Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Shanicc

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 88ste Onbekende Seriekijker is Shanice Goudsmit (27).

Shanice Goudsmit


Aantal serie-uren per week: Series kijken is een uit de hand gelopen hobby van mij en ik probeer dan ook zoveel mogelijk series te bekijken in een week. Het aantal uur per week verschilt heel erg. In sommige gevallen kijk ik ongeveer één seizoen per dag of twee dagen en soms kijk ik een dag helemaal geen series, omdat ik op dat moment nog geen nieuwe serie heb ontdekt of er geen nieuwe afleveringen zijn. Gemiddeld genomen besteed ik ongeveer vijftien uur per week aan het kijken van series.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik keek was Goede Tijden, Slechte Tijden. Ik kan me herinneren dat ik iedere dag precies om 20.00 uur voor de televisie zat om GTST te kijken. Iedere dag keek ik er naar uit om te zien wat er zou gaan gebeuren. Indien ik niet thuis was, dan probeerde ik alsnog om GTST te kijken.
Beste serie ooit: Indien ik één serie uit mijn geheugen kon wissen en helemaal opnieuw zou mogen bekijken dan is het Black Mirror. De serie blijft één van mijn grote favorieten. Iedere aflevering was ik opnieuw verbaasd over het onderliggende bericht. Black Mirror laat zien hoe we in de maatschappij met bepaalde dingen omgaan, zonder dat we het doorhebben.
Beste serie op dit moment: Op dit moment vind ik This Is Us de beste serie, omdat ze een verhaal gecreëerd hebben wat ongekend is. Ik lach, huil, droom en hoop met ze mee. In deze serie acteren ze bijzonderlijk goed en hierdoor kan ik helemaal opgaan in het verhaal.
Serie die op de planning staat: Katy Keene is een serie die ik heel graag wil zien. Ik vind het geweldig om series zoals Pretty Little Liars en The Bold Type weg te kijken. Dit zijn series die ik altijd leuk vind en makkelijk zijn weg te kijken. Lucy Hale speelt de hoofdrol in Katy Keene en ik ben daarom ook erg benieuwd naar deze serie.


Shanice Goudsmit, haar gebruikersnaam is Shanicc, is 6 jaar en 11 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik, Shanice 27 jaar, ben nu ongeveer twaalf jaar een grote seriefan. Ik kan me herinneren dat ik op mijn vijftiende dagenlang ‘opgesloten’ zat in mijn slaapkamer, omdat ik per se alle afleveringen van 90210 wilde zien. Op mijn computer had ik een ‘serie’ bestand waarin ik precies bij hield op welke dagen er nieuwe afleveringen waren van alle series die ik keek. Mijn nicht vertelde me in 2013 dat hiervoor een website bestond. Sindsdien ben ik lid van MijnSerie.



Shanice, je hebt al aardig wat series gezien. Heb je ook een persoonlijke top 5? Hoe ziet deze eruit?: “Het is heel moeilijk om deze top 5 samen te stellen, omdat ik verschillende favorieten heb voor iedere categorie. Daarnaast zijn er waarschijnlijk series waar ik op dit moment niet aan denk, terwijl ze wel degelijk in mijn top 5 horen te staan. Op dit moment ziet mijn top 5 er als volgt uit: 1. Black Mirror, 2. Orphan Black, 3. Modern Family, 4. New Girl, 5. The Bold Type.”



Naast fantastische of goede series heb je ook best wel wat slechte series. Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien, en waarom vond je die slecht?: “De slechtste serie die ik ooit gezien heb is waarschijnlijk Shadowhunters. Deze serie vind ik waarschijnlijk slecht, omdat ik alle boeken heb gelezen. Ik kan me herinneren dat ik bij de eerste aflevering al geïrriteerd raakte door het acteerwerk en het script. De boeken werden voor mij direct verpest, doordat ze de hoofdrol aan iemand hebben gegeven die naar mijn mening niet goed kan acteren. Daarnaast komt het verhaal in de serie niet overeen met het verhaal in het boek.”



In de seriewereld zijn er allerlei verschillende genres. Welk genre vind jij het leukst om te zien?: “Mijn favoriete genre is waarschijnlijk dramedy. Het zijn meestal series waar ik niet veel bij hoef na te denken, waardoor ze makkelijk zijn weg te kijken en ontspannend zijn.” Naast verschillende genres hebben series ook verschillende landen waar deze gemaakt/vandaan komen. Welk land heeft jouw voorkeur?: “Ik heb eerlijk gezegd geen voorkeur voor een land. Normaal gesproken kijk ik het liefste Amerikaanse series, maar ik merk dat sommige series té Amerikaans voor me zijn. Hiermee bedoel ik dat sommige series te veel de nadruk leggen op problemen die heersen in Amerika. Feminisme wordt bijvoorbeeld heel erg benadrukt in Amerikaanse films en series. Dit vind ik normaal gesproken niet vervelend, maar wel als het heel overduidelijk gedaan wordt. Hierdoor geef ik series uit bijvoorbeeld Engeland, Denemarken, Duitsland, Italië en Spanje ook een kans.” Genres, landen, heb je ook een favoriete acteur en/of actrice?: “Met betrekking tot series heb ik eigenlijk geen favoriete acteur of actrice. Er is voor mij niet een iemand die er echt uitspringt wat betreft acteren, maar ik heb wel een aantal personen die ik leuk vind. Dit zijn; Danielle Campbell, Shay Mitchell, Lucy Hale, Chloe Bridges, Mandy Moore en Elizabeth Gillies.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Op dit moment volg ik This Is Us, The Bold Type, Spinning Out, Modern Family, 9-1-1, Almost Family, Charmed (2018), Dynasty (2017), Riverdale en Tell Me a Story.” Al die series, ben je weleens verslaafd geweest? Zo ja, hoe ging je daar mee om?: “De serie waar ik verslaafd aan ben geweest is 90210. Deze serie ben ik gaan kijken, omdat ik vakantie had van school. ’s Morgens begon ik direct met kijken en meestal keek ik door tot midden in de nacht. Toentertijd vond ik dat helemaal geweldig, omdat ik echt genoot van iedere aflevering.”



Zijn series ontspanning of betekenen ze meer voor je?: “Series kijken betekent voor mij: tijd voor mezelf en ontspanning.” Hoe en waar kijk je naar series? En ben je alleen of kijk je nog met anderen?: “Serie kijken gebeurt bij mij niet op een speciale wijze. Ik bekijk ze meestal alleen op de bank. Er zijn daarnaast series zoals Game of Thrones en The Witcher die ik samen met mijn vriend kijk.” Kijk je series via de Nederlandse televisiezenders, stream je en op welke streamingdienst kijk je dan?: “In sommige gevallen wacht ik tot er nieuwe afleveringen zijn uitgezonden op Netflix en Videoland, maar hier staan helaas niet alle series op die ik volg. De meeste series stream ik via P*pc*rn t*me, zodat ik ze direct kan bekijken.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik zou mezelf een tien geven, omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe series om te kijken. MijnSerie speelt hier een grote rol in, aangezien ik precies kan bijhouden welke afleveringen ik heb gezien en welke ik nog moet bekijken.”



Shanice Goudsmit (Shanicc) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Shanice, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 13 januari 2020.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten