Twin Peaks

8,0 / 10
52 min
Misdaad, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8,0 / 10
3seizoenen/48afleveringen/1990 - 2020 
NetwerkShowtime
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:52 min19902020 (Beëindigd)
Genres:MisdaadMysterie
Netwerk:Showtime
Twin Peaks is een Amerikaanse mysterieuze misdaadserie van de zender Showtime/ABC. De serie ging in première op 8 april 1990.

De serie speelt zich af in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken.

De serie die in de Verenigde Staten werd uitgezonden door ABC, verkreeg snel een wereldwijde cultstatus. Op het eerste seizoen van acht afleveringen volgde een tweede seizoen met 22 afleveringen. De Peaksmania uitte zich onder andere in een aantal boeken over de serie. Twin Peaks werd voor de tijd waarin het werd opgenomen, gefilmd in een voor televisieproducties zowel technisch als kunstzinnig revolutionaire wijze die eerder enkel aan films was voorbehouden. Het zette daarmee een standaard voor latere televisieseries.

Nadat in de negende aflevering van seizoen twee (de zeventiende aflevering in totaal) de moord op Laura Palmer werd opgelost, verflauwde de aandacht voor de serie. Nieuwe, meer obscure verhaallijnen sloegen niet aan en toen vervolgens de kijkcijfers daalden, twijfelde ABC over de aankoop van nieuwe afleveringen. Hoewel het tweede seizoen eindigde met een dramatische cliffhanger volgde er geen derde seizoen. Wel volgde er in 1992 een film: Twin Peaks: Fire Walk With Me, een prequel op de serie.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 22
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 18
Seizoen 3

Populaire reacties (14)

avatar anonymous
-
24 okt 2015
Waarschijnlijk een van de invloedrijkste series in serie land.
In veel series kun je dit ook goed zien.
Maar twin peaks is toch nog steeds onvervangbaar en ik vind persoonlijk dat ook de tweede helft van seizoen 2 erg goed is!
avatar anonymous
-
4 feb 2015
Met het oog op het komende derde seizoen deze serie toch maar eens gekeken en zeker tot de helft van het tweede seizoen niet teleurgesteld. De intro toont een rustiek dorpje ver van de samenleving, maar waar je in terecht komt is een dorp waarin de ene persoon nog diepere gronden heeft dan de andere.

Tweede helft van seizoen 2 was duidelijk minder. Ben wel benieuwd hoe seizoen 3 eruit moet gaan zien....

Vergelijkbare series

Dexter
9 stemmen
Breaking Bad
5 stemmen
Sleepy Hollow
3 stemmen
Homeland
2 stemmen
Black Mirror
2 stemmen
Twin Peaks