Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 39

Inhoud

  Weekoverzicht van 26 september tot en met 2 oktober

  * Weetjes:
  -Als het aan AMC president Josh Sapan ligt wordt The Walking Dead een nieuwe Star Trek. Hij hoopt dat de serie nooit hoeft te eindigen, hij legt uit: “Star Trek ging en kwam drie keer. We denken dat we hier ook een franchise mee te pakken hebben, die zo nu en dan terug komt.” Maar dat zo nu en dan moet voorlopig met een korrel zout worden genomen, want hij denkt dat de serie nog “vele, vele jaren” door zou kunnen gaan en “een ongelofelijk lang leven beschoren is.” Als je naar de comics kijkt is er voor jaren aan materiaal om mee te werken voor de makers van The Walking Dead.


  Algemeen Serienieuws
  Timeless (2016)
  - Misschien nog net een premièreaflevering, maar daarna is het onzeker of de nieuwe NBC serie Timeless (2016) op de buis zal blijven.

  Utopia (2014)
  - De kijker heeft voorlopig nog geen genoeg van de realityserie van SBS6, Utopia (2014). Maandag 26 september was de serie, bedacht en gecreëerd door John de Mol, officieel de langstlopende realityserie in Nederland. Het programma bestaat 1000 dagen (710 uitzendingen) en dat werd gevierd op het Utopia (2014) terrein met optredens van diversen artiesten. Utopia (2014) ging op 31 december 2013 in première bij SBS6 in een zoektocht naar de ideale samenleving. Er zijn tussen de 450.000 en 600.000 kijkers gemiddeld.

  Will & Grace
  - De geruchtenmachine draaide overuren toen bekend werd dat de vier castleden van Will & Grace weer bij elkaar waren. Was het nu wel een reünie, of toch niet? Lees hier over de geruchten en lees hier waar het uiteindelijk om bleek te gaan.

  Datums Series
  Oktober
  - Welke series starten wanneer in en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

  Startdatums series op de Vlaamse TV oktober (1)
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie, hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn van 1 tot 9 oktober.

  Gecancelde Series
  Adventure Time
  - Het negende seizoen, dat in 2018 zal worden uitgezonden, zal het laatste worden voor de animatieserie Adventure Time. Cartoon Network heeft aangekondigd niet verder te willen gaan met de serie.

  Archer
  - Archer is dan wel vernieuwd tot en met een tiende seizoen, maar dat zal ook meteen het laatste worden. Bedenker Adam Reed: “Ik weet niet waar iedereen het over heeft, maar dit is absoluut mijn plan – om een seizoen 8, 9 en 10 te doen. Ze worden elk korter met maar acht aflevering elk – en dat is het dan.” Het achtste seizoen zal in januari 2017 van start gaan bij FXX.

  Aquarius
  - Het zal voor velen niet als een verrassing komen, maar NBC heeft na twee slecht bekeken seizoenen de stekker uit Aquarius getrokken. Al in augustus was het duidelijk dat NBC af wilde van Aquarius toen ze de serie verplaatsten van de donderdag naar de zaterdagavond, die bekend staat als de graveyard shift (nachtdienst). Het vijf jaren plan is gekortwiekt naar twee jaren door slechte recensies en kijkcijfers.

  Boy Meets Girl (2015)
  - De aflevering van 6 augustus 2016 gaat de boeken in als de seriefinale. BBC Two heeft besloten om niet verder te gaan met de transgender romcom Boy Meets Girl (2015). De serie is gecanceld er komt geen derde seizoen.

  The Amazing World of Gumball
  - Bedenker Ben Bocquelet heeft besloten een eind te breien aan de animatieserie The Amazong World of Gumball. Hij heeft beloofd om er een echt eind aan te maken in de laatste aflevering van het zesde seizoen. Het kan zijn dat Cartoon Network toch door zal gaan alleen Bocquelet zal er niet meer aan meewerken.  The Strain
  - Er is goed nieuws en slecht nieuws voor The Strain fans. Het goede nieuws is dat er een vierde seizoen gaat komen in 2017. Het slechte nieuws het is het allerlaatste seizoen.

  Nieuwe Series
  Overzicht nieuwe series
  - In oktober komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

  Runaways
  - Of Runaways zich gaat afspelen in de Marvel universum is nog niet duidelijk. Maar wel weten we dat Iron Fist-schrijfster Tamara Becher de overstap gaat maken van Netflix naar Hulu. De serie Runaways wordt als volgt omschreven: ‘Het verhaal van zes tieners die elkaar niet uit kunnen staan, maar zich moeten verenigen om te vechten tegen een gemeenschappelijke vijand: hun ouders.’ De Marvel Comics uit 2003 zijn bedacht door Brian K. Vaughan en Adrian Alphona en in die comics komen de tieners er achter dat hun ouders lid zijn van een kwaadaardig misdaadsyndicaat.

  Schuldig
  - NPO 1 komt vanaf maandag 14 november om 22.15 uur met een nieuwe realityserie Schuldig. Deze serie gaat over de bewoners van één van de armste buurten van Amsterdam, de Vogelbuurt in stadsdeel Noord. De wijk heeft te maken met hoge werkeloosheid en veel criminaliteit. Makers Sarah Sylbing en Ester Gould volgen in de zesdelige serie een aantal Vogelbuurters die er een bende van hebben gemaakt en in de schuldhulpverlening terecht zijn gekomen. En alles komt voorbij in Schuldig. Van de wanbetaler, de deurwaarder, de hulpverlener, de schuldeiser tot aan de lokale politiek.

  Snatch
  - Crackle is gestart met de opnames van de serie Snatch, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2000.

  S.W.A.T.
  - In 1975 en 1976 is er een serie gemaakt bij ABC van twee seizoenen die S.W.A.T. was genaamd. Nu, 40 jaar later, gaat CBS de serie rebooten. Regisseur Justin Lin, die eerder dit jaar Star Trek: Beyond maakte, heeft getekend om mee te werken als uitvoerend producent samen met Shawn Ryan (The Shield). De serie wordt volgens TVLine met straf gemaakt, dat wil zeggen dat als CBS de serie niet gaat uitzenden, ze met geld over de brug moet komen.

  Vernieuwde Series
  High Maintenance (2016)
  - HBO heeft de marihuana komedieserie High Maintenance (2016) vernieuwd met een tweede seizoen.

  The Real Housewives of Atlanta en New York City
  - Bravo heeft de realityserie The Real Housewives of Atalanta vernieuwd met een negende seizoen en die zal vanaf zondag 6 november 2016 te zien zijn. Ook zijn The Real Housewives of New York City vernieuwd met een negende seizoen.

  You're the Worst
  - FXX heeft de kritisch toejuichte komedieserie You're the Worst vernieuwd met een vierde seizoen.

  Afleveringen
  Designated Survivor
  - ABC komt met met Kiefer Sutherland naar Netflix en het aan Sutherland ligt komen er ook meer afleveringen voor het eerste seizoen. Lees hier wat hij daar over te zeggen heeft. NOTE: niet lang na dit bericht kwam ABC met de officiële aankondiging dat Designated Survivor 22 afleveringen gaat krijgen.

  Imaginary Mary
  - De nieuwe romcom van ABC, Imaginary Mary, is nog niet uit de startblokken of het ziet er al slecht uit voor de serie met Jenna Elfman in de hoofdrol. ABC heeft de aflevering-order van de live action/CGI hybride komedieserie ingekort. Er komen geen dertien afleveringen maar slechts negen afleveringen (pilot en acht reguliere). De verklaring is dat ze meer tijd nodig hebben om de serie af te maken. Met als gevolg dat de serie later in première gaat en minder afleveringen nodig gaat hebben om het seizoen te eindigen. Of dit ook inhoudt dat de serie Imaginary Mary slechts één seizoen gaat krijgen is nog niet duidelijk.

  It's Always Sunny in Philadelphia
  - De FXX serie krijgt in 2017 weer een musical aflevering. Acteur Charlie Day verklaarde tegenover de site UPROXX: “Het wordt een grappig jaar. Je kunt wat van UFC verwachten, een complete musical aflevering, een gastrol voor Scott Bakula en je kunt ons in een waterpark zien, dus verwacht vooral een heel erg grappig seizoen.” De FXX serie It's Always Sunny in Philadelphia is al vernieuwd met drie seizoenen en zal zeker tot in 2019 te zien zijn.

  Sherlock
  - Wachten duurt altijd lang, vooral als het om series gaat. Zo ook met Sherlock waar het vierde seizoen pas in 2017 van start zal gaan. Maar om het leed wat te verzachten heeft de BBC twee afleveringstitels bekend gemaakt. Aflevering 1 gaat The Six Thatchers heten en die zou gebaseerd worden op het verhaal The Six Napoleons, over een crimineel die borstbeelden van Napoleon kapotmaakt, op zoek naar een legendarische verborgen parel. Aflevering twee draagt de titel The Lying Detective en verwijst naar The Dying Detective, waarin Holmes doet alsof hij dodelijk ziek is om een moordenaar te pakken.

  Speechless
  - ABC heeft het vertrouwen uitgesproken in Speechless. De nieuwe komedieserie krijgt 22 afleveringen in het eerste seizoen.

  This Is Us
  - Het ziet er naar uit dat de dramaserie This Is Us binnenkort vernieuwd gaat worden met een tweede seizoen. De serie heeft van NBC extra afleveringen gekregen. Lees hier meer.

  Casting Nieuws
  American Crime
  - Sandra Oh's (Grey’s Anatomy) terugkeer naar televisie zal zijn in de dramaserie van ABC American Crime. Oh zal in het derde seizoen een gastrol krijgen als Abby Tanaka, een sociaal werkster die een lokaal Blijf van mijn Lijfhuis runt. Oh was twee jaar geleden voor het laatst op de televisie te zien en zal zich nu gaan voegen bij de cast van American Crime. Die bestaat uit onder andere Timothy Hutton, Felicity Huffman, Regina King, Lili Taylor, Richard Cabral en Connor Jessup. Ridley en Michael McDonald zijn weer uitvoerend producenten. Het derde seizoen zal ergens in 2017 terugkeren bij ABC.

  Class
  - De nieuwe spin-off van Doctor Who, Claas krijgt bezoek van niemand minder dan Doctor Who. Lees hier meer.

  Lost in Space
  - De Netflix serie Lost in Space gaat steeds meer Robinsons bevatten. TVLine heeft weten te vermelden dat Molly Parker (House of Cards (2013), Deadwood) mee gaat spelen in de reboot van de gelijknamige serie uit 1965. Parker gaat wetenschapper Maureen Robinson spelen, ook de matriarch van het gezin Robinson. Lost in Space laat zien hoe de family Robinson diep in de ruimte strandt, lichtjaren van hun geplande bestemming. Daar moeten ze leren omgaan met de isolatie en de uitdagingen van de buitenaardse omgeving waar ze zich bevinden. Het is de bedoeling dat Lost in Space in 2018 te zien zal zijn bij Netflix.

  The Real O'Neals
  - Sean Gradillo (Scream) is gecast voor het tweede seizoen van The Real O'Neals. Gradillo gaat Brett spelen, het eerste echte vriendje van Kenny (Noah Galvin). Als ze elkaar voor de eerste keer ontmoeten weet Kenny niet dat Brett homoseksueel is, maar door elkaar beter te leren kennen door hun gezamenlijke liefde voor zingen, realiseert Kenny zich dat Brett best wel wat meer kan worden dan alleen een vriend. Gradillo zal in eerste instantie in drie afleveringen gaan spelen maar dat kan uitgebreid worden naar meer.

  Top Gear
  - Matt LeBlanc heeft een goede deal gesloten met de BBC. Hij wordt de solopresentator van Top Gear. NOTE: BBC heeft de serie vernieuwd met een 25ste seizoen.

  Columns
  Showtime, aflevering 21
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 38
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 19 september tot en met 25 september.

  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en te lezen of je nog een serie kan toevoegen of verwijderen aan je kijklijst.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  Amazon
  - Amazon Prime komt zeer binnenkort naar Nederland als Prime Video. Klik hier om het artikel te lezen.

  HBO
  - Per 1 januari 2017 kunnen Nederlandse serie- en filmliefhebbers niet meer kijken naar HBO. Klik hier om er meer over te lezen.

  Nominaties en Prijzen
  Televizier Awards 2016
  - De kijker heeft gestemd. De nominaties voor onder andere de Gouden Televizier Ring zijn bekend gemaakt. Klik hier om te zien wie er genomineerd zijn.

  Overlijdensberichten
  Gary Glasberg
  - NCIS showrunner Gary Glasberg is woensdag 28 september onverwachts in zijn slaap overleden. In een verklaring van de NCIS cast en crew vertelde zei: “Gary was onze rots, onze cheerleader, onze team kapitein. Hij inspireerde ons met zijn leiderschap, zijn creatieve instinct en scherpe inzichten. NCIS zal niet meer hetzelfde zijn zonder hem, en elk van ons zal zijn glimlach en zijn onwrikbare humor, die ons elke dag weer een boost gaf, gaan missen.” Glasberg werkte niet alleen aan NCIS, maar ook aan onder andere The Mentalist, Shark, Bones en NCIS: New Orleans. Glasberg wordt overleefd door zijn vrouw en twee kinderen. Gary Glasberg is 50 jaar geworden, R.I.P.


  Larkin Malloy
  - Larkin Malloy is 29 september overleden aan de complicaties van een recente hartaanval. Malloy begon zijn carrière in 1980 in de serie The Edge of Night. Daarna speelde hij in onder andere The Guiding Light, All My Children, Law & Order en As the World Turns. Zijn laatste rol was in 2014 in de serie Tainted Dreams. Thomas Larkin Malloy is 62 jaar geworden, R.I.P.


  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Narcos
  - Nieuwe jacht op het Cali drugskartel in Narcos seizoen 3.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober.

  -5 oktober:
  21.00 - The Romeo Section - Seizoen 2 (CBC)

  * Wist je Dat?:
  -Het derde seizoen van Gotham de basis gaat leggen voor Batman? Prducent Ken Woodruff vertelt: “Onze acteur {Mazouz} wordt 16 jaar, dus hij is bijna zover. We zijn nog niet zover dat we Batman laten zien, maar focussen ons wel erop meerdere kanten van Bruce Wayne te laten zien en om de fundering voor Batman te leggen. Hij wordt veel actiever. Eind vorig seizoen was hij op de straat met Selina Kyle. Daar lieten we niet veel van zien, maar dit jaar krijg je zien wat hij uit die ervaring haalt – het openbreken van sloten, om zo stil te zijn als een vleermuis… We willen zeker die vooruitgang voor Bruce laten zien.” Het duurt nog enkele jaren voor Wayne Batman wordt maar het is geweldig om te zien hoe hij zo geworden is.

  Met overzichtelijke groet

  Mandy

  David Mazouz

  Leuk?
  7
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst