Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Een nieuwe serie gebaseerd op boekenreeks De Napolitaanse Romans in de maak

De vierdelige boekenreeks De Napolitaanse Romans worden een 32-delige televisieserie

De Italiaanse regisseur Saverio Costanzo is gevraagd om de boekenreeks van schrijfster Elena Ferrante om te zetten in een serie met 32 afleveringen. Boekliefhebbers zijn al jaren in de ban van de vierdelige reeks met ongeveer 1700 pagina’s. De Napolitaanse romans vertellen het verhaal van twee vriendinnen in Napels, Raffaella Cerrullo (Lila) en Lenuccia Greco (Elena).

Nu zullen de belevenissen van deze twee vriendinnen worden omgezet in televisiebeelden. Volgens Costanzo wordt de echte uitdaging niet het verhaal – dat loopt vanaf de jaren vijftig tot het heden – maar de kenmerkende emoties van de boeken. Italiaanse scriptschrijvers hebben zich gebogen over het scenario en zullen binnenkort via de mail contact onderhouden met Ferrante.

De Italiaanse schrijfster Ferrante houdt al jaren haar ware identiteit verborgen. In de herfst van 2016 beweerde een onderzoeksjournalist de waarheid te kennen. Ferrante zou de literaire vertaalster Anita Raja zijn. Maar Raja ontkende in alle toonaarde en zo blijft het mysterie rond Ferrante intact.

Maar Costanzo liet ook weten niet geïnteresseerd te zijn naar de ware identiteit van Ferrante, hij wil gewoon dat het eerste seizoen, van het eerste deel van de boekenreeks, volgend najaar kan worden uitgezonden.

Producent van de televisiebewerking van de 'De Napolitaanse romans' is Wildside, dat eerder ook Paolo Sorrentino’s The Young Pope, met Jude Law in de hoofdrol, produceerde.

Ken jij de boekenreeks? Ga je de serie volgen?


Saverio Costanzo
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten