The Magicians

7.4 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Magicians stopt na vijfde seizoen

Het vijfde seizoen van The Magicians ging in januari van start, maar het blijkt nu dat dit seizoen ook gelijk het laatste seizoen is van de Amerikaanse fantasyserie.

John McNamara en Sera Gamble bedachten The Magicians, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Lev Grossman. Een aantal jaren was The Magicians een van de best bekeken series van Syfy, maar na vijf seizoenen stopt de serie. Ondanks dat ze tijdens het produceren nog niet wisten dat het vijfde seizoen ook het laatste seizoen zal zijn, kan het einde van seizoen vijf naar verluidt ook dienen als het einde van de volledige serie.

Het is nog niet precies bekend waarom het besluit is genomen om te stoppen met de serie. De afgelopen jaren zijn de kijkcijfers van The Magicians wel gedaald, na de eerste twee seizoenen verloor de serie ongeveer de helft van zijn kijkers, maar ondanks dat waren de kijkcijfers niet extreem laag. Toch wordt er gespeculeerd dat de combinatie van dalende kijkcijfers en oplopende kosten een van de redenen is dat de serie stopt.


Jason Ralph in The Magicians

The Magicians volgt Quentin Coldwater (Jason Ralph, Aquarius). Hij gaat studeren bij een geheime universiteit die gespecialiseerd is in magie. Hij ontdekt daar samen met zijn vrienden dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen echt bestaat en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid. McNamara en Gamble waren sinds dag één de showrunners van The Magicians. Bij het vijfde seizoen werd Henry Alonso Myers ook showrunner.
Vorige aflevering
Fillory and Further
Fillory and Further
05x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Dutchfrank
05 mrt 2020 17:59 -
Jammer dat deze serie stopt na 5 seizoenen. Ik keek er graag naar.
Reageer

Laatste nieuws

Mandy Patinkin en Violett Beane zijn gecast voor de Career Opportunities In Murder & Mayhem pilot bij Hulu. Marc Webb is de regisseur.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Drop Dead Diva-fans opgelet. CBS ontwikkelt een reboot van de dramedy met een geslachtswissel in het spel.
Vandaag, 10:00
1
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
Gisteren, 14:00
De leukste website van Nederland, MijnSerie.nl, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
Gisteren, 12:00
Emily Deschanel is gecast voor Devil in Ohio-serie gebaseerd op suspensethriller van Daria Polatin.
Gisteren, 11:00