Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 44

Inhoud

  Het is een beetje een rommeltje in serieland dit herfstseizoen. Series krijgen meer of minder afleveringen, worden na eerst vernieuwd te zijn weer gecanceld of krijgen een (bijna) volledig seizoen. Met het weekoverzicht proberen we orde in de chaos te scheppen en met het weekoverzicht van 26 oktober tot en met 1 november is het niet anders. Lees hieronder welke series nu weer in week 44 (bijna) begraven gaan worden of juist niet.

  Series
  Finding Carter
  - MTV heeft nog niets officieel gemaakt, maar het ziet er naar uit dat Finding Carter vernieuwd gaat worden met een derde seizoen. Jeff Melman (Malcolm in the Middle) zal als productie regisseur en supervisie producent betrokken worden bij het (mogelijke) derde seizoen die in 2016 van start zal gaan.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Wilbert Gieske foto keert terug naar Meerdijk. Hoe lang Gieske in Goede Tijden, Slechte Tijden te zien zal zijn is niet bekend gemaakt, maar hij zal wel binnenkort zijn rentree maken als Robert Alberts. Gieske (69) heeft er nooit een geheim van gemaakt best wel te willen terugkeren naar Goede Tijden, Slechte Tijden: “Als er een goede verhaallijn is, wil ik het spelen. Maar dan moet ik wel iets te doen hebben: mijn kleinzoon uit zee redden of Ludo {Sanders} een kopje kleiner maken.”

  Gotham
  - Gotham heeft Mr. Freeze gevonden. Nathan Darrow zal de rol van Viktor Fries a.k.a. Mr. Freeze gaan spelen. Darrow (foto) is waarschijnlijk het bekendst als Meechum, de bodyguard van Frank Underwood in House of Cards (2013).

  Grandfathered
  - Na the Grinder en Rosewood heeft Fox ook de nieuwe komedieserie met John Stamos, Grandfathered, een volledig seizoen van 22 afleveringen gegeven.

  Life in Pieces
  - De nieuwe komedieserie van CBS, Life in Pieces krijgt een volledig seizoen van 22 afleveringen en zal ook verhuizen naar een nieuwe dag en tijd.

  Rosewood
  - Op 9 oktober hebben wij geschreven dat Rosewood drie extra afleveringen had gekregen. Nu blijkt dat de nieuwe medische serie van Fox een volledig seizoen heeft gekregen van 22 afleveringen.

  Scream Queens
  - Komt er dan toch een tweede seizoen van de gelimiteerde serie Scream Queens? Fox vond het idee van Ryan Murphy (schrijver) voor een tweede seizoen geweldig, volgens Murphy zelf: “Ik gooide bij Fox een balletje op voor het tweede seizoen en iedereen houdt van het idee. Drie van de vier castleden keren terug in het tweede seizoen en gaan naar een nieuwe –horror gebaseerde – locatie, en daar ontmoeten ze een nieuwe moordenaar, schurk en bedreiging." Fox moet nu nog een beslissing nemen om het gelimiteerde Scream Queens te vernieuwen of te cancelen.

  The Grinder
  - Fox heeft geen zes maar negen afleveringen extra besteld van de nieuwe komedie The Grinder. Dat houdt in dat The Grinder een volledig seizoen van 22 afleveringen heeft gekregen.

  The Muppets
  - ABC heeft The Muppets een (bijna) volledig seizoen gegeven van zestien afleveringen. De kijkcijfers zijn zeer goed te noemen en ABC heeft dus alle vertrouwen in Miss Piggy, Kermit en de rest van The Muppets.

  The Mysteries of Laura
  - NBC heeft het tweede seizoen van The Mysteries of Laura nog geen volledig seizoen gegeven maar er komen wel vijf extra afleveringen. Debra Messing heeft dit bevestigd via twitter, NBC moet het nieuws nog bevestigen. Zie hieronder de tweet:

  Truth Be Told
  - NBC heeft besloten om de komedieserie Truth Be Told drie afleveringen minder te geven. Dat houdt waarschijnlijk in dat na de nu tien afleveringen de serie gecanceld gaat worden.

