Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Anthony Byrne regisseert zesde seizoen Peaky Blinders

Anthony Byrne gaat het zesde seizoen van de BBC-serie Peaky Blinders regisseren. Dat maakte hij zondag bekend.

Het vijfde seizoen werd in september 2019 afgesloten bij de BBC. Sinds 4 oktober 2019 is het vijfde seizoen te bekijken bij Netflix. Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas 'Tommy' Shelby (Cillian Murphy), die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders. In het vijfde seizoen kreeg de bende, onder aanvoering van Shelby, te maken met de beurskrach van 1929.

Tot en met seizoen vijf werd de Britse serie Peaky Blinders ieder seizoen geregisseerd door een andere regisseur. Anthony Byrne nam ook seizoen vijf voor zijn rekening en is dus de eerste regisseur die tenminste twee seizoenen op zijn naam schrijft. Steven Knight, de maker van de serie, maakte eerder bekend dat Peaky Blinders naar alle waarschijnlijkheid na zeven seizoenen eindigt.


Anthony Byrne

Bedenker en schrijver Steven Knight heeft ook laten weten dat er in het zesde seizoen zal worden ingezoomd op 1934, vijf jaar later dus. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy Shelby zit midden in alle onrust. Belangrijke gebeurtenissen uit de jaren ’30 zullen in het zesde seizoen aan bod komen.” Daarmee doelt Knight onder meer op de groeiende impact van het fascisme. Het zesde seizoen zal waarschijnlijk eind 2020 of begin 2021 bij de BBC verschijnen.

6.879 leden van MijnSerie volgen Peaky Blinders, daarmee staat de serie in de Top 10 van meest populaire series.
Vorige aflevering
Lock and Key
Lock and Key
06x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Peaky Blinders