Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Van lachtranen naar huiltranen in minder dan één seconde

Sitcoms: wie houdt er nou niet van? Even een minuut of twintig fijn ontspannen met een vrij simpele verhaallijn, een foute lachband en vooral met een aaneengesloten reeks van hilarische en soms een beetje herkenbare momenten. Maar al te vaak proest je het als kijker hardop uit van het lachen.

Denk aan series als 2 Broke Girls met de hilarische Sophie en niet te vergeten paard Chestnut. The Big Bang Theory met de eigenaardige gewoontes van Sheldon. Last man standing, met de onnavolgbare Tim Allen (en vele verwijzingen naar zijn tijd als Tim the toolman Taylor). The Middle, met de fluisterende en woorden herhalende Brick en de buitengewoon intelligente schoondochter April. Modern Family, met, nou ja, iedereen eigenlijk. En vergeet ook series als Mom, Unbreakable Kimmy Smith, Young and Hungry en Younger niet! En voor de fans van herhalingen: denk aan Friends, Seinfeld en the Fresh Prince of Bel Air.

Maar soms vergaat het lachen je in minder dan één seconde omdat er een bommetje wordt gedropt. Het kan aan mijn soms wel wat héél gauw lekkende oogkraantjes liggen, maar soms vind je jezelf ineens snikkend en snuffend terug, inclusief waterige oogjes. Verbroken relaties, sterfgevallen, ernstige ruzies, verslaving… noem het maar op; veel van deze sitcoms lijken oppervlakkig vermaak, maar ook in het leven van deze personages gebeuren er nare dingen. Toegegeven, er wordt niet al te lang bij stilgestaan en de huiltraantjes worden al heel snel weer vervangen door lachtranen. Tijd voor diepgang of inlevingsvermogen wordt je eigenlijk niet gegeven, en dat is misschien maar goed ook. Want depri toestanden zijn natuurlijk niet de bedoeling van deze series.

Gelukkig is er altijd nog Southpark, geen sitcom maar wél een minuut of twintig ontspannen en gegarandeerd keihard lachen, zonder ook maar enige kans op verdrietige dipjes. In Southpark bestaat werkelijk alles uit sarcasme, uitvergrotingen en absurditeit, alhoewel ook zij het serieuze niet schuwen. Maar dan op een heel andere manier, namelijk met de moraal van het verhaal. Toch blijft het altijd olijk en vrolijk, dus voor wie écht wil lachen: come on down to Southpark and meet some friends of mine!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Karzal
13 maa 2017 15:41 -
Pfft. Schrok ik toch even hoor... dacht bijna dat South Park gecancelled was....
Reageer
avatar_Petertjuh4
13 maa 2017 15:58 -
Dat dacht ik ook, Karzal!
Toch vind ik dat South park met de tijd der jaren ook zeker veranderd is. Zoals je in de eerste seizoenen vaak absurde dingen had en afleveringen die nergens op slaan, zijn in de laatste jaren van SP toch wel heel wat serieuzer geworden.

Maar eerlijk toe gegeven vind ik dat de trend over het algemeen in de comedy wereld. Het is allemaal serieuzer geworden. Je hebt niet meer zoals vroeger de echte dijenkletsers.
Reageer