Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 15

Inhoud

  Weekoverzicht van 10 april tot en met 17 april
  Vanwege Pasen zijn we een dagje later met het weekoverzicht.

  * Weetjes:
  -Black Lightning onderging bij The CW een volledige make-over. De superheldenserie die eerst bij FOX uitgezonden zou worden, maar later verhuisde naar The CW, zag er bij FOX heel anders uit. Volgens bronnen: “Dit jaar bestelde The CW op het laatste moment een pilot van Black Lightning, waar deze eerst voor FOX was. Omdat het oorspronkelijke scenario voor FOX geschreven was, werd dat niet gebruikt en is er een kortere presentatie gefilmd. Die werd wederom gebaseerd op een DC-eigendom en geproduceerd door [Greg] Berlanti.” Black Lighting vertelt het verhaal van Jefferson Pierce (Cress Williams foto), die al jaren niet meer actief is als superheld. Maar als zijn dochter gerekruteerd wordt door een lokale bende, besluit hij het kostuum van Black Lightning weer van de wilgen te halen.


  Datums Series
  ABC
  - ABC heeft nieuwe en terugkerende series op het schema staan deze zomer.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Syfy
  - Syfy kondigde het uitzendschema aan van aanstaande zomer, met één nieuwe en vijf terugkerende series.

  USA Network
  - USA Network heeft het zomerschema aangekondigd van de nieuwe series The Sinner, Big Little Star en terugkerende series.

  Gecancelde Series
  Gangland Undercover
  - History Channel heeft besloten om niet verder te gaan met Gangland Undercover. In Canada en Groot-Brittannië is wel het gehele tweede seizoen uitgezonden, maar of de kijkers in de Verenigde Staten zo gelukkig zullen zijn is de vraag. Na slechts drie afleveringen in het tweede seizoen heeft History de serie Gangland Undercover uit het uitzendschema gehaald. Het is niet bekend of de serie wel een seizoen drie krijgt buiten de Verenigde Staten om.

  Outsiders
  - WGN America heeft de dramaserie Outsiders gecanceld. De laatste aflevering van het tweede seizoen op 25 april aanstaande gaat gelden als seriefinale.

  Star Wars Rebels
  - Het vierde seizoen gaat in het najaar van 2017 van start en het wordt ook meteen de allerlaatste. Disney XD heeft besloten om de Star Wars animatieserie te cancelen, er komt geen vijfde seizoen van Star Wars Rebels.
  Video on youtube


  Nieuwe Series
  48 Hours: NCIS
  - NCIS fans kunnen zich gaan opmaken voor een kijkje in de echte keuken van NCIS (Naval Criminal Investigative Service). CBS heeft een nieuwe zesdelige serie besteld waarin de kijker wordt getrakteerd op echte zaken die onderzocht worden door de NCIS, en Rocky Carroll (hij speelt Leon Vance in NCIS) zal de serie presenteren. De serie krijgt de titel 48 Hours: NCIS. Vanaf 25 april zal de serie te zien zijn bij CBS.
  Video on youtube


  Alexa & Katie
  - Alexa & Katie wordt de eerste multi-camera-komedieserie die door Netflix geproduceerd wordt. Alexa & Katie hebben een order gekregen voor een eerste seizoen van dertien afleveringen. Alexa & Katie gaat over twee levenslange vriendinnen, Alexa (Paris Berelc, Mighty Med) en Katie (nieuwkommer Isabel May), die niet kunnen wachten om hun eerste jaar op highschool te gaan beginnen. De twee vriendinnen staan voor een crisis waardoor ze het gevoel hebben dat ze buitenstaanders zijn, terwijl het erop lijkt dat alles wat belangrijk is er juist bijhoren is.

