Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weer een nieuwe Stephen King serie

Nou, helemaal nieuw is het niet. The Stand (De Beproeving) is al eens eerder verfilmd. Maar dat kan wellicht altijd beter.
Het meer dan 1000 pagina’s dikke boek van Stephen King The Stand zal de basis gaan vormen voor een nieuwe tiendelige serie bij CBS All Access. Het verhaal van The Stand begint met Captain Trips, een super dodelijke en besmettelijk virus, die 99 procent van de wereldbevolking uitroeit. In deze Apocalyptische wereld probeert Randall Flagg, een zeer grote schurk in het Stephen King universum, voet aan de grond te krijgen. Maar Moeder Abagail probeert daar, samen met een kleine groep overlevenden, een stokje voor te steken.



Josh Boone, regisseur en schrijver, schijnt druk bezig te zijn met het nieuwe project. Hij mag van CBS All Access tien afleveringen gaan maken. Niet de film die Boone eerst in gedachten had. Helaas er verder nog niets bekend gemaakt door de streamingdienst van CBS. Wie de hoofdrollen gaan spelen en wanneer de serie in première zal gaan moet nog allemaal bekend worden gemaakt.

Kan The Stand beter tot serie worden gemaakt? Of was de eerste miniserie al goed genoeg?


Embed from Getty ImagesJosh Boone
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

E71
E71 5 april 2018, 19:23
The Stand is een van de weinige verfilmingen van King's verhalen die ik goed vond (de eerste miniserie dus). Het verhaal leent zich voor mijn gevoel zeker voor een serie verspreid over meer dan de 4 afleveringen van de miniserie. Helaas stellen de meer recentere verfilmingen van King's verhalen (in de vorm van een serie) vaak teleur. Maar omdat ik een fan ben van de eerste miniserie gun ik het een kans.
renzoroy
renzoroy 5 april 2018, 19:31
The Stand was niet de 1e miniserie gebaseerd op King's werk. Daarvoor hadden we al Salem's Lot, IT, Golden Years en The Tommyknockers (die ik persoonlijk allemaal vet vond) Zijn nu allemaal wel erg gedateerd, maar als kind vond ik vooral IT en Tommyknockers best wel eng... haha.
E71
E71 5 april 2018, 22:48
1e miniserie heeft betrekking op het origineel en de nieuwe verfilming van betreffende serie. Niet op het verfilmde werk van King in het algemeen.
renzoroy
renzoroy 5 april 2018, 22:51
Oh zo bedoel je, ik dacht dat je bedoelde dat the Stand uit 1994 de eerste miniserie was die gebaseerd is op een verhaal van King. My bad.. :)
BadWolf
BadWolf 6 april 2018, 08:18
Persoonlijk heb ik het een beetje gehad met de verfilmingen van Stephen King's werken. Sinds de man zelf de laatste film (The Dark Tower) geweldig vond terwijl dit zijn Magnum Opus gigantisch vern$%kte. geloof ik de verfilmingen wel. Het gaat alleen nog maar om de centen en niet op de kwaliteit.
Het boek ' The Stand' is een geweldig verhaal. De miniserie is ook prima met m.i. de juiste acteurs. Waarom weer opnieuw ?
renzoroy
renzoroy 6 april 2018, 08:23
The Dark Tower vond ik wel ok, maar ik heb de boeken niet gelezen. Er komt wel een 2e film, weer met Idris Elba en Matthew McConaughey en er komt ook een tv-serie van. De miniserie van The Stand vond ik ook erg goed, maar na 24 jaar mag die wel een x ge update worden toch :). Pet Sematary en Tommyknockers worden ook geremaked btw, plus dat we ook nog verfilmingen van In the Tall Grass en Doctor Sleep kunnen verwachten in 2019 :)
Log in om een reactie achter te laten