Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Crown vernieuwd en meer nieuws over de Netflix-serie

Netflix heeft de Britse historische dramaserie The Crown vernieuwd met een derde seizoen. De serie neemt dan afscheid van Claire Foy en Matt Smith en verwelkomt Camilla Parker Bowles.

Netflix heeft The Crown officieel vernieuwd met een derde seizoen, waarin de castinglijst op zijn kop zal worden gezet. Foy en Smith zullen vervangen worden door oudere acteurs omdat de serie enkele jaren in de tijd vooruit zal springen. Het derde seizoen staat gepland om in 2018 van start te gaan, zeer waarschijnlijk gevolgd door een vierde seizoen in 2019. Het tweede seizoen van The Crown gaat dit najaar van start bij Netflix.

Claire Foy, die Queen Elizabeth II speelt, is er klaar voor om afscheid te nemen van haar karakter. Volgens Foy kwam de castverandering niet als een schok: “We wisten van het begin waar we voor hebben getekend. En ook, en dat zeg ik niet om grappig te zijn, maar het is een echt pluspunt.” We weten niet hoeveel druk Foy ervaart om de meest beroemde en vereerde persoon van Groot Brittannië te spelen. Foy vervolgde: “Ik zal het vreselijk gaan missen. Maar ik kan niet wachten om te zien waar het naar toe gaat, ik kan niet wachten.”

In het tweede seizoen zal volgens bedenker Peter Morgan de focus meer komen te liggen op Prins Philip (Smith): “Ik vind hem buitengewoon interessant – zijn jeugd nogmaals, dat kan je niet verzinnen. De ziel van het tweede seizoen gaat over zijn complexiteit,” zei Morgan in maart bij de Royal Television Society. Seizoen twee zal starten tijdens de Suez crisis in 1956 en zal eindigen in 1963 met het aftreden van Minister President Howard Macmillan.

In het derde seizoen, die volgens de bazen van The Crown samen met het vierde seizoen al klaar ligt, zal Camilla Parker Bowles, ook bekend als HRH Duchess of Cornwall, haar intreden doen. Wie er gecast gaat worden voor de rollen van Parker Bowles, Elizabeth en Philip moet nog bekend worden gemaakt.

Ga jij naar het tweede seizoen kijken? En ben je blij dat de serie nu al is vernieuwd met een derde seizoen?


Matt Smith en Claire Foy
Vorige aflevering
Sleep, Dearie Sleep
Sleep, Dearie Sleep
06x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
12 apr 2017 14:18 - 12 apr 2017 21:20
Ik verheug me er al op. Ben ook benieuwd of ze Diana er nog in terug laten komen.
Reageer
avatar_monique1963
12 apr 2017 20:16 -
daar ben ik ook benieuwd naar
Reageer
The Crown