Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Edith, de terugkeer van John Cleese

John Cleese keert terug naar het kleine scherm in de BBC komische miniserie Edith.

Voor het eerst sinds zijn werkelijk briljante rol als Basil Fawlty in Fawlty Towers zal John Cleese een hoofdrol gaan spelen in een komische serie. De zesdelige miniserie Edith zal bij de BBC te zien zijn. Dit terwijl Cleese nog niet zolang geleden liet weten niet meer voor de BBC te willen werken. In Edith speelt Cleese de rol van overbuurman Phil en hij zal samen spelen met Alison Steadman (Orphan Black) als Edith.

Edith werd bedacht en geschreven door scenarist Charles McKeown (Brazil) en gaat over een weduwe Edith die dagelijks wordt bezocht haar oude minnaar Phil, die in het huis tegenover dat van haar woont. Wanneer Phil Edith eindelijk weet te overtuigen om met haar te trouwen, staat Ediths 50 jaar oude zoon (Jason Watkins) plots voor de deur en kondigt aan dat hij zijn baan en gezin heeft verloren. Nu deze zoon bij Edith moet intrekken, worden de trouwplannen van Edith en Phil in de koelkast gezet.

Cleese vertelde: “Dit is het meest plezierige verhaal van alle scripts die ik in de afgelopen honderd jaar kreeg toegestuurd. Ik verheug me er ook weer met Alison samen te werken, dat is alweer zo lang geleden." Cleese werkte samen met Alison Steadman in de film Clockwise.

Ook Jessica Hynes, Anne Reid, Rosie Cavaliero, James Cosmo en Peter Egan spelen een rol in de miniserie Edith. Moira Williams en Chris Sussman zijn de uitvoerend producenten van Edith en Sandy Johnson zal alle afleveringen regisseren.

Ga jij kijken naar Edith?


John Cleese
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Helgoned
Helgoned 14 april 2017, 02:16
Ik ga kijken, ik ben benieuwd....
Vorig jaar zag ik John Cleese in Amsterdam en zijn timing was nog steeds perfect!
antimidant
antimidant 14 april 2017, 11:25
Uiteraard ga ik kijken..... Cleese is geniaal...
Log in om een reactie achter te laten