  Condor
  - AT&T heeft een nieuwe serie op stapel staan, gebaseerd op het boek van Sydney Pollack, Three Day of the Condor. Hierin zullen Max Irons (The White Queen) en Mira Sorvino (Intruders) een rol gaan spelen. Condor wordt als volgt omschreven; Condor volgt Joe Turner (Irons), een jonge CIA analist, wiens idealisme wordt getest als hij per ongeluk op een vreselijk maar brilant plan stuit die de levens van miljoenen bedreigt. Sorvino zal Marty Frost gaan spelen, een onderzoeker die weer terugkeert uit pensionering, om het onderzoek over te nemen, nadat het kantoor van Joe wordt aangevallen.

  DailyMailTV
  - Dr. Phil McGraw is bezig met een nieuw project. De televisiepresentator is bezig met het produceren van een nieuwe syndicated serie genaamd DailyMailTV. Het is gebaseerd op de Britse nieuwsmagazine en zal exclusieve verhalen en andere inhoud van de DailyMail.com behandelen samen met breaking news over topics als entertainment, misdaad, gezondheid, wetenschap en technologie. Het is de bedoeling dat DailyMailTV dit najaar in première gaat in de Verenigde Staten bij verschillende aanbieders. McGraw is uitvoerend producent samen met Jay McGraw, Carla Pennington en DailyMail-uitgever Martin Clarke. McGraw zei: “We zijn heel blij om te mogen samenwerken met onze partners Sinclair, Tribune, Gray en distribiteur CBS Television Distribution om DailyMailTV te kunnen gaan brengen door het hele land. De serie zal de beste elementen van de website gaan combineren met het vermaken van de televisiekijker.”

  Edith
  - John Cleese keert terug naar het kleine scherm in BBC's komische miniserie Edith.

  Harrow
  - Harrow is de eerste internationale productie onder leiding van Keli Lee.

  Rainbow Crow
  - John Legend (foto) heeft er een baan bij. Hij gaat in de nieuwe animatieserie Rainbow Crow de stem inspreken van het hoofdkarakter, namelijk een vogel. Ook zal Legend een deel van de productie op zich nemen. "Rainbow Crow brengt verhaal en muziek samen op een nieuwe manier", vertelt de zanger. "Het gaat over donkere tijden en hoe je daarmee om kan gaan. Het is een goede boodschap, ook als we kijken naar wat er allemaal gebeurt in de wereld." Helaas kunnen we nog niet zeggen wanneer de serie in première zal gaan.


  Sleeping Beauties
  - En weer heeft de King of Horror een serie op stapel staan. Dit keer wordt het boek Sleeping Beauties tot serie omgetoverd.

  The Forgotten Army
  - Amazon wordt in december in India gelanceerd en gaat maar liefst achttien producties maken. Eén ervan heeft de werktitel The Forgotton Army meegekregen. De serie is gebaseerd op Subhash Chandra Bose, die het Indian National Army oprichtte.

  The Haunting of Hill House
  - Netflix heeft direct tien aflevering besteld van het eerste seizoen van de nog naamloze serie gebaseerd op het boek van Shirley Jackson, The Haunting of Hill House. Het boek uit 1959 wordt beschouwd als één van de beste spookverhalen uit de twintigste eeuw. Synopsis van het boek; Geen levend organisme kan lang in een wereld van volstrekte realiteit leven zonder gestoord te worden; zelfs Leeuweriken en sprinkhanen dromen, volgens sommigen. Hill House, dat zeker gestoord was, stond eenzaam op de heuvels en hield het duister opgesloten... de stilte drukte gestaag tegen het hout en de stenen van Hill House, en wat daar leefde, leefde alleen. Vier mensen zijn naar het verlaten landhuis gekomen: Dr. Montague, gefascineerd door het occulte; Luke, de toekomstige erfgenaam; Theodora, die een mislukte relatie wil vergeten, en Eleanor, eenzaam en gevoelig - voor vriendschap, liefde en gelach, maar ook voor het huis... De serie wordt geregisseerd, geschreven en uitvoerend geproduceerd door Mike Flanagan (Most Daring).

