Leuk?
18
1
Bekijk stemmen

ABC vernieuwt Designated Survivor

Ze moeten nog wel een nieuwe showrunner vinden voor het tweede seizoen, maar Designated Survivor heeft een vernieuwing te pakken.

ABC heeft de thriller-/dramaserie vernieuwd met een tweede seizoen, die in het najaar van 2017 van start gaat. ABC moet alleen nog een vervanging vinden voor vertrekkend showrunner Jeff Melvoin.

De nieuwe showrunner wordt de vierde op een rij. Eerst was Amy B. Harris (Wicked City) de aangewezen showrunner voor de David Guggenheim dramaserie, maar Harris werd na de pilot vervangen door Feldman (Blood & Oil), die heeft geholpen om de serie te lanceren met degelijke recensies en indrukwekkende kijkcijfers, inclusief achteraf terugkijken.

Wat is een Designated Survivor precies? In de Verenigde Staten wordt er een Designated Survivor (ook wel designated successor) aangewezen in het kabinet die niet fysiek aanwezig is en beschermd wordt op een geheime locatie als de president en andere topleiders (onder andere de vicepresident en andere kabinetsleden) samen zijn op één locatie, zoals tijdens de State of the Union. Dit wordt gedaan in het geval van een catastrofe die alle officiële opvolgers van de president en de president zelf dood. Als dat gebeurd wordt de Designated Survivor automatisch de waarnemend president van de Verenigde Staten.

Designated Survivor ging op 21 september 2016 in première en kreeg eind september al meteen een bestelling van extra afleveringen. Waardoor de serie met onder andere Kiefer Sutherland (24) en Maggie Q (Nikita) al door die 22 aflevering bijna verzekerd was van vernieuwing. Gemiddeld trok Designated Survivor tijdens de eerste vijftien afleveringen 6,22 miljoen kijkers. Op 12 april gaat aflevering zestien van start.

Ben jij blij met de vernieuwing van Designated Survivor?


Maggie Q als Hannah Wells en Kiefer Sutherland als Tom Kirkman
Vorige aflevering
#truthorconsequences
#truthorconsequences
03x10
Leuk?
18
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
11 apr 2017 17:56 -
Heel blij, echt een fantastische serie. Ik hoop dat ze dit niveau volhouden.
Reageer
avatar_monika1964
12 apr 2017 22:15 -
Leuk spannend, goed gespeeld en alles wat een toffe serie moet hebben om elke week te wachten op de volgende aflevering
Reageer
Designated Survivor