  Gecancelde Series
  Married
  - Bedenker Andrew Gurland heeft zelf via twitter aangekondigd dat de komedieserie Married geen derde seizoen gaat krijgen. FX heeft de serie gecanceld mede door de dalende kijkcijfers. Zie hieronder de tweet van Gurland:

  The Brink
  - HBO heeft zich bedacht. De komedieserie met Tim Robbins en Jack Black krijgt toch geen tweede seizoen. Aanvulling; De officiële verklaring van HBO luidt: “Na de evaluatie van onze planning en onze programmering, zijn wij helaas tot de conclusie gekomen dat wij The Brink niet de aandacht kunnen geven die het verdient voor een tweede seizoen. Wij zijn trots op het eerste seizoen en wensen alle betrokkenen uit deze serie het allerbeste toe.”

  The Whispers
  - Het eerste en uiteindelijk ook laatste seizoen van The Whispers eindigde met een cliffhanger, ABC besloot om niet door te gaan met de zomerserie. Fans en leden van de cast hebben hun teleurstelling geuit over het eindigen van de serie. Barry Sloane (hij speelde Wes Lawrence) wilde een beetje luchtigheid brengen bij de sombere fans en tweette het volgende:

  Your Family or Mine
  - TBS heeft heel stilletjes de nieuwe komedieserie Your Family or Mine gecanceld. De tiende aflevering, die op 9 juni 2015 is uitgezonden, van het eerste seizoen blijkt nu ook de seriefinale te zijn geweest.

  Vernieuwde Series
  Ash vs Evil Dead
  - Op 31 oktober was de première van de horror komedie Ash vs Evil Dead, maar op 29 oktober had Starz! al bekend gemaakt dat de serie Ash vs Evil Dead een tweede seizoen gaat krijgen.

  Club de Cuervos
  - De eerste Spaanstalige Original Netflix serie, Club de Cuervos krijgt een tweede seizoen. Vanaf 7 augustus 2015 is het hele eerste seizoen van de voetbal dramedy te zien op Netflix. De opnames voor het tweede seizoen gaan van start in Mexico aan het begin van 2016 en het tweede seizoen zal in 2016 te zien zijn bij Netflix.

  From Dusk Till Dawn: The Series
  - El Rey heeft besloten om er nog een derde seizoen aan vast te plakken. De Gecko Broeders mogen nog een seizoen blijven vechten tegen de Culebra onderwereld in From Dusk Till Dawn: The Series.

  Keeping Up With the Kardashians
  - E! heeft Keeping Up With the Kardashians vernieuwd met een elfde seizoen en die gaat op 15 november 2015 om 21.00 uur van start. Keeping Up With the Kardashians blijft één van de grootste, moet je gezien hebben series op de televisie met 3 miljoen kijkers. Het tiende seizoen eindigde op nummer één als kabeltelevisie best bekeken realityserie op de zondagavond.

  Longmire
  - Via twitter/facebook heeft Netflix laten weten dat er een vijfde seizoen gaat komen van de dramaserie Longmire. Zie hieronder de tweet:

  Utopia (2014)
  - Voorlopig komt er nog geen eind aan de realityserie van SBS6 Utopia (2014). De kijkcijfers zijn zo goed dat SBS heeft besloten om ook in 2016 verder te gaan met de serie. Oorspronkelijk stond de serie voor één jaar gepland, maar er kijken dagelijks meer dan 600.000 mensen naar, dus waarom stoppen. Volgens programmadirecteur van SBS Peter Lubbers: “Het sociale experiment is zeker nog niet ten einde. Daardoor biedt Utopia (2014) genoeg mogelijkheden voor 2016, en voor onze kijkers. Kortom alle reden om door te gaan.”

  Nieuwe Series
  13 Reasons Why
  - Netflix heeft de miniserie met Selina Gomez, zij is ook uitvoerend producent, 13 Reasons Why direct tot serie besteld. De serie 13 Reasons Why is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher uit 2007 krijgt dertien afleveringen en gaat de boeken in als miniserie. 13 Reasons Why vertelt het verhaal van de overleden Hannah Baker, een middelbare scholiere die zelfmoord heeft gepleegd.

  Lookinglass
  - Het ziet er naar uit dat Lookinglass niet het volledige vertrouwen heeft van Fox. De serie die staat gepland om tijdens midseason in première te gaan heeft nu al minder afleveringen gekregen. De order is van dertien naar elf afleveringen gegaan. Volgens Fox vanwege “planning behoefte”. Omdat de serie nog in première moet gaan zal het cancelering-monster niet zo snel toe slaan, maar het belooft niet veel goeds voor Lookinglass.