  The Marvelous Mrs. Maisel
  - Amazon heeft meteen twee seizoenen besteld van de nieuwe Amy Sherman-Palladino-serie The Marvelous Mrs. Maisel.

  Vernieuwde Series
  Centraal Medisch Centrum
  - Er komt een tweede seizoen van RTL4's ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum. In Centraal Medisch Centrum (CMC) worden de dramatische gebeurtenissen rond directeur Cleo, de medische staf en de patiënten gevolgd. Ook worden hun onderlinge relaties gevolgd, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven daarbuiten. Wie er van de vijftien castleden zullen terugkeren in het tweede seizoen is nog niet bekend gemaakt. De opnames van het tweede seizoen van CMC zullen over een half jaar van start gaan.

  Degrassi: Next Class
  - Netflix heeft heel stilletjes de familie dramaserie Degrassi: Next Class vernieuwd met maar liefst twee seizoenen. Het al eerder aangekondigde vierde seizoen gaat deze zomer nog van start en seizoen vijf en zes staan gepland om in 2018 uitgezonden te worden.

  Designated Survivor
  - Ze moeten nog wel een nieuwe showrunner vinden voor het tweede seizoen, maar Designated Survivor heeft een vernieuwing te pakken.

  Fear The Walking Dead
  - Nog voor de start van het derde seizoen heeft AMC een vierde seizoen besteld van de zombieserie Fear the Walking Dead. Daarnaast maakte de zender bekend dat Andrew Chambliss en Ian Goldberg (Once Upon a Time) de co-producenten zullen zijn.

  Grace and Frankie
  - De wereld wist het al in maart 2017, maar nu heeft Netflix het nieuws eindelijk officieel gemaakt: Grace and Frankie is vernieuwd met een vierde seizoen.

  Nashville
  - De muzikale serie Nashville heeft Hulu en CMT geen windeieren gelegd. Geen verrassing dus dat Nashville een zesde seizoen gaat krijgen.

  Poldark
  - Ook deze week weer goed nieuws uit Cornwall; de dramaserie Poldark is vernieuwd.

  Shadowhunters
  - Freeform heeft het nieuws nog niet officieel aangekondigd, maar het ziet er naar uit dat Shadowhunters is vernieuwd met een derde seizoen. Volgens bronnen gaat de productie van het derde seizoen op 14 augustus van start en eindigen de opnames op 18 mei 2018. Zodra Freeform het nieuws officieel heeft gemaakt laat MijnSerie dat uiteraard weten.

  Silent Witness
  - BBC One heeft de Britse misdaadserie Silent Witness vernieuwd met een 21ste seizoen. Het 21ste seizoen zal in 2018 te zien zijn bij de BBC.

  The Arrangement (2017)
  - E!'s dramaserie The Arrangement (2017) is vernieuwd met een tweede seizoen.

  The Breaks
  - VH1 heeft de muzikale dramaserie The Breaks vernieuwd met een tweede seizoen. “We zijn erg opgewonden over hoe The Breaks heeft gepresenteerd. We hebben de schrijverskamer al geopend voor een tweede seizoen, we hebben het nog niet officieel een groenlicht gegeven maar alles ziet er goed uit. (…).”

  The Crown
  - Netflix heeft de Britse historische dramaserie The Crown vernieuwd met een derde seizoen. De serie neemt dan afscheid van Claire Foy en Matt Smith en verwelkomt Camilla Parker Bowles.

  The Goldbergs (2013)
  - ABC heeft de komedieserie The Goldbergs (2013) vernieuwd met een vijfde seizoen. Het vijfde seizoen moet nog formeel worden aangekondigd door ABC. Zoals het er nu uitziet zal seizoen vijf in het najaar van 2017 van start gaan bij de alfabetzender.

  The Magicians
  - Het tweede seizoen trok zelfs beter cijfers uit de hoge hoed dan het eerste seizoen van The Magicians, Syfy vernieuwd daarom, niet verbazingwekkend, The Magicians.

