Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Marvel's Iron Fist

Het was niet de bedoeling om deze week als tip de nieuwe superheldenserie van Netflix Marvel's Iron Fist te bespreken. Maar de serie heeft zo veel stof doen opwaaien in de afgelopen weken dat MijnSerie toch besloten heeft om deze serie eens onder de loep te nemen in de kijktip.

Marvel's Iron Fist is een nieuwe superheldenserie gebaseerd op een Marvel comic en gaat over miljardair Danny Rand (Finn Jones). Hij duikt weer op in New York City, nadat hij jarenlang vermist was. Hij probeert weer een band op te bouwen met zijn familie en neemt het ondertussen op tegen de criminele elementen in de stad. Dat doet hij met zijn kung fu krachten en de mogelijkheid om de geweldige kracht van de vurige Iron Fist op te roepen. Met andere woorden: hij wordt een superheld.

Video on youtube


Nu hebben enkele critici op voorhand al zes afleveringen {van de dertien} mogen aanschouwen en de kritieken zijn niet mals. Er wordt zelf al gesproken over het feit dat Marvel’s Iron Fist geen lang leven beschoren zal zijn. Het zou de eerste Marvel/Netflix serie worden die niet vernieuwd zou worden met een tweede seizoen. Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage zijn allemaal verzekerd van meerdere seizoenen. Hoe het met The Defenders en The Punisher afloopt, die beide nog in 2017 in première moeten gaan, is uiteraard nog afwachten.

Zo luidde de kritiek;
‘Maar kijkers zullen gaten prikken in het plot, de series casting, actiescènes en culturele issues. Ook zal hoofdrolspeler Finn Jones onder druk worden gezet over zijn optreden als martial arts expert.’
Kwame Opam van The Verge schrijft: “Jones’ karkaterloosheid kan gezien worden als Zen-achtig in een andere betere serie, maar als Danny Rand is hij miscast.”
‘Het plot van de serie is vergeleken met een soapserie, met teveel conversatie en niet genoeg superheldenactie.’
Jim Vejvoda voor IGN schrijft: “ De benarde situatie van een erfgenaam die zijn fortuin en imperium opeist is misschien goed genoeg voor een soap of een Britse kostuumdrama. Maar in een serie genaamd Marvel's Iron Fist is het niet de meest boeiende manier om kennis te maken met de laatste Defender.”

Van de veertien recensies op Rotten Tomatoes zijn er twaalf Rotten met een 5,08 als gemiddeld cijfer. Het kritiek bij Rotten Tomatoes luidt: “Ondanks sommige veelbelovende momenten wordt Marvel's Iron Fist verzwaard door de absentie van momentum en originaliteit.” Op Metacritic krijgt de serie een score van 33 punten van de 100 punten.

Finn Jones heeft een reactie gegeven op de kritiek: “Ik denk dat er meerdere factoren zijn. Wat ik kan zeggen is dat deze series niet voor de critici zijn gemaakt. Ze zijn allereerst gemaakt voor de fans. Ik denk ook dat sommige van de recensenten de serie zagen door een erg specifieke bril. En ik denk dat de fans van de Marvel/Netflix-wereld en de fans van de Comic Books de serie met een andere bril bekijken. Ze willen gewoon een superheldenserie zien. Ze zullen zich echt vermaken met wat ze te zien krijgen. Ik denk dat het een fantastische show is. Ik denk dat deze zich zonder twijfel kan meten met de andere Defenders-series."

Marvel’s Iron Fist is vanaf vrijdag 17 maart 2017 te zien bij Netflix.


Finn Jones
Vorige aflevering
A Duel of Iron
A Duel of Iron
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_anonymous
16 maa 2017 11:20 - 16 maa 2017 11:22
Ik ben benieuwd. Ga morgen meteen kijken. Wat de zogenaamde critici er van vinden maakt me niet zoveel uit. Heb op Youtube ook wel diverse mensen voorbij zien komen die wel enthousiast zijn. Dit zijn echte comicbook liefhebbers, die ook de eerste zes afleveringen hebben gezien.

Ik vorm liever mijn eigen mening.
Reageer
avatar_Mandy1966
16 maa 2017 11:23
Vandaar ook de kijktip, zodat de seriefan zijn eigen mening kan vormen ;-)
Reageer
avatar_Nienkepiene
16 maa 2017 11:57 -
Het plot klinkt erg Arrow achtig (al hebben meerdere superhelden series soortgelijke plots). Is dat ook het geval hier?
Reageer
avatar_anonymous
16 maa 2017 12:10
Ja het is min of meer hetzelfde als met Arrow. Na een ongeluk gestrand op een eiland. Daar training gekregen en jaren later teruggekeerd naar zijn geboortestad om te vechten tegen criminelen.En beiden komen uit rijke families.
Reageer
avatar_hansmol
16 maa 2017 12:30 -
Zijn we ondertussen niet een klein beetje superhero-moe ?
Ik ben al gestopt met 4 series omdat het allemaal naar elkaar groeit.
Alleen Arrow, Flash en S.H.I.E.L.D. blijven redelijk "origineel".
Ik zal deze 2-3 afleveringen kijken en dan beslissen...
Reageer
avatar_Javelin
17 maa 2017 09:37 -
Ik vond Jessica Jones, Luke Cage en het 2e seizoen van Daredevil al weinig hebben, dus als dit nog slechter is dan zal het inderdaad geen lang leven hebben.
Reageer
avatar_Steph
17 maa 2017 13:38 -
Mmhh ik ga me toch wagen aan de eerste paar afleveringen. Luke Cage vond ik naar 5 afleveringen niet boeiend genoeg om verder te kijken. ook Daredevil en seizoen twee was niet top. we gaan zien wat deze brengt.
Reageer
Iron Fist