Twin Peaks

8,0 / 10
52 min
Misdaad, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8,0 / 10
3seizoenen/48afleveringen/1990 - 2020 
NetwerkShowtime
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:52 min19902020 (Beëindigd)
Genres:MisdaadMysterie
Netwerk:Showtime
Twin Peaks is een Amerikaanse mysterieuze misdaadserie van de zender Showtime/ABC. De serie ging in première op 8 april 1990.

De serie speelt zich af in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken.

De serie die in de Verenigde Staten werd uitgezonden door ABC, verkreeg snel een wereldwijde cultstatus. Op het eerste seizoen van acht afleveringen volgde een tweede seizoen met 22 afleveringen. De Peaksmania uitte zich onder andere in een aantal boeken over de serie. Twin Peaks werd voor de tijd waarin het werd opgenomen, gefilmd in een voor televisieproducties zowel technisch als kunstzinnig revolutionaire wijze die eerder enkel aan films was voorbehouden. Het zette daarmee een standaard voor latere televisieseries.

Nadat in de negende aflevering van seizoen twee (de zeventiende aflevering in totaal) de moord op Laura Palmer werd opgelost, verflauwde de aandacht voor de serie. Nieuwe, meer obscure verhaallijnen sloegen niet aan en toen vervolgens de kijkcijfers daalden, twijfelde ABC over de aankoop van nieuwe afleveringen. Hoewel het tweede seizoen eindigde met een dramatische cliffhanger volgde er geen derde seizoen. Wel volgde er in 1992 een film: Twin Peaks: Fire Walk With Me, een prequel op de serie.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 2
0 / 22
Seizoen 3
0 / 18

Recensies (1)

Twin Peaks: The Return

10

Nieuws (45)

Tijdens een interview werd David Lynch, maker van Twin Peaks, gevraagd of de serie ooit zal terugkeren met een nieuw seizoen.
25 jun 2018
2
Op 11 december zijn de nominaties bekendgemaakt voor de 75ste Golden Globe Awards. Uiteraard zoals elk jaar richt MijnSerie zich op de series. Op 7 januari 2018 zullen de prijswinnaars bekendgemaakt worden. Kijk voor...
11 dec 2017
4
Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 20 tot en met 26 november voor je op een rijtje gezet. Weetjes The Walking Dead...
27 nov 2017

Populaire reacties (14)

10
24 okt 2015
Waarschijnlijk een van de invloedrijkste series in serie land.
In veel series kun je dit ook goed zien.
Maar twin peaks is toch nog steeds onvervangbaar en ik vind persoonlijk dat ook de tweede helft van seizoen 2 erg goed is!
-
30 mei 2017
Zou je kunnen beginnen aan seizoen 3 zonder ooit 1 en 2 gezien te hebben?

Vergelijkbare series

Dexter
9 stemmen
Breaking Bad
5 stemmen
Sleepy Hollow
3 stemmen
Homeland
2 stemmen