Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
NBC laat pilot maken van nieuwe serie Langdon

NBC laat pilot maken van nieuwe serie Langdon

NBC heeft opdracht gegeven voor een pilot van de serie Langdon. De serie is gebaseerd op het boek The Lost Symbol van Dan Brown.
Het scenario wordt geschreven door Dan Dworkin en Jay Beattie, die bekend zijn van de serie The Crossing. Zij hebben het overgenomen van Daniel Cerone, die vorig jaar aan een eerste concept werkte.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Harvard-universiteit, is na zijn avonturen in Europa teruggekeerd naar de Verenigde Staten, waar hij opnieuw te maken krijgt met geheime genootschappen. Op een dag komt Peter Solomon bij Robert Langdon op zijn kantoor en vraagt of hij een pakketje wil bewaren. Langdon neemt het pakketje aan.

8940 LostSymbol2

Jaren nadien belt iemand die zich voordoet als de assistent van Peter op om Robert uit te nodigen een lezing te houden en het pakket mee te brengen. In Washington aangekomen staat hij versteld over een schokkende gebeurtenis in het Capitool die iets te maken heeft met Peter. Hij wordt vervolgens achtervolgd door de CIA die het pakketje wil bemachtigen, omdat het een bedreiging zou zijn voor de staatsveiligheid. Het pakket heeft iets te maken met de Maçonnieke Piramide die in het bezit is van de vrijmetselaars en de weg naar verlichting zal brengen. Robert ontrafelt het geheim en Peters leven kan worden gered.

Het boek The Lost Symbol van Dan Brown is in Nederland verschenen onder de titel Het Verloren Symbool. Dan Dworkin en Jay Beattie zijn de executive producers van de pilot, samen met Dan Brown en CBS TV Studios.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten