Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Looming Tower nieuwe Hulu 9/11 dramaserie

Jeff Daniels gaat de hoofdrol vertolken in de nieuwe tiendelige dramaserie Looming Tower van Hulu.

De streamingservice Hulu heeft Emmy-winnaar Jeff Daniels (The Newsroom) aangetrokken om de hoofdrol te spelen in de nieuwe tiendelige dramaserie Looming Tower. Het project is gebaseerd op het boek van Lawrence Wright die daarvoor een Pulitzer-prijs won. Het boek volgt de groeiende bedreiging van de opkomst van Osama bin Laden en al-Qaeda en bestudeert de rivaliteit tussen de CIA en FBI en hoe dat onbedoeld het begin is geweest voor de aanslagen van 11 september 2001 en de daarop volgende tragische oorlog in Irak.

Daniels zal in de serie John O’neill spelen, het vastberaden en stijfkoppige hoofd van de New Yorkse FBI Counter Terrorism Unit. Zijn karakter is er van overtuigd dat al-Qaeda een aanval aan het plannen is, maar loopt daarbij tegen onvoldoende medewerking aan van andere onderdelen van de federale regering.

Dan Futterman (Gracepoint) zal de adaptatie schrijven en samen met Oscar- en Emmy-winnaar Alex Gibney (The Killing Season) zal hij ook uitvoerend produceren. Daniels wordt vergezeld op de castinglijst door Michael Stuhlbarg (Fargo), Tahar Rahim (The Last Panthers) en Bill Camp (The Night Of). Wanneer de opnames starten of wanneer de serie in première gaat is nog niet bekend gemaakt.

Is Looming Tower een serie die je op je te-kijken-lijst zou zetten?


Jeff Daniels
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

ThomasNL92
ThomasNL92 15 maart 2017, 19:30
De Amerikanen komen weer eens met een originele concept voor een series........ Nr. 100 van zoiets? Uiteraard wordt dit overslaan.
antimidant
antimidant 19 maart 2017, 17:39
Ik ben benieuwd...
Log in om een reactie achter te laten