Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 5

Weekoverzicht 5

De nieuwe maandoverzichten, een prijsvraag, een poll, de Onbekende Seriekijker en heel veel (pilot en nieuwe series) nieuws in het weekoverzicht van 27 januari tot en met 2 februari

Poll


Serie van het jaar verkiezing 2020 poll


Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën.

Datums Series


9-1-1: Lone Star


9-1-1: Lone Star is een Amerikaanse dramaserie van de zender FOX. De serie ging daar in première op 19 januari 2020. In maart is de serie te zien bij FOXNL.

CBS


CBS heeft onthuld wanneer de komedieseries Man with a Plan en Broke van start zullen gaan.

Februari


Welke series starten wanneer in februari 2020 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Kees & Co


De serie Kees & Co draait om Kees, gespeeld door Simone Kleinsma. Kees is het middelpunt van een hectisch gezin, waarin ze probeert te redden wat er te redden valt. Het tiende seizoen gaat eind februari van start bij Videoland.

The Plot Against America


The Plot Against America is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. De serie gaat daar in maart van start.

Nancy Drew (2019)


Nancy Drew (2019) is een Amerikaanse mysterieserie van de zender The CW. De serie ging in première in oktober 2019. De serie is binnenkort te zien bij Videoland.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 5 (27 januari – 2 februari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Traces


BBC First zendt vanaf eind februari de misdaadserie Traces uit. Het is een zesdelige serie, gebaseerd op een origineel idee van de misdaadschrijver Val McDermid.

Nieuwe Series


Country Comfort


Netflix heeft aangekondigd dat de nieuwe komedieserie Country Comfort op korte termijn in productie gaat.

Fairfax


Amazon Prime Video heeft twee seizoenen besteld van de nieuwe animatieserie Fairfax. Het gaat in totaal om zestien afleveringen.

In From the Cold


Margarita Levieva speelt de hoofdrol in In From The Cold, een internationale spionageserie met criminele elementen, die Netflix heeft besteld.

The Letter For the King


Het populaire jeugdboek De Brief voor de Koning wordt een internationale Netflix-serie met als titel The Letter For The King.

Overzicht nieuwe series februari


In februari 2020 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van februari.

The Pale Horse


Amazon Prime Video en de BBC komen binnenkort met de tweedelige serie Agatha Christie’s The Pale Horse.

Redeemer


Matthew McConaughey en Nic Pizzolatto werken samen aan de nieuwe misdaadserie Redeemer voor FX. McConaughey zal daarin de hoofdrol vertolken en neemt samen met Pizzolatto ook de productie op zich.

Run the World


Starz heeft besloten acht afleveringen van de nieuwe komedieserie Run the World te bestellen, nadat er een succesvolle pilot was gemaakt.

Pilots


ABC


ABC heeft maar liefst drie pilots besteld. Twee komedies, waarvan één een western, en een drama seriepilot.

The Big Leap


FOX heeft een pilot besteld van de dramedyserie The Big Leap. Het is een project van schrijver en uitvoerend producent Liz Heldens, die bekend is van The Passage.

CBS


CBS heeft twee komediepilots besteld van uitvoerend producent Chuck Lorre.

The Cleaning Lady


De Amerikaanse zender FOX heeft een pilotopdracht verstrekt voor de dramaserie The Cleaning Lady, gebaseerd op een Argentijnse serie.

The CW


De Amerikaanse zender The CW heeft het groene licht gegeven voor een pilot van The Lost Boys en Maverick.

The Equalizer


CBS heeft het groene licht gegeven voor een pilot van The Equalizer. Het is een reboot van de klassieke serie. Queen Latifah krijgt de hoofdrol in de pilot.

Harlem’s Kitchen


ABC heeft een pilot besteld van Harlem's Kitchen, een dramaserie van schrijver Zahir McGhee.

Langdon


NBC heeft opdracht gegeven voor een pilot van de serie Langdon. De serie is gebaseerd op het boek The Lost Symbol van Dan Brown.

