Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 14

Weekoverzicht 14

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 3 tot en met 8 april 2018 voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Fans hoeven er volgens Timothy Olyphant niet meer op te rekenen dat er nog een Deadwood-film gaat komen. Het lijkt erop dat het ijzersterke script van bedenker David Milch niet tot film gemaakt gaat worden. Olyphant vertelde: “Kijk, natuurlijk koester ik de hoop. Ik ben een groot fan van David Milch. Die man is alles voor me. Het is ook een van de beste creatieve ervaringen waar ik deel van ben geweest en weet je, ik zou graag terugkeren. Maar dat gezegd hebbende, geloof ik niet dat het ooit zal gebeuren.” HBO blijft echter hoop houden: “We blijven proberen om deze groep acteurs weer bij elkaar te brengen. Met uiteenlopende agenda’s, is dat nog ingewikkeld, maar we zijn eraan toegewijd om toch een manier te vinden en de film te maken.”

Algemeen Serienieuws


American Crime Story


Uitvoerend producent Ryan Murphy heeft aangegeven dat de plannen voor het vierde seizoen van American Crime Story gewijzigd zullen worden.

American Horror Story


Er zijn zeer hardnekkige geruchten dat het achtste seizoen van American Horror Story zich gaat afspelen in het jaar 2032. UPDATE: Joan Collins, de Dynasty-ster, zal in het achtste seizoen van American Horror Story een rol gaan spelen. Ryan Murphy vertelde ook geïnteresseerd te zijn om Anjelica Huston (Transparent) op de castinglijst te krijgen. Ook vertelde Murphy dat het achtste seizoen over achttien maanden vanaf nu zal gaan plaats vinden.

Spangas


De langstlopende jeugdserie van de KRO-NCRV Spangas, die op dit moment zijn elfde seizoen beleeft, is verkocht aan de Noorse publieke omroep NRK Super. De Noren kunnen vanaf eind augustus de serie gaan zien. Al eerder werd Spangas verkocht aan Zwitserland en de remake-rechten aan onze oosterburen (Duitsland). Aanstaande november zal de serie zijn twaalf en een halfjarige jubileum vieren met de 200ste uitzending.

Stranger Things


Regisseur Charlie Kessler klaagt de makers van Stranger Things aan voor 'het stelen van zijn idee' voor de Netflix-serie. Volgens de regisseur is Stranger Things gebaseerd op een idee dat hij op een feestje in 2014 voorlegde aan de makers Matt en Rose Duffer. UPDATE: Matt en Ross Duffer, die beschuldigd worden het verhaal van de televisieserie Stranger Things niet zelf te hebben verzonnen, zeggen bewijs te hebben dat zij geen plagiaat hebben gepleegd. NOTE: Liefhebbers van Stranger Things kunnen binnenkort een bezoekje brengen aan het akelige oord The Upside Down. Universal Studios komt met een haunted house rondom de Netflix-serie.

The Walking Dead


Hoewel het aantal kijkers naar The Walking Dead in rap tempo afneemt, kan de zombieserie nog steeds rekenen op een groot aantal fans die de serie trouw blijven volgen.

Datums Series


Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series


Everything Sucks!


Everything Sucks! is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie ging in première op 16 februari 2018. Maar er komt geen volgend seizoen.

Shades of Blue


Het derde seizoen van politieserie Shades of Blue zal het laatste zijn. Producente en hoofdrolspeler Jennifer Lopez gaf woensdag in een verklaring aan dat haar personage Harlee "een passend eind van haar verhaal krijgt."

Versailles


Canal+ heeft de serie historische dramaserie Versailles gecanceld na drie seizoenen. Hoofd programmering Fabrice de la Patelliere vertelde: “Vanaf het begin is ons verteld door producent Claude Chelli dat Versailles een drie seizoenen serie zou gaan worden.” In Versailles volgen we Louis XIV in zijn eerste jaar als Koning van Frankrijk en zien we hoe hij grootste plannen heeft voor Versailles.

Nieuwe Series


Dead to Me


Netflix heeft de internationale rechten verworven van de komedieserie Dead to Me, geproduceerd door CBS Television Studios en Gary Sanchez Productions.

Gormenghast


FremantleMedia in Noord-Amerika gaat romanserie Gormenghast van auteur Mervyn Peake omzetten in een televisieserie. Neil Gaiman en Akiva Goldsman werken aan het project.

Hidden Figures


Van de film Hidden Figures, die in 2016 werd genomineerd voor drie Oscars, wordt een serieversie gemaakt. Zender National Geographic gaat de serie uitzenden.

Ik weet wie je bent


Acteur Daan Schuurmans gaat de hoofdrol spelen in Ik weet wie je bent, een nieuwe Nederlandse dramaserie over een strafrechtadvocaat.

MotherFatherSon


Regisseur James Kent werkt aan de eerste twee afleveringen van de BBC Two-dramaserie MotherFatherSon. Er wordt geprobeerd om de acteurs Richard Gere en Billy Howle voor de serie te strikken.

The Boys


Star Trek-acteur Karl Urban verschijnt weer op televisie in het superheldendrama The Boys van Amazon Studios. De dramaserie is gebaseerd op de stripreeks van Garth Ennis.

The City & The City


Moord en spijt. Daar draait het om in The City & The City, een vierdelige thrillerserie naar de gelijknamige fantasy-misdaadroman van China Miéville met in de hoofdrol David Morrissey.

The Stand


Nou, helemaal nieuw is het niet. The Stand (De Beproeving) is al eens eerder verfilmd. Maar dat kan wellicht altijd beter.

Vernieuwde Series


Ash vs Evil Dead


Starz lijkt er maar geen genoeg van te kunnen krijgen. Ash vs Evil Dead is volgens insiders vernieuwd met een vierde seizoen dat in 2019 van start zal gaan. Zodra het bericht officieel is gemaakt laten we dat uiteraard weten.

Billions


Showtime lijkt nog niet gestopt te zijn met te investeren in het bedrijf van Axelrod. De zender heeft volgens bronnen de serie Billions vernieuwd met een vierde seizoen dat gepland staat voor 2019. Showtime moet het nieuws nog officieel bekend maken.

Chicago Med


Volgens insiders heeft NBC stilletjes de medische dramaserie Chicago Med vernieuwd met een vierde seizoen. Dat nieuwe seizoen staat gepland om in het najaar van 2018 van start te gaan. Zodra we meer weten en NBC heeft het nieuws officieel gemaakt komt MijnSerie daar uiteraard op terug.

Chicago PD


Naast Chicago Med schijnt NBC ook stilletjes Chicago PD te hebben vernieuwd met een zesde seizoen. De vernieuwing met een zesde seizoen, wat nog niet officieel bekend is gemaakt door NBC, komt in het kielzog van de tweejarige deal die showrunner Rick Eid heeft getekend met Universal TV.

Deep State


Het eerste seizoen van de FOX-serie Deep State gaat op 5 april (12 april in Nederland) in première. En de FOX Networks Group heeft de actieserie nu al vernieuwd met een tweede seizoen.

Killing Eve


Killing Eve is een Amerikaanse dramaserie van de zender BBC America. De serie gaat op zondag 8 april in première. De BBC heeft nu al aangekondigd dat er een tweede seizoen komt.

Santa Clarita Diet


Seizoen drie zit al in de pen, maar Netflix moet de donkere komedieserie nog formeel vernieuwen met een derde seizoen. Showrunner Victor Fresco vertelde: “(…) We zijn nog niet vernieuwd met een derde seizoen, maar we zijn wel alvast begonnen met de schrijvers. Dus we zijn druk aan het schrijven, we zijn aan het duimen. We hebben geen enkel cijfer hoe de serie het doet (Netflix geeft geen kijkcijfers vrij), dus we moeten afwachten.”

Shakespeare & Hathaway: Private Investigators


BBC One heeft de Britse dramedy Shakespeare & Hathaway: Private Investigators vernieuwd met een tweede seizoen. De opnames van het tweede seizoen gaan in september 2018 van start.

Siren (2018)


Het is nog niet officieel aangekondigd door Freeform, maar het ziet er naar uit dat de fantasyserie Siren (2018) vernieuwd is door de zender. Siren (2018) vertelt het verhaal van de stad, Bristol Cove, die geobsedeerd is door zeemeerminnen. Daar verandert het leven van alle inwoners als er daadwerkelijk zeemeerminnen aan land komen. Deze gebeurtenis leidt al snel tot een oorlog.

The Terror


The Terror gaat in 2019 nog even verder. AMC heeft de serie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, intern vernieuwd met een tweede seizoen. AMC heeft de vernieuwing nog niet officieel bevestigd, maar MijnSerie houdt je op de hoogte van verder ontwikkelingen rond The Terror.

Casting Nieuws


NCIS


NCIS-actrice Pauley Perrette stopt met acteren in de serie. De geliefde forensisch wetenschapper uit de misdaadserie tweette dat ze haar laatste scène voor de show, die op 8 mei wordt uitgezonden bij CBS, heeft opgenomen.

Soof: Een Nieuw Begin


Robert de Hoog is te zien in het tweede seizoen van de televisieserie Soof: Een Nieuw Begin.

True Detective


Jeremy Saulnier heeft het derde seizoen van de HBO-serie True Detective per direct verlaten. Hij zou de eerste drie afleveringen gaan regisseren.

Kijkcijfers Series


Exportbaby


Op 7 april ging de nieuwe Nederlandse dramaserie Exportbaby in première bij KRO-NCRV. De vierdelige serie over ‘child trafficking’ trok op de première-avond slechts 178.000 kijkers.

Roseanne


Op 27 maart ging de Amerikaanse zender ABC van start met een nieuw seizoen van de komedieserie Roseanne. Dat gebeurde 20 jaar na de uitzending van de vorige reeks.

Pilots


Mrs. Fletcher


HBO heeft een pilot besteld van een nieuwe komedieserie Mrs. Fletcher, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tom Perrotta, onder andere bekend van The Leftovers, dat ook door HBO tot serie werd gemaakt.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


The CW


Naast Arrow, heeft The CW nog negen andere series vernieuwd, twee zijn er gecanceld en twee series moeten nog wachten op een vernieuwing of canceling.

Nominaties en Prijzen


BAFTA Television Awards


Woensdagochtend 4 april werden de nominaties bekendgemaakt voor de BAFTA Television Awards. Dat gebeurde in het hoofdkwartier van BAFTA in Piccadilly door Michelle Keegan en Ore Oduba.

Fenix


De Nederlandse misdaadserie Fenix is geselecteerd voor het Franse TV-festival Series Mania in het programma ‘Internationale Panorama’. Hiermee gaat de serie in aanwezigheid van regisseur Sahriff Korver zijn internationale première beleven. Fenix gaat over het grijze gebied tussen de boven- en onderwereld in het criminele Brabant. Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen. Het festival vindt plaats van 27 april tot en met 5 mei. Het International Panorama programma vertoont de 18 nieuwste en beste series uit de hele wereld.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Estherrr gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

- Showtime, seizoen 2 aflevering 47 Jubileumuitzending
Deze week was er weer een Showtime. Deze week een speciale jubileumuitzending. Showtime bestond twee jaar deze zaterdag (7 april 2018).

- Series en vechten of vluchten
Achtervolgingen zijn er genoeg in series, maar waarom gaan die gasten toch altijd rennen? Het is naast buitengewoon nutteloos, ook nog eens extreem vermoeiend en af en toe zelfs zeer pijnlijk, zo niet dodelijk.

Kijkcijfers: Week 13


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 26 maart tot en met 1 april in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 11 april kans op het derde seizoen van iZombie.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Missing (2017); Saknad is dan ook de Zweedse titel maar hoe vertaal je bijbelgordel in het Zweeds?, was bibelbältet.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht april 2018 die in week 15 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 10 april


00.00 – In Contempt – Serie première (BET)

-

Woensdag 11 april


18.25 – Yu-Gi-Oh! VRAINS – Seizoen 2 (TV Tokyo)

-

vrijdag 13 april


18.25 –Yo-kai Watch – Seizoen 4 (Disney XD)

-

Zaterdag 14 april


20.00 – Britain's Got Talent – Seizoen 12 (ITV2)

Wist je Dat?


Volgens NBC’s Robert ‘Bob’ Greenblatt de serie The Office best wel eens een reboot zou kunnen krijgen. Maar volgens de entertainment voorzitter zit een terugkeer van Friends en Seinfeld er echt niet in. En Cheers is volgens Greenblatt over het punt heen dat terugkeer nog mogelijk is. The Office zou net als The West Wing best wel een terug kunnen keren alleen dan niet met de volledige originele castleden. Van welke NBC-serie zou jij graag een revival zien?
Embed from Getty Images
Bob Greenblatt

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten