Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 11

Weekoverzicht 11

Weekoverzicht van 13 maart tot en met 19 maart

* Weetjes:
-Hoewel er was aangekondigd dat de BBC One THe Replacement miniseries slechts één seizoen krijgt, hoopten fans toch op een tweede seizoen. Maar die hoop is door de bedenker, Joe Ahearne, de kop in gedrukt. Ahearne legde uit dat de serie bedoeld was als éénmalig en dat er ook zeker geen tweede seizoen gaat komen: “(…) Ik ben heel erg fan van een begin, een midden en een eind. En vele series op de televisie, hier Groot Brittanië en in Amerika, zijn groot fan van het midden. Ze lijken voor eeuwig door te gaan. (…) Ik denk dat het goed is om mensen te laten hunkeren naar meer. Maar ook denk ik dat het heel moeilijk wordt om de twee karakters weer samen te brengen zonder geheugenverlies of plastische chirurgie.” The Replacement was te zien bij BBC One vanaf 28 februari als driedelige miniserie.


Algemeen Serienieuws
The Vampire Diaries spin-off
- Voor vele fans zou een tweede spin-off van The Vampire Diaries welkom zijn.

Datums Series
Ballers
- Het derde seizoen van de sport dramedy van HBO Ballers zal op 23 juli 2017 van start gaan.

CBS
- De Eye Network, zoals CBS ook wel wordt genoemd, komt met zijn zomerschema die vanaf 28 juni in zal gaan.

Insecure
- Op 23 juli 2017 zal het achtdelige tweede seizoen van de HBO komedieserie Insecure van start gaan.

Master of None
- Het tweede seizoen van de Netflix komedieserie Master of None gaat op 12 mei 2017 van start.

Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van tot 14 en met 20 maart.

Gecancelde Series
New Girl
- FOX moet het nieuws nog officieel aankondigen, maar het ziet er naar uit dat New Girl stopt na zes seizoenen.

Nieuwe Series
De Napolitaanse Romans
- De vierdelige boekenreeks De Napolitaanse Romans wordt een 32-delige televisieserie.

Gifted
- Eindelijk heeft de nieuwe FOX-superheldenserie een naam gekregen; Gifted.

Looming Tower
- Jeff Daniels gaat de hoofdrol vertolken in de nieuwe tiendelige dramaserie Looming Tower van Hulu.

Naamloze HBO miniserie
- HBO gaat een nog naamloze miniserie maken over de strijd tussen Clinton en Trump, en we weten allemaal wie er als winnaar uit de strijd is gekomen.

Vernieuwde Series
America's Next Top Model
- Tyra Banks gaat door met de competitieserie America's Next Top Model. De serie is vernieuwd met een 24ste seizoen bij VH1 en Banks zal de serie weer gaan presenteren. In 2015 liet Banks weten na 12 jaar en 22 seizoenen het programma als presentatrice te verlaten. Zangeres Rita Ora presenteerde sindsdien de serie. "Ik ben overdonderd en vereerd door de enorme hoeveelheid fans die een hechte band hebben met het programma, daarom ben ik van mening veranderd", laat Banks in een verklaring weten. "Tyra is altijd al het kloppend hart geweest van de show en haar afwezigheid werd gevoeld door de fans die hun 'Koningin van de Smize' mistten", aldus producent Ken Mok van de show.

A Series of Unfortunate Events
- Netflix heeft het eindelijk officieel gemaakt: A Series of Unfortunate Events krijgt een tweede seizoen.

Big Hero 6: The Series
- Disney XD heeft de animatieserie gebaseerd op de gelijknamige film Big Hero 6: The Series vernieuwd met een tweede seizoen. Dit terwijl de serie pas in het najaar van 2017 in première gaat.

Crashing (2017)
- De Pete Holmes komedieserie Crashing (2017) is door HBO vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal begin 2018 te zien zijn bij HBO.

Fleabag
- BBC Three heeft de komedie Fleabag stilletjes vernieuwd met een tweede seizoen. De schrijver Phoebe Waller-Bridge heeft het nieuws zelf bevestigd.

Legion
- Nog twee afleveringen te gaan in het eerste seizoen, maar nu al is Legion vernieuwd met een tweede seizoen.

Murdoch Mysteries
- CBC heeft de Canadese detectiveserie Murdoch Mysteries vernieuwd met een elfde seizoen. Het elfde seizoen staat gepland om in het najaar 2017 van start te gaan.

Shades of Blue
- Jennifer Lopez, Ray Liotta en de rest van de Shades of Blue crew en cast keren terug bij NBC voor een derde seizoen in 2018.

Still Game
- BBC One heeft de iconische komedieserie Still Game vernieuwd met een achtste seizoen.

Syfy
- Hoewel Syfy het nieuws nog moet bevestigen, vertellen bronnen dat de sciencefiction tijdreisserie 12 Monkeys is vernieuwd met een vierde seizoen. NOTE: Syfy vernieuwt The Expanse en 12 Monkeys krijgt inderdaad een vierde en allerlaatste seizoen. Startdatum derde seizoen 12 Monkeys bekendgemaakt.

The Good Fight
- Het goede gevecht gaat door. The Good Fight is vernieuwd met een tweede seizoen.

The Good Karma Hospital
- ITV heeft besloten dat de Britse ziekenhuisserie nog steeds goede karma afgeeft. De zender heeft de dramaserie The Good Karma Hospital vernieuwd met een tweede seizoen. The Good Karma Hospital is een medische drama dat zich afspeelt in een kustplaats in het tropische Zuid-India. De serie vertelt het verhaal van de jonge dokter Ruby Walker die aankomt bij het vervallen Good Karma Hospital, om zich aan te sluiten bij een team van toegewijde maar overwerkte medici. Gerund door de heerlijk excentrieke Engelse Lydia Fonseca, is dit kleine, vindingrijke ziekenhuis met veel te weinig budget het hart van de lokale bevolking. Het is meer dan een medische post - het is een thuis.

Afleveringen
Game of Thrones
- De fans weten eindelijk wanneer het één na laatste seizoen van Game of Thrones van start gaat, tijd voor meer Thrones nieuws.

Casting Nieuws
Mr. Robot
- Het derde seizoen van Mr. Robot zal in oktober 2017 van start gaan bij USA Network. Bekend is gemaakt dat BD Wong een promotie heeft gekregen naar regulier castlid. En een nieuw castlid is toegevoegd aan de lijst. Tweevoudig Emmy-winnaar Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) zal in het derde seizoen de rol gaan spelen van Irving, een laconieke no-nonsense tweedehands autoverkoper.

Quantico
- De actrice Krysta Rodriquez zal een terugkerende rol krijgen in het tweede seizoen van Quantico. Rodriquez (Smash, Trial & Error) gaat de rol spelen van Maxime ‘Max’ Griffin een intelligente, gepassioneerde en felle en gedreven oprichtster van The Roster, een netwerk- en zichtplatform voor professionele vrouwen die toegewijd zijn om de ander vrouwen te helpen stijgen op de ladder van succes. Het tweede seizoen gaat op 20 maart verder met het tweede seizoen bij ABC.

Ray Donovan
- Susan Sarandon blijft nog even bij de televisie. De Oscar-winnares die op dit moment in de FX-serie Feud te zien is zal in het vijfde seizoen van Ray Donovan haar opwachting maken. Sarandon zal Samantha Winslow gaan spelen, een gefocust hoofd van een filmstudio. Het vijfde seizoen van Ray Donovan gaat deze zomer van start bij Showtime.

The Alienist
- In januari 2017 liet MijnSerie weten dat er al wat rollen vergeven waren voor de nieuwe TNT-dramaserie The Alienist. Nu heeft TNT aangekondigd dat Sean Astin (The Strain) de rol gaat spelen van Theodore Roosevelt. Astin zal de voormalige president van de Verenigde Staten spelen, nog voor hij president was. Roosevelt was voor hij president werd politiecommissaris in New York City.

Van Helsing
- De cast van de Syfy-horrorserie Van Helsing is uitgebreid met de voormalige Rookie Blue-actrice Missy Peregrym. Pergrym gaat Scarlett Harker spelen in het tweede seizoen van Van Helsing. Een vrouw met een mysterieus verleden die misschien kan helpen om het tij te keren in de strijd tegen de vampiers.

Columns
Van lachtranen naar huiltranen in minder dan één seconde
- Jenny Veerman heeft een column geschreven over tranen. Lees het hier.

Showtime, aflevering 43
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 10
- Klik hier voor de kijkcijfers van 6 maart tot en met 12 maart.

Kijktip van de Week
Marvel's Iron Fist
- Kijktip van de week is de serie Marvel's Iron Fist. Klik hier om over de tip te kunnen lezen.


Pilots
Naamloze pilot
- Eerst werd de pilot AP Bio genoemd. Nu is de nieuwe komediepilot, besteld door NBC, weer naamloos. De naamloze pilot gaat over een cynische Ivy League-professor die zijn droombaan verliest en als biologieleraar op een middelbare school gaat werken. Glenn Howerton zal de rol spelen van de hilarische professor en Patton Oswalt zal het hoofd van de school gaan spelen. Het project wordt geschreven door Mike O’Brien (Saturday Night Live). Uitvoerend producenten zijn O'Brien, Set Meyers, Lorne Michaels, Mike Shoemaker en Andrew Singer.

Relatively Happy
- Origineel was de rol geschreven voor een man, maar Jane Lynch had de betere papieren voor de rol in Relatively Happy.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 11 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
Netflix
- Geen sterren meer, maar duimpje omhoog of duimpje naar beneden als je een serie/film goed of slecht vind bij Netflix. Volgens de videodienst zullen gebruikers sneller een beoordeling achterlaten wanneer ze alleen maar hoeven te kiezen uit twee duimen. Ook wil de streamingdienst met duimpjes gaan aangeven hoe goed een serie/film past bij de smaak van de gebruiker.


Nominaties en Prijzen
MTV Movie & TV Awards
- De winnaars van de nieuwe MTV TV Awards krijgen ook een bak popcorn mee als prijs.

Overlijdensberichten
Kitty Courbois
- Op zondag 12 maart is ras-actrice Kitty Courbois op 79-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding, R.I.P.

Prijsvragen
- Tot 22 maart kun je kans maken op de onderstaande serie:
Midnight Sun
- Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van Midnight Sun.

Antwoorden prijsvragen week 10
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Dutch Comic Con
Vraag: Welke van de volgende martial arts is geen Japanse vechtsport?
Antwoord: Krav Maga

* Quarry
Vraag: Mac is een Vietnam-veteraan en lijdt, zoals vele oorlogsveteranen, aan een stoornis. Wat is de naam van deze stoornis?
Antwoord: PTSS

* Ballers
Vraag: Van welke bekende acteur speelt een zoon in deze serie?
Antwoord: Denzel Washington

* DC's Legend of Tomorrow
Vraag: Hoe heet het schip van Rip Hunter?
Antwoord: Waverider

*The Night Of
Vraag: Naz ontvlucht het plaats delict, maar belandt daarna toch op het politiebureau. Wat maakt hem een verdachte?
Antwoord: Hij droeg het moordwapen bij zich

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart.

-Maandag 20 maart
22.00 – Made in Chelsea – Seizoen 13 (E4)

-Dinsdag 21 maart:
22.00 – Chopped – Seizoen 33 (food Network)

-Woensdag 22 maart
18.50 – Hubert a Staller – Seizoen 6 (Das Erste)
20.00 – The Last Alaskans – Seizoen 3 (Animal Planet)
21.00 – Can't Pay? We'll Take It Away! – Seizoen 5 (Channel 5)

-Vrijdag 24 maart
00.00 – Ingobernable – Serie première (Netflix)
00.00 – Tangled: The Series – Serie première (Disney Channel)
20.00 – RuPaul's Drag Race – Seizoen 9 (Logo)

-Zaterdag 25 maart
20.30 – In Treatment (IT) – Seizoen 3 (Sky Cinema)
21.00 – Ghost Adventure – Seizoen 14 (Travel Channel)
21.20 – De Kwis – Seizoen 8 (VARA)

-Zondag 26 maart
21.00 – Line of Duty – Seizoen 4 (BBC Two)

* Wist je Dat?:
- De zanger Ed Sheeran, die in het zevende seizoen een rolletje krijgt in Game of Thrones, zal zijn opwachting maken in Collega tour. Daar zal de Shape of You-zanger vragen gaan beantwoorden van studenten. Twan Huys, presentator van College tour zei: “We kunnen niet om hem heen, en dat willen we ook helemaal niet. Hij is een fenomeen in de muziekindustrie." De opnames zullen op 4 april zijn, voordat Sheeran twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome gaat spelen. De uitzending zal zijn op 21 april bij de NTR.

Met overzichtelijke groet,

Mandy

Ed Sheeran

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten