The Crown

8.4 / 10
56 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Crown stopt na vijfde seizoen

The Crown is een Britse historische dramaserie van Netflix over het Britse koningshuis. De serie ging in première in november 2016.

Het derde seizoen verscheen in november 2019. In dat seizoen van The Crown wordt koningin Elizabeth niet meer door Claire Foy, maar door Olivia Colman gespeeld. Prins Philip, jonkheer Snowdon en prinses Margaret worden door respectievelijk Tobias Menzies, Ben Daniels en Helena Bonham Carter gespeeld. Josh O'Connor speelt prins Charles.

The Crown zal na vijf seizoenen worden afgerond. Oorspronkelijk was het plan om zes seizoenen te maken over het leven van koningin Elizabeth. Maker Peter Morgan heeft nu zijn plannen gewijzigd en tegelijkertijd aangekondigd wie de derde en laatste actrice zal zijn die de Queen zal vertolken: Imelda Staunton. Ze is bekend van Harry Potter waarin ze lerares Dorothea speelde en ze was ook te zien in series als Psychoville, A Confession en Cranford.


Het vierde seizoen van The Crown is inmiddels opgenomen. Dat wordt eind 2020 op Netflix verwacht. Peter Morgan is momenteel bezig met het vijfde seizoen. “Ik had me voorgesteld dat The Crown zes seizoenen zou krijgen, maar nu ik aan het werken ben aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het me duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen”, aldus Morgan tegenover The Hollywood Reporter.
Vorige aflevering
War
War
04x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
De opnames van het zesde seizoen van Peaky Blinders zijn van start. Het zal wel de laatste keer voor de cast en crew zijn, de serie is beëindigd door BBC en Netflix.
Gisteren, 09:00
6
Op 18 januari 2021 werden de genomineerden bekend gemaakt voor de 26ste Critics' Choice Television Award. Op 7 maart 2021 zullen de prijzen worden uitgereikt.
dinsdag, 14:00
1
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Oogappels. We geven twee dvd’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
dinsdag, 13:00
De productie van het eerste seizoen is nog niet eens afgerond, toch hebben BBC en Amazon de Britse komedieserie al vernieuwd met een tweede seizoen.
dinsdag, 10:00
1
Het vijfde seizoen van Queen Sugar gaat volgende maand in première, maar OWN heeft de Amerikaanse dramaserie nu al vernieuwd met een zesde seizoen.
dinsdag, 09:00