The Crown

8.3 / 10
56 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Crown stopt na vijfde seizoen

The Crown is een Britse historische dramaserie van Netflix over het Britse koningshuis. De serie ging in première in november 2016.

Het derde seizoen verscheen in november 2019. In dat seizoen van The Crown wordt koningin Elizabeth niet meer door Claire Foy, maar door Olivia Colman gespeeld. Prins Philip, jonkheer Snowdon en prinses Margaret worden door respectievelijk Tobias Menzies, Ben Daniels en Helena Bonham Carter gespeeld. Josh O'Connor speelt prins Charles.

The Crown zal na vijf seizoenen worden afgerond. Oorspronkelijk was het plan om zes seizoenen te maken over het leven van koningin Elizabeth. Maker Peter Morgan heeft nu zijn plannen gewijzigd en tegelijkertijd aangekondigd wie de derde en laatste actrice zal zijn die de Queen zal vertolken: Imelda Staunton. Ze is bekend van Harry Potter waarin ze lerares Dorothea speelde en ze was ook te zien in series als Psychoville, A Confession en Cranford.


Het vierde seizoen van The Crown is inmiddels opgenomen. Dat wordt eind 2020 op Netflix verwacht. Peter Morgan is momenteel bezig met het vijfde seizoen. “Ik had me voorgesteld dat The Crown zes seizoenen zou krijgen, maar nu ik aan het werken ben aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het me duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen”, aldus Morgan tegenover The Hollywood Reporter.
Vorige aflevering
War
War
04x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het vierde seizoen van Castlevania dat in mei van start is gegaan was de allerlaatste, maar niet het einde van het universum Castlevania. er komt namelijk een spin-off.
Gisteren, 16:00
Er komt geen zesde seizoen van Private Eyes, Global heeft bekend gemaakt dat de serie eindigt met het aankomende vijfde seizoen.
Gisteren, 15:00
1
Canada's Global Television heeft aangekondigd dat Departure is verlengd met een derde seizoen. De pick-up is vroeg want het tweede seizoen heeft nog geen startdatum gekregen.
Gisteren, 14:00
Alle seizoenen van de Amerikaanse spionageserie The Americans verschijnen binnenkort op Disney+. De serie is afkomstig van FX.
Gisteren, 13:00
1
Showtime heeft een startdatum aangekondigd voor het tweede deel van het vijfde seizen van Billions.
Gisteren, 12:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 11:00