  Shades of Blue
  - De nieuwe dramaserie met Jennifer Lopez, Shades of Blue zal op 14 januari 2016 in première gaan bij NBC. Shades of Blue volgt het leven van de alleenstaande moeder Harlee Santos (Lopez). Ze is detective in New York en moet haar collega's ontmaskeren. Maar dat knaagt, want diezelfde collega's hebben haar geholpen met het opvoeden van haar kind. Zie hieronder voor de tweet van JLo:

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  HBO
  - HBO heeft de première- en startdatums aangekondigd van drie series. Vinyl, de nieuwe dramaserie die gesitueerd is in de jaren ’70 zal op 14 februari 2016 in première gaan met een twee uur durende uitzending. Girls en Togetherness zullen beide op 21 februari weer van start gaan.

  Nominaties en Prijzen
  Beste digitale zender van Nederland
  - De christelijke familiezender Family7 heeft de verkiezing Beste digitale zender van Nederland gewonnen, op de tweede plaats eindigde Brava NL Klassiek en de derde plaats was voor 24Kitchen.

  Overlijdensberichten
  Ralph Richeson
  - Ralph Richeson die bekend werd als de gewei-liefhebbende rage bol Richardson uit Deadwood is op 27 oktober 2015 op 63-jarige leeftijd overleden, R.I.P.

  Sam Sarpong
  - MTV-ster Sam Sarpong is overleden. Hij heeft zichzelf op 26 oktober 2015 van het leven beroofd door van een brug te springen. Sam was als acteur onder andere te zien in; 24, Veronica Mars, Bones, Cold Case en ER. Of hij de opnames van de nieuwe serie American Crime Story al heeft gemaakt (aflevering twee) is niet bekend gemaakt. Sam Sarpong is 40 jaar geworden, R.I.P.


  Overzichten
  November
  - Welke serie starten wanneer in november en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst. We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  MijnSerie
  Columns
  - Deze week staat er een column van de hand van Jos Herbrink op de site. Klik hier om de column te lezen.

  Kijkcijfers
  - Klik hier voor de kijkcijfers van week 43.

  Prijsvragen
  - Tot 4 november kun je kans maken op de onderstaande series:

  Extant
  - Klik hier als je kans wil maken op het eerste seizoen van Extant.

  Mr Selfridge
  - Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van Mr Selfridge.

  - Tot 5 november kun je kans maken op de onderstaande serie:

  Chicago Fire
  - Klik hier als je kans wil maken op het derde seizoen van Chicago Fire.

  - Tot 6 november kun je kans maken op de onderstaande series:
  Chicago PD
  - Klik hier als je kans wil maken op het tweede seizoen van Chicago PD.

  The Good Wife
  - Klik hier als je kan wil maken op het vijfde seizoen van The Good Wife.

  Antwoord prijsvraag week 43
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * The Leftovers
  Vraag: Hoe veel mensen verdwenen er tijdens 'The Sudden Departure'?
  Antwoord: 140 miljoen mensen

  Het lijkt steeds meer een trend te worden. Series worden niet uit het schema gehaald bij slecht presteren, ze krijgen gewoon minder afleveringen. Series die het wel goed doen krijgen dan een volledig seizoen of krijgen er in ieder geval afleveringen bij of er worden extra scripts besteld. Er staan deze week weer uitstekende recensies op de website die je misschien kunnen helpen bij je keuze een serie te gaan volgen of juist niet. Voor nu zijn alle vakanties weer voorbij, welkom thuis vakantiegangers. Een fijne serieweek en tot volgende week.

  Met overzichtelijke herfstgroet

  Mandy
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
  Gisteren, 15:00
  Nog voordat de boeken zijn verschenen wordt er al gewerkt aan een seriebewerking van de fantasie verhalen over vechtkunst van Wesley Chu.
  Gisteren, 14:00
  Apple heeft Roar van Liz Flahive en Carly Mensch (GLOW) besteld. Onder andere Nicole Kidman (Big Little Lies) en Cynthia Erivo (Genius) vervullen een hoofdrol.
  Gisteren, 13:00
  Op zondag 7 maart zijn de 26ste Critics' Choice Awards, gepresenteerd door Taye Diggs, virtueel en op het podium uitgereikt.
  Gisteren, 12:00
  CBS heeft twee nieuwe, nog naamloze, komedie pilots besteld. Een afkomstig van Cindy Chupack (Sex and the City), de ander van Mark Gross (Man with a Plan).
  Gisteren, 11:00
  Eind maart zal het zesde en laatste seizoen van Supergirl van start gaan bij The CW, het zal voorlopig de uitzendtijd van Superman & Lois overnemen.
  Gisteren, 10:00