LA Ultra


De Amerikaanse zender Freeform is bezig met de ontwikkeling van de nieuwe serie LA Ultra. Het is een zwarte komedieserie van producent en schrijver Dennis Saldua.

Liars Club


TNT werkt aan de ontwikkeling van Liars Club, een thrillerserie van actrice en schrijver Amy Rutberg die bekend is van Daredevil.

NBC


- NBC heeft het groene licht gegeven om pilots te maken van twee nieuwe komedieseries. Beide projecten zijn afkomstig van Universal Television.

- NBC heeft nog twee pilots besteld van nieuwe dramaseries: At That Age van schrijver Carla Banks-Waddles en Echo van schrijver JJ Bailey.

Ordinary Joe


De Amerikaanse zender NBC laat een pilot maken van de nieuwe serie Odinary Joe. Russel Friend en Garrett Lerner, bekend van House M.D., hebben het concept verder uitgewerkt.

We The Jury


De Amerikaanse zender CBS heeft een pilot besteld van We The Jury, een komedieserie van 9JKL-maker Dana Klein.

Wreckage


ABC heeft opdracht gegeven om een pilot te maken van de dramaserie Wreckage, over overlevenden van een vliegtuigongeval.

Gecancelde Series


The Crown


The Crown is een Britse historische dramaserie van Netflix over het Britse koningshuis. De serie ging in première in november 2016. Er komt nog een laatste vijfde seizoen.

Soundtrack


Het is na één seizoen over en uit voor de muzikale dramaserie Soundtrack. Soundtrack, eerder bekend als Mixtape, Was als pilot besteld door FOX en werd opgepikt door Netflix. Maar nu heeft de streamingdienst besloten om niet verder te gaan met de serie geschreven door Josh Safran.

Vernieuwde Series


Undercover


Undercover is een Vlaams-Nederlandse misdaadserie van Netflix. De serie ging in première in februari 2019. Er is een derde seizoen aangekondigd.

Casting Nieuws


The Gilded Age


Harry Richardson, Thomas Cocquerel en Jack Gilpin krijgen rollen in de HBO-dramaserie The Gilded Age van Julian Fellowes.

Peaky Blinders


Anthony Byrne gaat het zesde seizoen van de BBC-serie Peaky Blinders regisseren. Dat maakte hij zondag bekend.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Better Call Saul


Better Call Saul is een Amerikaanse dramaserie van de zender AMC. Op 23 februari zal het vijfde seizoen van start gaan. Er is een trailer vrijgegeven.

Narcos: Mexico


Narcos: Mexico is een Amerikaanse misdaadserie van Netflix. Op 13 februari zal het tweede seizoen beschikbaar komen. Er is een trailer uitgebracht.

Short Circuit


Disney+ heeft de trailer vrijgegeven van de nieuwe animatieserie Short Circuit.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Shanicc gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 4


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 20 tot en met 26 januari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 4 februari kans op het derde seizoen van The Restaurant.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari die in week 6 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 3 februari


Thin ice – Serie première (C More)
Below Deck Sailing Yacht – Serie première (Bravo)
Girl Scout Cookie Championship – Serie première (Food Network)
Fraud Squad NHS – Seizoen 2 (BBC One)
Baghdad Central – Serie première (Channel 4)

-

Woensdag 5 februari


Lego Masters (US) – Serie première (FOX)

-

Donderdag 6 februari


Cagaster of an Insect Cage – Serie première (Netflix)
10.00 – Hot Ones – Seizoen 11 (YouTube)

-

Zondag 9 februari


20.00 – Endeavour – Seizoen 7 (ITV1)

Wist je Dat?


La Casa de Papel


Het weinig mensen ontgaan zal zijn dat de Spaanse serie La Casa de Papel mateloos populair is. Zo populair dat er zelfs een documentaire gemaakt zal worden.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten