Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Kitty Courbois overleden

Op zondag 12 maart is de actrice Kitty Courbois overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Haar dochter, journaliste Gijsje van Bentum, maakte het treurige nieuws bekend via Facebook: My mother died today. No words, just candles.” {vertaald: “Mijn moeder overleed vandaag. Geen woorden, alleen kaarsen.”}

Kitty Courbois, die in Amsterdam overleed, was volgens de regisseur Ivo ten Hove ‘een onvergetelijk grande dame van het Nederlandse toneel.’ Hij zei: “Kitty Courbois was een eigenzinnige, bezielde vrouw die het toneel een onvergetelijke stempel meegaf'. "Een ensemblespeler pur sang die de kunst verstond om als geen ander moeiteloos tussen het theater, televisie, radio en film te balanceren. Een voorbeeld voor velen na haar." Courbois, geboren in Nijmegen, was lange tijd verbonden aan Toneelgroep Amsterdam.

Maar zij deed niet alleen toneel. Ook op het filmdoek was Courbois bekend en op de televisie speelde zij onder andere in Uilenspiegel, Een mens van goede wil, Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan, Schoppen Troef, Het Wassende Water, De zomer van ’45, Spijkerhoek, Knofje, Het Glazen Huis en Gooische vrouwen. Haar laatste televisieoptreden was in 2012-2015 in de serie Dokter Tinus waar zij Jannie Elsenbosch speelde.

Catharina Anna Petronella Antonia Courbois is 79 jaar geworden, R.I.P.

Kitty Courbois
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst