Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 10

Weekoverzicht 10

De 100 recensies van..., prijsvraag antwoorden, gecancelde series, vacature en even voorstellen dit en meer nieuws uit de week van 2 - 8 maart.

Even voorstellen


Nieuwe hoofdredacteur


Vorige week kon ik al met veel genoegen onze nieuwe redacteur Dagmar voorstellen. Al sinds 2013 schrijf ik voor MijnSerie en sinds 2018 ben ik content manager. Nu heb ik er per 1 maart een nieuwe functie bij gekregen, namelijk die van hoofdredacteur. Ik zal hopelijk elke maand een column kunnen gaan schrijven als hoofdredacteur en uiteraard blijf ik ook gewoon als schrijver en content manager actief bij MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Nieuwe series


Horror komedie van Psych bedenker Steve Franks in productie bij Amazon


Amazon is bezig met een nieuwe komische horrorserie, de werktitel is Mitchcraft, van Steve Franks, Chris Henze, Brad Fuller en Andrew Form.

Castingnieuws en trailer voor The Nest van Nicole Taylor


Onder andere Martin Compston (Line of Duty) en Sophie Rundle (Peaky Blinders) zijn te zien in The Nest, de nieuwe thriller op BBC.

Castingnieuws voor Guilty Party van Rebecca Addelman


Het is bekend wie de hoofdrol gaat spelen in de zwartkomische serie Guilty Party, die op CBS All Access te zien zal zijn, van Rebecca Addelman.

Jerusalem’s Lot wordt Chapelwaite de nieuwe serie van Epix


Emily Hampshire zal samen met Adrien Brody de hoofdrol spelen in de nieuwe Epix dramaserie gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.

BritBox en ITV slaan handen ineen voor driedelige misdaadserie.


De US streamingservice BritBox en ITV zullen samen de nieuwe serie The Pembrokeshire Murders gaan produceren met Luke Evans in de hoofdrol.

Disney+ werkt aan Beauty and the Beast prequel


Disney+ is bezig met het ontwikkelen van een prequel van Beauty and the Beast, in samenwerking met Once Upon a Time bedenkers Eddy Kitsis en Adam Horowitz.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 10 (2 - 8 maart 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Startdatum seizoen zes Agents of S.H.I.E.L.D. op Disney+


De eerste vijf seizoenen van Agents of S.H.I.E.L.D. zijn al te bekijken op Disney+. De publicatiedatum van het zesde seizoen van de Marvel-serie is nu bekend.

Premièredatum I Know This Much is True met Mark Ruffalo


De premièredatum van I Know This Much Is True is bekend. In Amerika verschijnt de serie eind april op HBO, er is nog geen exacte datum voor Nederland.

In mei gaan drie series van The CW van start of in première


The CW heeft datums aangekondigd van één nieuwe serie en twee terugkerende series.

Premièredatum voor voetbaldrama The English Game op Netflix


De premièredatum van The English Game is bekend. Ook zijn de eerste beelden van de nieuwe Netflix serie te zien.

Casting nieuws


Meer castingnieuws voor vierde seizoen Goliath


Eerder werd al bekend gemaakt dat J.K. Simmons en Bruce Dern zich in het vierde seizoen van Goliath bij de cast gaan voegen. Er zijn meer cast leden bekend.

Castingnieuws voor Rust van Showtime


Onder andere Maura Tierney (The Affair) speelt in het familie drama Rust, die te zien zal zijn op Showtime.

Meer castingnieuws voor Shadow and Bone


Netflix komt met een serie, gebaseerd op de boeken Shadow and bone en Six of Crows van Leigh Bardugo. Er is meer bekend over de acteurs die in de serie gaan spelen.

Spin-offs / Remake


Cast Gossip Girl spin-off bekend


Een deel van de cast van de tiendelige Gossip Girl spin-off is bekend, met onder andere Emily Alyn Lind. Wie welke rol gaat vervullen blijft nog een raadsel.

Gecancelde/Beëindigde series


AJ and the Queen


AJ and the Queen is gecanceld door Netflix na slechts één seizoen van tien afleveringen. RuPaul bevestigde het nieuws op Twitter. “De reis stopt hier voor AJ and the Queen. Netflix heeft besloten om onze reis door Amerika niet te verlengen. Bedankt voor alle liefde en steun. We zijn erg trots op ons werk.”

Almost Family


Het is nu officieel, er komt geen tweede seizoen van de dramaserie Almost Family van FOX. Het was al een teken aan de wand toen de serie geen extra afleveringen kreeg en nier meer voorkwam op het midseason-schema van het netwerk. Het werd uit het schema gehaald op de woensdag om op zaterdag verder te gaan. OP 22 februari werd dan ook de allerlaatste aflevering uitgezonden. De serie heeft slechts dertien afleveringen gehad.

The Magicians stopt na vijfde seizoen


Het vijfde seizoen van The Magicians ging in januari van start, maar het blijkt nu dat dit seizoen ook gelijk het laatste seizoen is van de Amerikaanse fantasyserie.

Starz cancelt The Rook


Starz heeft The Rook gecanceld. Er komt geen tweede seizoen van de sciencefiction serie, met Emma Greenwell en Olivia Munn in de hoofdrol.

Pop TV cancelt drie series


Pop TV heeft drie series gecanceld. Een van de series die niet meer doorgaat op Pop TV is Flack van Anna Paquin.

Kijkcijfers


Kijkcijfers Amerika van week 09



Vernieuwde series


Ragnarok krijgt tweede seizoen op Netflix


Sinds januari is seizoen één van Ragnarok te bekijken op Netflix, de streamingdienst heeft bevestigd dat er een tweede seizoen aankomt.

Trailer voor derde seizoen Elite


De trailer van het nieuwe seizoen van Elite, die dertien maart op Netflix verschijnt, is nu te zien.

Tom Ellis tekent een duivels contract


Tom Ellis heeft een nieuwe deal gesloten, waarmee hij aangeeft mee te willen werken aan een eventueel nieuw seizoen van Lucifer.

Truth be Told verlengd met tweede seizoen


Truth Be Told wordt door Apple TV+ verlengd met een tweede seizoen. Naar verluidt zal Octavia Spencer (Mom) haar rol als Poppy Parnell voortzetten.

Flikken Maastricht krijgt vijftiende seizoen


Het veertiende seizoen van Flikken Maastricht ging vrijdag 3 januari van start op NPO 1. Nu is er een vijftiende seizoen aangekondigd.

Startdatum vierde seizoen Greenhouse Academy


Het vierde seizoen van Greenhouse Academy is aangekondigd. De startdatum is bekend en de eerste beelden zijn al te bekijken.

Videos/Fotos


Trailer voor derde seizoen Ozark


Het derde seizoen van Ozark is vanaf maart te zien op Netflix, de streamingdienst heeft nu de trailer gelanceerd.

Trailer voor derde seizoen La Casa de Papel


La Casa de Papel keert in april terug op Netflix, de streamingdienst heeft nu een trailer gelanceerd.

Trailer voor misdaadserie Home Before Dark


Apple TV+ komt een nieuwe misdaadserie, genaamd Home Before Dark. De eerste beelden zijn nu naar buiten gebracht.

Overlijdensberichten


Nicholas Tucci


Nicholas Tucci is dinsdag 3 maart overleden aan een niet gespecifieerde ziekte in het Smilow Cancer Hospital in New Haven Connecticut. De acteur die te zien was in series als Ramy, Pose, Channel Zero, Homeland en Dardevil is 38 jaar geworden, R.I.P.


Column


De 100 recensie van


Als dank voor hun inzet voor MijnSerie willen wij elke recensent die de magische grens van 100 recensies heeft bereikt even in het zonnetje zetten en blikken wij onder andere terug naar hun allereerste en 100ste recensie. Dit keer zetten wij Hessel Hoekstra in het zonnetje.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Goltham; Jada Pinkett Smith nam een man aan een lijn mee voor haar auditie voor dit karakter. Maar welk karakter speelde zij in Gotham?, was Fish Mooney. Weetje: Het karakter Fish Money is special bedacht voor de serie. In de comic books komt haar karakter niet voor.

- Het antwoord op de prijsvraag van Supergirl; De zesde cross-over tussen de diverse series in de Arrowverse was getiteld Crisis on Infinite Earths. Maar welke series waren direct betrokken bij deze cross-over?, was Arrow, Batwoman, DC’s Legends of Tomorrow, The Flash (2014) en Supergirl. Weetje: Black Lightning maakte officieel geen deel uit van de cross-over. Maar in de aflevering, The Book of Resistance: Chapter Four: Earth Crisis van 9 december 2019, kwamen er zaken voor die te maken hadden met de cross-over Crisis on Infinite Earths. En de Black Lightning is wel te zien in een paar cross-over afleveringen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht maart 2020 die in week 11 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 11 maart


21.30 – Boomerang (2019) – Seizoen 2 (BET)

-

Donderdag 12 maart


20.00 – Idol Producer – Seizoen 3 (iQiyi)

-

Zondag 15 maart


20.00 – Just Roll With It – Seizoen 2 (Disney Channel)
21.00 - Belgravia – Serie première (EPIX)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten