Designated Survivor

8,0 / 10
45 min
Drama, Politiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Designated Survivor op Netflix en mogelijk een langer eerste seizoen

Netflix heeft een deal gesloten met ABC om de nieuwe Kiefer Sutherland serie Designated Survivor te gaan uitzenden buiten de Verenigde Staten. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse Netflix abonnees want vanaf 28 september is de eerste aflevering te streamen bij Netflix.

De politieke thriller ging op 21 september in première bij ABC en werd goed ontvangen qua kijkcijfers en kritieken. Designated Survivor draait om een kabinet lid van de Verenigde Staten met een lage rang (Sutherland), die opeens als president aangewezen wordt na een catastrofale aanval tijdens de State of the Union. Deze aanval dood iedereen die boven Sutherland staat in rang om eerst president te worden.

Wat is een Designated Survivor precies? In de Verenigde Staten wordt er een Designated Survivor (ook wel designated successor) aangewezen in het kabinet die niet fysiek aanwezig is en beschermt wordt op een geheime locatie als de president en andere topleiders (onder andere de vicepresident en andere kabinetsleden) samen zijn op één locatie, zoals tijdens de State of the Union. Dit wordt gedaan in het geval van een catastrofe die alle officiële opvolgers van de president en de president zelf dood. Als dat gebeurt, wordt de Designated Survivor automatisch de waarnemend president van de Verenigde Staten.

Mede door de deal met Netflix en de goede kritieken zou een aankondiging van ABC dat Designated Survivor een volledig seizoen (22 afleveringen) gaat krijgen best wel in de pijpleiding kunnen zitten.

Kiefer Sutherland zegt er zelf het volgende over: “Je kan niet verwachten dat het bedrijf volledig achter je gaat staan tenzij ze genoeg materiaal produceren om het de f*cking moeite waard te maken. Met een korter seizoen doe je jezelf tekort, want het is voor hun om het te promoten en erachter te gaan staan, ze moeten de opwaartse potentie van iets gaan voelen. Dat is veel moeilijker te doen in vijftien afleveringen dan in 22. Inhoud is koning, en je bent meestal beter af met 22 of 24 afleveringen van iets middelmatigs dan dertien afleveringen van iets groots", zei de acteur die 24 afleveringen per seizoen heeft gemaakt van 24. “Dat is jammer maar wel de realiteit. En de dollars die iemand er in kan pompen door te adverteren is een reflectie daarvan.

Uiteraard houdt MijnSerie je op de hoogte van de ontwikkeling rond Designated Survivor.

Heb jij de eerste aflevering al gezien? Wat vond je ervan?


Vorige aflevering
#truthorconsequences
#truthorconsequences
03x10
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
26 sep 2016 13:37 -
Ik vond de pilootaflevering zeker niet slecht maar het is afwachten hoe het verder gaat.

Alleen dat men hem in volle crisis en mogelijke tijd van oorlog nog even liet gaan kijken of de kindjes al sliepen voor hij de ambassadeur van zijn vermoedelijke vijand ontving was, wat mij betreft, absurd.
Iemand die op dat moment In dezelfde situatie zit heeft echt wel andere zorgen aan het hoofd dan te gaan kijken wie er al dan niet al in bed ligt.
Er waren echt wel andere mogelijkheden om te tonen dat de "held van dienst" een goede/brave huisvader is die iets geloofwaardiger zouden zijn overkomen.
Reageer

Laatste nieuws

De Amerikaanse komedieserie Curb Your Enthusiasm is door HBO vernieuwd met een elfde seizoen.
Gisteren, 16:00
1
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Cursed (2020) met Katherine Langford (13 Reasons Why). De serie verschijnt 17 juli bij de streamingdienst.
Gisteren, 15:00
1
In juni mochten we weer naar pretparken, restaurants, bioscopen en escape rooms. Maar helemaal 'vrij' zijn we nog steeds niet. De 1,5 meter samenleving is en blijft een feit. En dat raakt ons allemaal.
Gisteren, 14:00
4
Netflix heeft de Belgische sciencefictionserie Into the Night vernieuwd met een tweede seizoen.
Gisteren, 13:00
2
Netflix heeft Ozark vernieuwd met een vierde seizoen, wat ook het laatste seizoen van de Amerikaanse misdaadserie wordt.
Gisteren, 12:00
2
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56