Twin Peaks

8,0 / 10
52 min
Misdaad, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8,0 / 10
3seizoenen/48afleveringen/1990 - 2017 
NetwerkShowtime
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Videoland
Looptijd:52 min19902017 (Beëindigd)
Genres:MisdaadMysterie
Netwerk:Showtime
Twin Peaks is een Amerikaanse mysterieuze misdaadserie van de zender Showtime/ABC. De serie ging in première op 8 april 1990.

De serie speelt zich af in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken.

De serie die in de Verenigde Staten werd uitgezonden door ABC, verkreeg snel een wereldwijde cultstatus. Op het eerste seizoen van acht afleveringen volgde een tweede seizoen met 22 afleveringen. De Peaksmania uitte zich onder andere in een aantal boeken over de serie. Twin Peaks werd voor de tijd waarin het werd opgenomen, gefilmd in een voor televisieproducties zowel technisch als kunstzinnig revolutionaire wijze die eerder enkel aan films was voorbehouden. Het zette daarmee een standaard voor latere televisieseries.

Nadat in de negende aflevering van seizoen twee (de zeventiende aflevering in totaal) de moord op Laura Palmer werd opgelost, verflauwde de aandacht voor de serie. Nieuwe, meer obscure verhaallijnen sloegen niet aan en toen vervolgens de kijkcijfers daalden, twijfelde ABC over de aankoop van nieuwe afleveringen. Hoewel het tweede seizoen eindigde met een dramatische cliffhanger volgde er geen derde seizoen. Wel volgde er in 1992 een film: Twin Peaks: Fire Walk With Me, een prequel op de serie.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 2
0 / 22
Seizoen 3
0 / 18

Recensies (1)

Twin Peaks: The Return

10

Nieuws (55)

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat The Twilight Zone (2019) een tweede seizoen zou krijgen. Nu is er meer bekend over de cast.
9 mei 2020
Netflix heeft zeven nieuwe castleden bekend gemaakt voor het tweede seizoen van The Witcher, dat in 2021 wordt verwacht en waarvan de productie net is begonnen.
23 feb 2020
The Guardian heeft een lijst gemaakt van de 100 beste series die van 1997 tot heden zijn of worden uitgezonden.
26 sep 2019
10

Populaire reacties (14)

10
24 okt 2015
Waarschijnlijk een van de invloedrijkste series in serie land.
In veel series kun je dit ook goed zien.
Maar twin peaks is toch nog steeds onvervangbaar en ik vind persoonlijk dat ook de tweede helft van seizoen 2 erg goed is!
-
30 mei 2017
Zou je kunnen beginnen aan seizoen 3 zonder ooit 1 en 2 gezien te hebben?

Vergelijkbare series

Dexter
9 stemmen
Breaking Bad
5 stemmen
Sleepy Hollow
3 stemmen
Homeland
2 stemmen
Riverdale
2 stemmen