedyserie van de zender FOX. De serie was zes seizoenen te zien, van 2009 tot 2015. In juni zal de complete serie beschikbaar worden bij Netflix.

JETT


Naast een premièredatum is er ook een trailer vrijgegeven van de dramaserie JETT door CineMax.

Jinn


Naast de premièredatum heeft Netflix ook een trailer vrijgegeven van de bovennatuurlijke fantasyserie Jinn.

Leila


Netflix gaat het eerste seizoen van de eerste Indiase serie Leila met een dystopisch verhaal in juni 2019 vrijgegeven in 190 landen.

Orange Is the New Black


Deze zomer is het laatste seizoen van hitserie Orange Is the New Black te zien bij Netflix.

South Side


Comedy Central het nummer één merk in komedies heeft aangekondigd dat de nieuwe gescripte serie South Side in juli in première zal gaan. Ook hebben zij een trailer vrijgegeven.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 21 (20 – 26 mei)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Tales of the City (2019)


Netflix had in 2018 al besloten om verder te gaan met Tales of the City (2019), nu weten we wanneer de verhalen van de stad verder zullen gaan.

Years and Years


De zesdelige gelimiteerde serie die op 14 mei 2019 in première ging bij BBC One, zal vanaf 24 juni 2019 om 21.00 uur te zien zijn bij HBO. De serie met onder anderen Emma Thompson, Rory Kinnear, Russell Tovey, Jessica Hynes, Ruth Madeley en Anne Reid volgt de Lyons, een drukke familie in Manchester. Daniel gaat trouwen met Ralph, Stephen en Celeste maken zich zorgen over hun kinderen, Rosie achtervolgt een nieuwe vent en Edith is al jaren niet meer thuis geweest. Aanhet hoofd staat Oma, de keizerlijke Muriel. Maar wanneer hun leven op één cruciale nacht in 2019 samenkomt, accelereert het verhaal de toekomst in, gevolgd door de levens en liefdes van de Lyons in de komende 15 jaar.

Nieuwe Series


The Expanding Universe of Ashley Garcia


Netflix heeft zestien afleveringen besteld van de nieuwe serie The Expanding Universe of Ashley Garcia.

Falcon and Winter Soldier


Deadline meldt dat Marvel Studios regisseur Kari Skogland heeft ingehuurd om zes afleveringen van de korte serie Falcon and Winter Soldier te maken.

Naamloze Hulu-serie


Hulu heeft acht afleveringen besteld van een nieuwe horrorserie die nog geen officiële titel heeft.

Unorthodox


In Berlijn wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe Netflix Original miniserie Unorthodox.

Vliegende Hollanders


Actrices Anniek Pheifer en Sanne Samina Hanssen hebben een rol bemachtigd in de nieuwe avontuurlijke dramaserie Vliegende Hollanders waarvan de opnames in juni beginnen.

Whatever


HBO Europe heeft een tiendelige Spaanse komedieserie besteld met de werktitel Whatever.

Pilots


Good People


Amazon Prime Video werkt aan een pilot van de komedieserie Good People. De serie wordt gemaakt door Lee Daniels en Whitney Cummings.

Gecancelde Series


A.P. BIO


Bedenker Mike O’Brien bevestigde het nieuws via Twitter. A.P. BIO is gecanceld na slechts twee seizoenen. “Ik ben intens bedroefd om te moeten aankondigen dat A.P. BIO is gecanceld na dit seizoen. (…) We hebben nog 4 afleveringen te gaan en dat zijn mijn vier favoriete (…). Lijkt mij een gouden kans voor een streamingdienst om te profiteren van deze enorme fout.” Het tweede seizoen is op dit moment nog in volle gang, op 13 juni zullen de laatste twee afleveringen worden uitgezonden.

Humans


Humans is een Britse sciencefictionserie van de zender Channel 4, die in de VS te zien is bij AMC. De serie ging in première in juni 2015 en in 2018 was het derde seizoen te zien. En het derde seizoen was tevens het allerlaatste.

Casting Nieuws


Little Fires Everywhere


Joshua Jackson zal zich gaan voegen bij de cast van Little Fires Everywhere, samen met de al eerder aangekondigde Reese Whitherspoon en Kerry Washington.

Lord of the Rings


Amazon Prime Video werkt aan een nieuwe serie, die is gebaseerd op The Lord of the Rings. Het is nog niet bekend wanneer de serie verschijnt. Bryan Cogman zal gaan meewerken aan de serie.

The New Pope


Paolo Sorrentino maakt het vervolg op The Young Pope; The New Pope. Daarin verwelkomt hij een rockster en een actrice van wereldfaam.

Kijkcijfers Series


Game of Thrones


Nou dat was het dan. Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones kwam zondag, maandag in Nederland, aan zijn einde. De laatste aflevering zorgde wel voor een kijkcijferrecord.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


CBS


CBS heeft als laatste van de grote vijf (ABC, The CW, FOX en NBC) hun schema bekend gemaakt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Star Trek: Picard


CBS All Access heeft de eerste teaser vrijgegeven voor Star Trek: Picard, met daarin Patrick Stewart als Jean-Luc Picard.

Stranger Things


Het derde seizoen van Stranger Things verschijnt 4 juli op Netflix. De Amerikaanse sciencefictionserie is een grote hit sinds de start in juli 2016. Er is een nieuwe video uitgebracht.

Westworld


Toen miljoenen kijkers zondagavond in de VS gingen zitten om naar de Game of Thrones-finale te kijken, liet HBO de nieuwe trailer voor sciencefictionserie Westworld zien.

Kijkcijfers: Week 20


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 13 tot en met 19 mei in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2019 die in week 22 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 27 mei


Historical Roasts – Serie première (Netflix)
Love Island (NL/BE) – Serie première (VIER)
11.00 – A1: Britain's Longest Road – Seizoen 4 (BBC One)
17.00 – The Loud House – Seizoen 4 (Nickelodeon)

-

Dinsdag 28 mei


Deep State – Seizoen 2 (Ziggo)
The Planets (2019) – Serie première (BBC Two)
20.30 – Outback Truckers – Seizoen 7 (Seven Network)

-

Woensdag 29 mei


21.00 – The Letdown – Seizoen 2 (ABC)

-

Donderdag 30 mei


El Capo – Seizoen 3 (Videoland)

-

Vrijdag 31 mei


My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman – Seizoen 2 (Netflix)

Wist je Dat?


- Vanaf 6 juni de uitzendingen van KRO-NCRV in het teken van de Detectivemaand staan. Voorafgaand is op 1 juni de KRO-NCRV Detectivenacht.

- Een van de grootste en leukste Game of Thrones fan-evenementen in Europa plaatsvindt in het Beursgebouw Eindhoven op 7 en 8 december 2019. Het evenement heet het Throne Weekend.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten