Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en vechten of vluchten

Series en vechten of vluchten

Achtervolgingen zijn er genoeg in series, maar waarom gaan die gasten toch altijd rennen? Het is naast buitengewoon nutteloos, ook nog eens extreem vermoeiend en af en toe zelfs zeer pijnlijk, zo niet dodelijk.
Als je er op gaat letten merk je dat vooral in misdaad-/ en politieseries boefjes altijd gaan rennen als iemand zelfs alleen maar ruikt als politie. Roepen ze dan nog eens ‘Stop politie’ is het helemaal gebeurd. De boefjes, of ze nu schuldig zijn of niet, zetten het in negen van de tien keer op een rennen. Dom, heel dom, want ze worden in dezelfde aantallen gepakt. En hoe.
Embed from Getty Images

De meest leuke, fantastische, pijnlijke of bloederige manieren worden door de makers bedacht om het geboefte te vangen. Autodeuren is een vaak gebruikte methode, maar ook gewone deuren, armen en vuisten worden gebruikt om de renner te stoppen. Ook snoekduiken zie je regelmatig terugkeren. Altijd leuk voor het effect.

Wat je ook vaak ziet terugkeren is het feit dat de boefjes vaak proberen te ontsnappen door een weg over te steken. Je raadt het al, het terug koppen van een auto, bus of vrachtwagen is menselijk niet mogelijk. Dus voor het extra bloederige effect laten ze een snel rijdend voertuig, het liefst een auto met lange ronde motorkap of een kleine vrachtwagen/bus met platte voorkant, de vluchtende boef stoppen.
Embed from Getty Images

Een platte voorkant betekent meestal gegarandeerd de dood van de renner en een auto met lange ronde motorkap houdt meestal in het boefje met een smak tegen het vooruit aankomt en zeker in de boeien geslagen kan worden, al dan niet met lichte tot zware verwondingen, door de achtervolgende gendarmes.

Maar sommige boefjes ontpoppen zich tot ware daders en zijn vaak dus schuldig en die gaan dan terugschieten of zelfs vechten. Fout, dan kun je beter vluchten want de kans dat je geraakt wordt door een kogel uit een politiewapen is vrij groot. Sommige denken vaak eerst te gaan rennen en als ze er dan achter komen dat deze zeer vermoeiende bezigheid geen enkel effect heeft gaan ze schieten.
Embed from Getty Images

Ja, en de politie schiet terug en vaak ook raak. Soms is de hoeveelheid politie te groot en dan geeft de dader zich over door braaf op de knieën te gaan zitten en zijn handen omhoog te steken. Goh, denk ik dan steevast, had je dat niet meteen kunnen doen? Maar ja, dat is natuurlijk niet leuk voor de kijker en ook kan de kijker dan niet genieten van de stoere politieagent die het geboefte uiteindelijk gevangen heeft genomen.

In vele series, zoals Chicago PD en S.W.A.T. (2017), komen dit soort scenario’s voor. Al dan niet met collateral damages (nevenschade) van omstanders, politieagenten en/of gebouwen, voertuigen en aanverwante artikelen. Maar ik ben al lang geleden tot de simpele conclusie gekomen dat wegrennen voor de politie geen enkele zin heeft. En de leukste renners zijn diegene die worden gestopt door een deur van een auto, boem is ho zullen we maar zeggen.

Met vriendelijke seriegroet en ren voorzichtig

Mandy
Embed from Getty Images
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten