Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Fargo

Er wordt wel eens gezegd dat je van sommige films gewoon geen serie moet maken. Die stelling ging in ieder geval niet op voor de succesvolle en kritisch toegejuichte zwarte komedie-/drama-/misdaadserie Fargo van FX. De eerste twee seizoenen zijn bejubeld en omarmd door critici en het publiek. De serie Frago is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 van de gebroeders Coen, die beiden ook betrokken zijn bij de serie als uitvoerend producenten. Maar de serie Fargo wordt geschreven door Noah Hawley.

De serie Fargo is een anthologieserie, waarvan het eerste seizoen in april 2014 in première ging, met in de hoofdrollen Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Allison Tolman en Colin Hanks. Het eerste seizoen speelde zich af in 2006 en won vele prijzen, waaronder Emmy’s en Golden Globes. Het tweede seizoen werd zelfs nog meer geprezen en speelde zich af in 1979, met Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart en Ted Danson in de hoofdrol. Dit seizoen werd in 2015 uitgezonden en won Golden Globes en Emmy’s.

Video on youtube


En nu, na een kleine anderhalf jaar, komt er voor de fans een einde aan het wachten; seizoen drie gaat binnenkort van start bij FX. Ook het derde seizoen heeft tien afleveringen, net als de voorgaande seizoenen. Seizoen 3 speelt zich af in het jaar 2010 en is hiermee het meest hedendaagse tijdperk van de serie. Ewan McGregor speelt de rollen van de tweelingbroers Emmet en Ray Stussy. Emmet is de koning van het parkeerterrein van Minnesota. Ray is zijn jongere broer die reclasseringsambtenaar is en zijn broer de schuld geeft van zijn ongelukkige leven. Verder spelen ook Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Jim Gaffigan en David Thewlis een hoofdrol.

Fargo start op woensdag 19 april bij FX en op donderdag 20 april bij Netflix.


Ewan McGregor
Vorige aflevering
Bisquik
Bisquik
05x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DavidPrice
13 apr 2017 16:09 -
Zin in!
Reageer
avatar_anonymous
13 apr 2017 16:26
Ben benieuwd hoe Ewan het gaat doen. Ik ben niet altijd even overtuigd van hem.
Reageer
Fargo