Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

'Makers Stranger Things hebben geen plagiaat gepleegd'

Matt en Ross Duffer, die beschuldigd worden het verhaal van de televisieserie Stranger Things niet zelf te hebben verzonnen, zeggen bewijs te hebben dat zij geen plagiaat hebben gepleegd.

Op 4 april meldde MijnSerie dat de gebroeders Duffer werden beschuldigd van plagiaat. Maar uit emails, in handen van entertainmentsite TMZ, blijkt dat de broers het verhaal van de serie al in november 2010 met anderen hadden gedeeld.

Embed from Getty Images
Matt en Ross Duffer

Dat is 3,5 jaar voordat Charlie Kessler, de filmmaker die de broers Duffer beschuldigt, meent het concept aan de broers te hebben voorgelegd. Volgens Kessler is Stranger Things gebaseerd op een idee dat hij op een feestje in 2014 voorlegde aan de makers Matt en Ross Duffer. Kessler wilde dit idee uitwerken tot een speelfilm, getiteld The Montauk Project.

De werktitel van Stranger Things was ook Montauk en de serie zou zich in eerste instantie afspelen in het plaatsje met die naam, voordat de producenten de serie naar het fictieve stadje Hawkins verplaatsten.

Stranger Things is een Amerikaanse science fictionserie van Netflix. De serie ging in première in juli 2016. Nadat een jongetje is verdwenen, wordt in Hawkins een mysterie onthuld dat te maken heeft met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten, en een vreemd meisje.
Vorige aflevering
Chapter Nine: The Piggyback
Chapter Nine: The Piggyback
04x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Stranger Things