  The Path
  - De Hulu dramaserie The Path is vernieuwd met een derde seizoen. De eerste twee seizoenen zijn nu in zijn geheel te bekijken bij Hulu.

  Casting Nieuws
  Dice
  - Het tweede seizoen van Dice gaat deze zomer nog van start, en ze hebben een nieuw castlid toegevoegd. Ron Livingston (Search Party) zal een terugkerende rol gaan krijgen in de semi-autobiografische komedie Dice. Livingston zal Sydney Stein, een entertainment advocaat die je het ene minuut kan paaien en het andere minuut kan laten vallen, gaan spelen. Stein gaat akkoord om Dice een groot plezier te doen, maar als hij zelf in de problemen komt, kijkt hij naar Dice voor hulp.

  Goliath
  - Het tweede seizoen Goliath heeft een nieuwe regisseur. Walter Hill (Deadwood) zal twee afleveringen van het tweede seizoen gaan regisseren. Het zal de eerste en de laatste aflevering gaan worden van het tweede seizoen waar Hill aan het roer staat. Er is nog datum aangekondigd voor de start van het tweede seizoen.

  Jane the Virgin
  - Tyler Possey (Teen Wolf) gaat naar The CW en verruilt weerwolven voor dramedy. Possey zal in het vierde seizoen van Jane the Virgin een terugkerende rol gaan spelen. Er is weinig over het karakter die Possey gaat spelen bekend, behalve dat hij iemand is uit het verleden van Jane. Possey zal al te zien zijn in de seizoensfinale van het derde seizoen van Jane the Virgin.

  Mr. Robot
  - Het derde seizoen van Mr. Robot krijgt er een nieuw karakter bij. Rizman Manji (The Magicians) zal de nieuwe partner gaan spelen van Dominique DiPierro (Grace Gummer). Norm zal samen met Dominique gaan werken aan het onderzoek van de Five/Nine hack. Al eerder werd bekend dat Bobby Cannavale in het derde seizoen een reguliere rol zal gaan krijgen. Het is de bedoeling dat de kritisch toegejuichte serie Mr. Robot in oktober 2017 weer van start zal gaan.

  Queen of the South
  - Paola Andino (foto) zal een rol krijgen in het tweede seizoen van Queen of the South. Andino (Every Witch Way) zal in het tweede seizoen van de USA Network-dramaserie de rol gaan spelen van Olivia ‘Chaparra’ Gutierrez een feestbeest met een brutale mond en een honger naar problemen. Het tweede seizoen van Queen of the South gaat op 8 juni van start bij USA Network.


  Ray Donovan
  - Ray Donovan krijgt nieuw bezoek. In het vijfde seizoen van de populaire Showtime-dramaserie Ray Donovan zal Ryan Dorsey (Pitch) zijn intrede doen. Dorsey (foto) zal de dubbelzinnige dief Dime-Bag gaan spelen. Het vijfde seizoen van Ray Donovan staat gepland om aankomende zomer van start te gaan.


  Star
  - Het tweede seizoen van de muzikale FOX-serie Star krijgt een nieuwe showrunner. Het zal de derde showrunner gaan worden. Karin Gist (Grey’s Anatomy) heeft een tweejarig contract getekend met de producenten van Star, 20th Century Fox Television. Gist zal niet alleen gaan werken in deze twee jaar aan Star maar ook aan andere projecten van de studio.

  Dirk Gently's Holistic Detective Agency
  - BBC America's serie Dirk Gently's Holistic Detective Agency heeft Vogel een promotie gegeven. Osric Chau zal in het tweede seizoen van Dirk Gently's Holistic Detective Agency zijn rol als Vogel continueren als regulier karakter. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen van de komische detectiveserie van start zal gaan.

  Columns
  Showtime, seizoen 2 – aflevering 1
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 14
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 3 april tot en met 9 april.

  Kijktip van de Week
  Fargo
  - Kijktip van de week is de serie Fargo. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen.


  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 15 het populairs?. Klik hier om het te lezen.


  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Twin Peaks
  - HBO Europe en Sky Germany zullen Twin Peaks gaan uitzenden in grote delen van Centraal en Oost-Europa. De revival van Twin Peaks geregisseerd door David Lynch zal in Polen, Roemenië, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Bulgarije, Moldavië, Slovenië, Kroatië, Servië, Kosovo, Montenegro, Macedonië en Bosnië Herzegovina uitgezonden gaan worden door HBO. En Sky Germany zal Duitsland en Oostenrijk voor zijn rekening nemen. Ook de originele serie van Twin Peaks zullen beschikbaar worden gemaakt in de bovenstaande landen. Het derde seizoen van Twin Peaks zal op 22 mei van start gaan bij Showtime.

  Overlijdensberichten
  Charlie Murphy
  - Komiek Charlie Murphy is woensdag 12 april overleden aan de gevolgen van leukemie. De Amerikaanse (stem)acteur en komiek was de oudere broer van acteur Eddie Murphy. Murphy speelde in series als onder andere Chappelle's Show, The Boondocks, Are We There Yet?, Hawaii Five-0, Black Dynamite en Black Jesus. Zijn laatste rol was in de serie Power in 2017 als Marshal Williams. Charles Quinton Murphy is 57 jaar geworden, R.I.P.


  Clifton James
  - De acteur Clifton James is zaterdag 15 april overleden. Clifton werd vooral bekend als sheriff J.W. Pepper in twee James Bond films. Maar James speelde ook vele rollen in series als Dallas, Murder, She Wrote, The A-Team, The Dukes of Hazzard en Gunsmoke. Zijn laatste televisieserie rol was in 1996 in All My Children. George Clifton James is 96 jaar geworden, R.I.P.

  Prijsvragen
  Antwoorden prijsvragen week 14
  - De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

  * Person of Interest
  Vraag: Vlak voordat Samaritan The Machine kan bereiken, redt Finch 'haar'. Waarmee doet hij dit?
  Antwoord: Een koffer vol RAM-chips

  * iZombie
  Vraag: Waarom doet Liv graag pikante saus over hersenen voor ze gaat eten?
  Antwoord: Zo kan ze ze proeven

  * NCIS: Los Angeles
  Vraag: Welke collega is ook werkzaam voor de LAPD?
  Antwoord: Deeks

  * Penny Dreadful
  Vraag: Wat is het symbool van eenheid van de families Murray en Ives?
  Antwoord: Een open poort van het landgoed waar de huizen van beide families op staan.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van april.

  -Dinsdag 18 april
  20.35 – Topdokters – Seizoen 4 (VIER)
  22.20 – De Rijdende Rechter, wordt vervolgd – Seizoen 3 (KRO-NCRV)

  -Zondag 23 april:
  00.00 – El Chapo – Serie première (Univision)
  20.00 – The Durrells – Seizoen 2 (ITV)
  21.00 – The Island with Bear Grylls (Channel 4)
  21.00 – Grantchester – Seizoen 3 (ITV)

  * Wist je Dat?:
  -Scully en Mulder weer even bij elkaar zijn gekomen. De kleine reünie tussen David Duchovny en Gillian Anderson vond plaats voor de aankomende audio-productie van The X Files, The X Files: Cold Cases. Gebaseerd op de grafische novelles van Joe Harris, nemen de audioseries de luisteraar mee tussen de gebeurtenissen van The X Files: I Want to Believe en de revival van The X Files op televisie. Het verhaal haalt Scully en Mulder uit de anonimiteit om een groeiende samenzwering te onderzoeken. Hierbij zijn niet alleen hun oude departement, maar ook de regering en een kracht van niet uit deze wereld bij betrokken.

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy

  Gillian Anderson en David Duchovny

  Leuk?
  6
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (2)

  avatar_sarlottje
  18 apr 2017 13:06 -
  En weer bedankt!
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  18 apr 2017 13:34
  En jij weer bedankt voor de goede tips ;-)
  Reageer