Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Makers Stranger Things aangeklaagd voor 'stelen concept'

Regisseur Charlie Kessler klaagt de makers van Stranger Things aan voor 'het stelen van zijn idee' voor de Netflix-serie.

Volgens de regisseur is Stranger Things gebaseerd op een idee dat hij op een feestje in 2014 voorlegde aan de makers Matt en Rose Duffer. Kessler zegt dat de serie is gebaseerd op zijn korte film Montauk, meldt Hollywood Reporter. De regisseur wil dat alle materialen die volgens hem gebaseerd zijn op zijn ideeën worden vernietigd en niet meer worden gebruikt voor Stranger Things. Ook verwacht hij een schadevergoeding.

Netflix weigert tot dusver om op het nieuws te reageren, aldus de Amerikaanse nieuwswebsite. Waarom Kessler nu pas met zijn klachten komt is onduidelijk. Stranger Things ging in 2016 al van start en in oktober 2017 werd het tweede seizoen beschikbaar gesteld door Netflix.


Hollywood Reporter vertelt in bovenstaande video wat er aan de hand is.

Stranger Things is een sciencefictionserie, gesitueerd rondom de stad Hawkins. Nadat een jongetje is verdwenen wordt het stadje geteisterd door mysterieuze bovennatuurlijke zaken. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig en bevat verschillende verwijzingen naar films van Amerikaanse regisseurs als Steven Spielberg en Stephen King.

Op 20 maart meldde MijnSerie dat de acteurs in Stranger Things vette salarissen gaan verdienen voor hun medewerking aan het derde seizoen. De jeugdige acteurs strijken vanaf dat seizoen meer dan 200.000 dollar per aflevering op. Mogelijk heeft dat nieuws Charlie Kessler ertoe gebracht zijn klachten in te dienen. Hij vermoedt waarschijnlijk dat er flinke bedragen te incasseren zijn.
Vorige aflevering
Chapter Nine: The Piggyback
Chapter Nine: The Piggyback
04x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Stranger Things